موضع روحانی در مورد رفع حصر: نسبت به حقوق همه ايرانيان مسئولم | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 10 فروردين 1403 - 18:07

موضع روحانی در مورد رفع حصر: نسبت به حقوق همه ايرانيان مسئولم

شماره: 3521
Aa Aa

يکي از برنامه های من اجراي حقوق شهروندی است و حق همه مردم محترم است|از اهانت به معلمان در قالب اعتراض به سند 2030 نمي گذرم.

در اولین نشست خبری بعد از پیروزی در انتخابات؛
موضع روحانی در مورد رفع حصر: نسبت به حقوق همه ايرانيان مسئولم

رئیس جمهور از مردم و معلمان خواست تا از دروغ پردازان علیه سند 2030 بگذرند، اما گفت که خودش از آنها نمی‎گذرد.

به گزارش اسپادانا خبر، حجت الاسلام حسن روحاني در ادامه نشست خبري خود پاسخ محکمي به کساني داد که در ايام انتخابات به استناد سند 2030 به تخريب دولت پرداختند.

خبرگزاري پانا: با توجه به دغدغه هاي رهبري در مورد سند 2030، چه برنامه اي براي رفع اين دغدغه ها و تقويت آموزش و پرورش کشور داريد؟

راجع به سند 2030 وزراي علوم و خارجه و آموزش پرورش نامه اي به رهبري نوشتند و گفتند که ما تحفظ خودمان را از ابتدا حفظ کرده و گفته ايم هرچه که بر خلاف ارزشهاي ملي باشد به آن توجه نمي کنيم. علي الظاهر گزارش هايي به ايشان داده بودند که نگرانشان کرده بود. اما من در سخنراني‎هايم به ايشان اطمينان دادم و الان هم به مردم اين اطمينان را مي‎دهم که اصلا نگران خدشه دار شدن ارزشها نباشند.

فرهنگ و آموزش و پروش براي ما بسيار مهم است. حرف يک و دو نفر نيست و 11 ميليون جمعيت ما در حال آموزش هستند. بسيار متاسفم که کساني در اين انتخابات ازاين سند سوء استفاده کردند. من از تخريب و تهمت به خودم مي‎گذرم، خدا هم از گناهان ما مي گذرد، اما از اهانت به معلمان در قالب اعتراض به سند 2030 نمي گذرم. متاسفانه برخي به طلاب و مردم ما دروغ گفتند.

من خودم طلبه بودم و در حوزه زندگي کرده ام و مي دانم در حوزه زندگي کردن يعني چي. برخي طلاب را تحريک کردند و به عنوان منادي اسلام به آنها بلندگو دادند تا به روستاها بروند و بگويند وادينا وا اسلاما! در حرم حضرت علي هم وقتي برق کشيدند يک نفر سخنراني کرد و گفت وا اسلاما که به اينجا سيم کشيدند! الان هم برخي به جاي سيم 2030 را بهانه کردند که کار زشتي کردند. خدا انشالله از گناهشان بگذرد و مردم هم بگذرند و معلمان ببخشندشان، اما من نمي گذرم.

سياست روز: شما حقوقدان هستيند. حکم بر هم زدن امنيت عمومي و خسارت به اموال عمومي چست؟ يک بار موضعتان را صراحتا درباره حصر بفرماييد.

همه بايد در پي اجراي مقررات باشيم. قواي مختلف وظايف متفاوتي دارند. ما در چارچوب قانون اساسي عمل م يکنيم. من نسبت به حقوق همه ايرانيان مسئولم. حتي ايرانيان خارج از کشور و در حد توانم هر کاري بتوانم براي احقاق حقوق ملت مي کنم. از طريق مکاتبه با رئيس قوه قضاييه و يا جلسات سران سه قوه. يکي از برنامه هاي من اجراي حقوق شهروندي است و حق همه مردم محترم است.
خبرگزاری ایرنا: برخی‌ها سعی دارند سطح مطالبات را از دولت دوازدهم افزایش بدهند ارزیابی شما از این اقدامات چیست؟

اولویت من وعده هایی است که به مردم می دهم. این به معنای این نیست که از نظرات کاندیداها دیگر و مردم استفاده نکنیم. حتما باید از حرف های و برنامه های آن ها استفاده می کنیم. من خواهش می کنم که همه به منتخب ملت ایران کمک کنند تا بتوانیم کشور را با نشاط تر کنیم. من از ازهمه تفکرات می خواهم که نشاط را در کشور نهادینه کنیم. والله بالله انقلاب با نشاط و شادی مخالف نیست. بیایید همینطوری که در این هفته آخر با مردم رفتار کردیم در سال های آینده هم رفتار کنیم. همین مردم باید کشور و آینده را بسازند همینجور با مردم رفتار کنیم و به آن ها احترام بگذاریم. مردم مراقب دین و خانواده خودشان هستند و دلسوزند، مردم را باور کنیم.

تلویزیون کلمبیا: دولت شما بر خلاف دولت قبلی در زمینه تجاری سعی کرده روابط خودش را با کشورهای امریکای لاتین گسترش دهد. مکانیزم شما برای عملیاتی کردن این توسعه روابط چیست؟ با توجه به اعتراضات رو به گسترش ونزوئلا چه مواضعی درباره این بحران در این کشور دارید؟

ما می خواهیم با همه کشورهای مختلف بر اساس منافع مختلف کار کنیم. در سفری که من به آمریکای لاتین داشته ام یک پتانسیل در کشور و مردم ونزوئلا دیدم. ما باید برنامه هایمان را ادامه بدهیم. تصمیم گیر مردم هستند و مردم ونزوئلا باید تصمیم بگیرند. در منطقه هم گفته ایم که بگذاریم ملت عراق و سوریه خودشان تصمیم بگیرند. اساس مردم سالاری بر این مبنا است و دولت ونزوئلا از بقیه ملت ها جدا نیست.
خبرگزاری خبرآنلاین: چگونه قرار است ثبات را در منطقه ایجاد کنید و مبارزه با تروریسم را تا کجا قرار است ادامه دهید؟

تا آخر! تروریسم معضل بسیار بزرگی است. اولین دولتی که در این منطقه گرفتار تروریست ها بود ما بودیم. بیش از 17 هزار و پانصد نفر را تروریست ها کشتند، هیچ کسی مثل ما قربانی تروریسم نیست و هیچ کسی مثل ما تجربه مبارزه با تروریسم را ندارد. چرا؟ چون قدرت نفوذ در ایران را ندارند. دستگاه های اطلااعاتی ما تجربه بزرگی دارند و البته مردم ما در صحنه حضور دارند. وقتی مردم بیدار باشند تروریسم جایی برای ورود ندارند. باید هوشیاری را حفظ کنیم. تروریسم برای همه ما خطرناک است.

فولکس چین: شما گفتید می خواهید با جهان دوست باشید. ترامپ به اينكه شما گفتيد ميخواهيد دوست باشيد با دنيا توجه نمي كند. سوال دیگرم درباره واردات کالاهای چینی در دوره جدید ریاست جمهوری شما است؟

سیاست ما تعامل با جهان است، ما راهی برای پیشرفت و صلح و ثبات داریم. اگر با آمریکایی ها مشکل داریم آمریکایی ها شروع کردند. آمریکایی ها یک سفارتخانه داشتند، گروه دیپلماتیکش فعال بودند، شرکت هایشان از ما نفت می خریدند، آنها شروع به دشمنی کردند. اگر آنها دشمنی نمی کردند ما با آنها مشکلی نداشتیم. ما با سیاست های دولت آمریکا مشکل داریم. امیدواریم راهی را انتخاب کند که به نفع خودش و جهان باشد و دست از خشونت علیه ملت ایران بردارد.

درباره چین هم ما روابط خوبی با چین داشته و داریم. مردم ما نه با چین مخالفند نه با کالای چینی. کالای کم کیفیت مردم را آزار می‌دهد. برخی کالاها وارد کشور شده یا می شود مردم دنبال کالای باکیفیت هستند. با توانمند شدن تولید ملی ما از این مساله نحات پیدا خواهیم کرد و روابط ما از کالاهای مصرفی به سمت روابط استراتژیک خواهد رفت.

روزنامه خراسان: در برنامه مکتوبی که منتشر کردید یکی از وعده های شما ارتقای 5 برابری درآمد افراد کم درآمد تا سال 1399 بود، برخی تحلیلگران معتقد بودند که این وعده انتخاباتی است. چه راهکارهای عملی برای اینکار دارید؟

یک مقدار که درآمد نفتی بالاتر رفت این بحث را با گروه اقتصادی شروع کردیم و اینکه دریافتی افراد و دهک های پایین وضع شان خوب نیست بتوانند وضع بهتری داشته باشند. الان دریافتی همان 8 تا 10 میلیون سه برابر شده است. نسبت به سال گذشته. حتما این 5 برابرشدن اتفاق خواهد افتاد. اصلا بحث انتخابات هم نبود این کار را پیش بینی کرده بودیم و هدف مان این است که تا پایان 1400 فقر مطلق را ریشه کن خواهیم کرد.

جهان صنعت: برخی مدیران از سایه سنگین نهادهای فراقانونی گله دارند... چه مشکلی وجود دارد که دولت از برخورد با این نهادهای فراقانونی مختل کننده اقتصاد یا لااقل معرفی آنها ابا دارد؟

ما دو کار اساسی باید انجام دهیم که تاکنون راه ما کامل نبوده است. یکی اینکه اقتصاد را باید به مردم بدهیم، من معتقدم فرهنگ و خدمات اجتماعی را هم باید به مردم بدهیم و دولت وظیفه خودش را طبق قانون انجام دهد.

مردم بهتر از دولت و بخشهای خصولتی انجام وظیفه می کنند. در دولت دوازدهم این تلاش باید مضاعف شود. دوم مساله شفافیت است. همه چیز باید شفاف شود. من اگر مالیات می دهم باید مشخص شود اگر هم نمیدهم باید معلوم شود که چرا نمی دهم.

در دنیا شرکتهای خصولتی نداریم. شرکتهای عمومی غیردولتی یعنی چه؟ اینها باید شفاف عمل کنند و بگویند حقوق مدیران آنها چقدر است. البته آن بساطی که در مورد حقوق ها درست کردند برای انتخابات بود که البته ما همه را رفع کردیم. همه حقوق های نجومی ۲۳ میلیارد تومان بود که همه را برگرداندیم.

اما باید بگوییم این نهادهای عمومی غیردولتی یا خصولتی ها حقوشان چقدر بود و چه کردند. من خیلی حرفها را به خاطر آرامش جامعه نزدم و نمیزنم. اما همه ما باید همه چیز را به خاطر مردم و کشورمان شفاف کنیم. من لوایح مربوط را در این زمینه به مجلس خواهم داد.

منبع/ خبرآنلاین

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان