جمهوری اسلامی پشتیبان رسانه های آزاد اندیش است

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران در هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) اظهار داشت:
جمهوری اسلامی ایران پشتیبان رسانه های مردمی، حق طلب و ازاد اندیش است.
به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایرنا، او اظهار امیدواری کرد اجلاس تهران سرآغاز دوران جدیدی از فعالیتهای این مجمع و ایفای نقش فعالتر آن در تحولات رسانهای امروز و آینده جهان باشد.
وی با ابراز خرسندی از حضور مدیران خبرگزاریهای عضو اوآنا در این نشست گفت:
جهان توسط رسانهها ساخته، روایت و در اذهان عمومی بازنمایی میشود. در ادوار گذشته از رسانه به عنوان ابزار قدرت یاد میشد اما امروز رسانه دیگر ابزار قدرت نیست بلکه عین قدرت است. رسانه قدرتی است که همانند سایر اشکال قدرت هم میتواند در خدمت عدالت و سعادت برای بشر و هم در خدمت ظلم و بیعدالتی باشد. رسانه قدرتی است که هم میتواند عامل صلح، همبستگی و همدلی ملتها و هم میتواند عامل کینه، دشمنی و تفرقه میان مردم باشد. رسانه قدرتی است که هم میتواند در خدمت مظلومان و محرومان صدای رسای آنها در برابر زورگویان جهانی و هم در خدمت ظالمان و زورگویان و پنجهای برای فشردن گلوی حقطلبان باشد؛ قدرتی که هم میتواند خواستار حقیقت و صداقت و هم دستگاه دروغسازی باطلنمایی باشد. هنگامیکه رسانه با قطبهای قدرت و ثروت جهانی پیوند میخورد دیگر نمیتوان از آن انتظار بازنمایی حقیقت، راستگویی و حقطلبی داشت و دیگر نمیتوان آن را وسیلهای برای آزادی و سعادت بشر دانست. رسانه هنگامی قدرتی رهاییبخش است که از انحصار قدرتمندان و ثروتمندان عالم رها شود.
وی با بیان اینکه رسانه هنگامی در خدمت آزادی ملتها خواهد بود که ابزاری برای پیشبرد سیاستهای قدرتها سلطهگر جهانی نباشد افزود:
رسانه هنگامی برای ما ملتهای مستقل جهان قابل اعتماد و قابل پذیرش خواهد بود که شریک فریبکاران و دروغگویان جهانی نباشد.
او با بیان اینکه امروز بسیاری از کشورهای مستقل جهان قربانی هجوم تروریسم رسانهای قدرتهای سلطهگر هستند اظهار داشت:
این تروریسم رسانهای نه تنها هویت، فرهنگ و استقلال کشورها را هدف قرار داده بلکه به صورت آشکار به دنبال ترویج خشونت، تفرقه و ناامنی میان ملتهای مستقل است. رسانههایی که آشکارا خشونت، کینه و دشمنی را ترویج و تبلیغ میکنند و بر آتش اختلافات مذهبی و فرقهای میدمند حق ندارند خود را منادی آزادی و عدالت رسانهای معرفی کنند. رسانههایی که آشکارا در جایگاه پیادهنظام قدرتهای سلطهگر قرار گرفتهاند حق ندارند مدعی حقطلبی و بشردوستی باشند.
وی گفت:
جمهوری اسلامی ایران رسانه را قدرتی برای بیان حقیقت و گسترش رفاه، برابری و آزادی برای همه مردم جهان میداند و مفتخر است که همواره پیشتیان رسانههای مردمی، حقیقتطلب و آزاداندیش بوده و گسترش دانش رسانهای در میان عموم مردم را از جمله سیاستهای راهبردی خود قرار دهد. امروز ملت ایران با داشتن سطح بالای بلوغ سیاسی و سواد رسانهای در میان ملتهای منطقه و جهان توانسته است در برابر انواع تهاجمهای رسانهای مقاومت کرده و از هویت، استقلال و آزادی خود دفاع کند.
وی با ابرار امیدواری از اینکه مجمع اوآنا بتواند توانمندی ملتها برای مقابله با جریانسازی یکسویه خبری را افزایش دهد گفت:
بسیار امیدوارم نشست تهران فرصتی برای گسترش و تبادل تجربیات حرفهای و رسانهای میان کشورها و ملتهای عضو باشد. امیدوارم کشورهای عضو این مجمع که بیش از نیمی از قدرت اقتصادی جهان را در اختیار دارند، بتوانند قدرت رسانه های خود را نیز به همین میزان افزایش داده و به جهان یک قطبی رسانهای پایان دهد. حضور اعضای اوآنا در تهران فرصتی برای بیان و انتقال حقایق جمهوری اسلامی ایران به مردم منطقه و جهان باشد. جمهوری اسلامی حقیقتی به نام ۴۴ سال مقاومت و پایداری در برابر انواع تهاجمهای نظامی، اقتصادی و رسانهای همراه با پیشرفت و توسعه همه جانبه در شرایط تحریمهای ظالمانه اقتصادی است.
او با بیان این که پیام برگزاری این اجلاس در ایران آن است که برخلاف برخی فضاسازیها، در کشور آرامش بالایی وجود دارد و در مسیر توسعه و پیشرفت حرکت میکند و پیام دیگر آن حضور فعال و مشارکت مردم در همه شئون کشور است گفت که برای پیگرد قانونی رسانههای معاند فارسی زبان به زودی از طریق وزارت امور خارجه و نهادهای ذیربط شکایتی علیه این رسانهها در مراجع حقوقی بینالمللی مطرح خواهد شد.