محمدرضا خاتمی: اکثر دانشجویان گرایش اصلاح‌طلبی دارند | اسپادانا خبر
 
 
سه شنبه، 29 اسفند 1402 - 14:23

محمدرضا خاتمی: اکثر دانشجویان گرایش اصلاح‌طلبی دارند

شماره: 4465
Aa Aa

دانشگاهی که نیروهای نظامی بخواهند در آن نفوذ کنند و نهادهای بیرون از دانشگاه بخواهند برایش تعیین تکلیف کنند دانشگاه پیشرفته نمی‌شود.

حتی یک دانشجوی ستاره‌دار هم قابل قبول نیست؛
محمدرضا خاتمی: اکثر دانشجویان گرایش اصلاح‌طلبی دارند

نایب رئیس مجلس ششم گفت: دانشگاهی پیشرفت می‌کند که برایش مشخص نکنند استادش که باشد و کدام دانشجو در آن تحصیل کند، دانشگاهی که نیروهای نظامی بخواهند در آن نفوذ کنند و برایش تعیین تکلیف کنند، پیشرفت نمی‌کند.

به گزارش اسپادانا خبر، محمدرضا خاتمی در مراسم ۱۶ آذرماه که در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد با بیان این‌که «حضور در جمع پرشور دانشجویان همیشه برای کسانی که علاقه‌مند به این جنبش هستند شورانگیز است»، اظهار کرد: همه ما در جریان وضعیت جنبش دانشجویی هستیم و شاید آمال و آرزوهایی که دانشجویان دنبال آن بودند غیرممکن شده است، ما اگر بپذیریم که جایگاه علم و دانش کجاست شاید بتوانیم پیشرفت کشورها را بسنجیم.

اهم اظهارات خاتمی به شرح زیر است:

*مهمترین بخش در این زمینه برخورد با دانشجو و دانشگاه است و اگر کسی دلسوز مملکت است نحوه برخورد او با دانشگاه این را نشان می‌دهد. متاسفانه تاثیر دانشگاه در سرنوشت کشور قدرتمند نیست هرچند که از تاثیر بسیاری از نهادهای دیگر بیشتر بوده است.

* هیچکس نمی‌تواند 16 آذر را فراموش کند، چون دانشگاه برای همه مردم به عنوان مهمترین نهاد که در سرنوشت کشور تاثیر گذار است شناخته شده و همه می‌دانند که برای پیشرفت به دانشگاهی به‌روز نیاز داریم و دانشجو جز با قلم اعتراضی نمی‌کند و جواب رژیم شاه به این اعتراض گلوله‌های آتشین بود که سه دانشجوی دانشگاه را برای نخستین بار، ستاره‌دار کرد و پس از آن کار به جایی رسید که به گفته نخست وزیر آن رژیم، کشور نمی‌توانست حتی یک لوله هنگ بسازد.

* در این شرایط دانشگاه‌ها پیام امید و روشنایی دادند و راهکارهای خروج از بحران ارائه کردند و تشکل‌های سیاسی را هدایت کنند و درباره مسائل سیاسی تحلیل دهند که مجموعه این موارد سبب سنگینی بار بر دوش دانشجویان شد.

* دانشگاه مستقل می‌تواند در توسعه کشور نقش داشته باشد پس از آن آزادی و امنیت دانشگاه‌ها باید فراهم شود و دانشگاه مستقل یعنی این‌که دانشگاه‌ها سرنوشت خود را خود به دست گیرند. اگر دانشگاهیان در کیفیت آموزش و پژوهشی نقش داشته باشند، مگر دانشگاهی که افرادی بشینند و برایش کتاب‌ها و محتوای کتاب‌ها را مشخص کند، می‌تواند پیشرفت کند؟ دانشگاهی پیشرفت می‌کند که برایش مشخص نکنند استادش که باشد و کدام دانشجو در آن تحصیل کند، دانشگاهی که نیروهای نظامی بخواهند در آن نفوذ کنند و نهادهای بیرون از دانشگاه بخواهند برایش تعیین تکلیف کنند دانشگاه پیشرفته نمی‌شود.

* البته دانشگاه باید از جناح ها و جریان‌های سیاسی هم مستقل باشد. نمی‌شود که یک انجمن علمی و پژوهشی بخواهد کنفرانسی برگزار کند و فلان نیروی نظامی جلوی آن را بگیرد. چرا به دانشجویان اعتماد نمی‌کنید؟ آیا تا بحال یک استاد دانشگاه اختلاس کرده؟ آیا تا بحال یک دانشجو به جرم جاسوسی دستگیر شده؟ آیا تا بحال یکی از فسادهایی که امروز آشکار شدنش را می‌شنویم توسط دانشجویان انجام شده است؟ دانشجویی که به او فشار آوردند تا سر به زیر باشد و حرفی نزد نمی‌تواند دانشجو واقعی نیست.

* نمی‌شود منکر این شد که اکثر دانشجویان گرایش اصلاح‌طلبی دارند و حتی به این جریان به خاطر مصلحت‌اندیشی‌هایش انتقاد دارند، ولی این گرایش را می پسندند اما وقتی قرار است نوبت به نظارت برسد دیگر نباید مصلحت‌اندیشی‌های جناحی داشت اگر فسادی هست چه در اصولگرایی باشد چه در اصلاح‌طلبی باید مورد انتقاد و اعتراض دانشجویان باشد.

*ما از دولت روحانی حمایت کرده‌ایم و می‌کنیم و از انتخاب خود پشیمان نیستیم و نخواهیم شد، اما وظیفه خود می‌دانیم که انتقاد هم بکنیم و حتی با صدای بلند آن را بیان کنیم و این را تضعیف دولت نمی‌دانیم. ما از انتخاب خودمان پیشمان نیستیم اگر انتقاد می‌کنیم.

* «علم دستاورد بشری است و غربی و شرقی ندارد»، دانشگاه فضای خود را دارد البته دانشگاه ها و دانشجویان نباید درگیر احساسات جناحی خود باشند. ما همه مشکلات را می دانیم آرایش سیاسی کشور را می دانیم به خاطر همین است که با اندک امکانات پیرو مطالبات مردم هستیم.

*«ما پیگیر مطالبات خود هستیم»، آن‌هایی که ۸ سال کشور را به باد فنا دادند و آن‌هایی که با بصیریت تمام از این عناصر دفاع و پشتیبانی کردند امروز نمی‌آیند بگویند که چه بر سر مملکت آوردند.

*کدام قانونی وجود دارد که اگر دانشجویی فعالیت سیاسی به نفع جریانی یا علیه جناح دیگر انجام می‌دهد باید ستاره‌دار شود؟ این کار خلاف برنامه‌ها و قول و قراری است که در انتخابات با مردم گذاشته شد و همه این‌ها اختیاراتش به عهده دولت است. انتظار می‌رود در این موارد قوی‌تر عمل شود.

*مگر یک جوان ما برای درس خواندن چه ممنوعیتی دارد؟ مگر بخواهد آینده خود را بسازد آن هم جوانی که سد کنکور را داشتند جوانانی که برجسته ترین جوانان این مملکت هستند و توانسته‌اند در بهترین دانشگاه‌های کشور در رقابت‌های سنگین موفق شوند، مشکلی دارد؟ به چه حقی این‌ها را محکوم و ستاره‌دار می‌کنید؟

* «ممکن است برخی بگویند دانشجویان ستاره دار قبلا بیشتر بوده اما الان کمتر شده است»، در دولت روحانی حتی یک دانشجوی ستاره‌دار هم قابل قبول نیست. اگر کسی جرمی کرده طبق قانون او را محاکمه کنید.

* از نمایندگان مجلس انتظار داریم که در خانه ملت نشسته اند به حقوق ملت و مخصوصا دانشجویان را بیشتر پیگیری کنند. ما از آنان انتظار نداریم با هیاهو و تنش کار را پیش برند در عین آرامش و رعایت موازین قانونی می‌توان کارها را پیش برد و با همکاری مجلس و دولت مشکلات را حل کرد. امیدواریم در چهار سال آینده که عمر دولت و مجلس به پایان میرسد بخش قابل توجهی از مشکلات دانشجویان و دانشگاه ها حل شده باشد.

منبع/ خبرآنلاین

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان