نباید با نظام درافتاد | اسپادانا خبر
 
 
چهارشنبه، 18 مهر 1403 - 19:47

نباید با نظام درافتاد

شماره: 26316
Aa Aa

هنوز گشت ارشاد اذیت می‌کند؟| چاره‌ای جز رفع مسئله FATF نداریم| ابر پروژه من ایجاد امید است| طرف مقابل برجام را پاره کرد| اسرائیل بزند ما هم می‌زنیم| جلوی پرونده‌سازی‌ها را خواهیم گرفت| وزیر ارتباطات در حال تدوین برنامه رفع فیلترینگ است.

نخستین نشست خبری مسعود پزشکیان با رسانه ها؛
نباید با نظام درافتاد

نخستین نشست خبری مسعود پزشکیان رئیس‌ دولت چهاردهم با رسانه‌های داخلی و خارجی برگزار شد.

به گزارش اسپادانا خبر، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی پیرامون ادعای ارسال موشک توسط ایران به یمن در حمله اخیر انصارالله به تل آویو عنوان کرد:

الان رفتن نیروی انسانی به یمن یک هفته طول می‌کشد. این موشک چطور رفته که آن را ندیده‌اند؟ یعنی چنین چیزی ممکن نیست.

پزشکیان در پاسخ به سؤالی درخصوص ایده برداشتن مرزهای بین ایران و همسایگان با استفاده از تجارب اتحادیه اروپا گفت:

در تمام احادیث پیغمبر اکرم ایشان تاکید دارد که همه شما مسلمانان برادر و برابر هستید. خب چرا ما باید با هم‌مرز داشته باشیم البته باید حکومت‌ها با هم جدا باشد ولی چرا نباید یک نفر در افغانستان، پاکستان، ایران، عراق، عربستان یا ترکیه راحت از محل زندگی خود به مکه، مدینه، استانبول و سایر شهرها سفر کند. وقتی ما می‌توانیم راحت با هم رفت و آمد کنیم یعنی اقتصاد و فرهنگ خودمان را توسعه دادیم و بازار یکدیگر را رونق دادیم و در ضمن یک قدرت بزرگ در منطقه را شکل می‌دهیم و یک ید واحده در مقابل کسانی که علیه ما می‌خواهند اقدامی کنند و حق و حقوق ما مسلمانان را نادیده بگیرند، شکل دهیم. ما باید جنگ و دعوا را کنار بگذاریم و طمع در همدیگر را کنار بگذاریم و دست به دست هم مشکلاتمان را حل کنیم اما در ارتباط با سیاست داخلی و بهبود وضعیت اگر ما بتوانیم در داخل اختلافات را کنار بگذاریم  و برای سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان، دانشگاهیان، نخبگان بسترها را فراهم کنیم و از طرف دیگر اگر بتوانیم نگاه با دنیا از جمله برجام و FATF ‌را اصلاح کنیم ما خواهم توانستیم معضلات را حل کنیم و ایران را به چشم اندازی که رهبر انقلاب ابلاغ کردند برسانیم.

او در پاسخ به سؤالی درباره ضرورت حل موضوع FATF با بیان این که برای رشد و توسعه، ایجاد بازار دیپلماسی با عزت، حکمت و مصلحت ضروری است گفت:

ما چاره‌ای نداریم جز اینکه مسئله FATF را حل کنیم. به همین منظور نامه‌ای به مجمع خواهم فرستاد تا این موضوع به طور جدی پیگیری و حل و فصل شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های دولت برای دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی و رفع ناترازی انرژی تأکید کرد:

قدم اول برای رونق تولید آزاد کردن و ایجاد بستر مناسب برای تولیدکنندگان داخلی است. اکثر تولیدکنندگان اعلام کرده‌اند که بدون FATF، روند خرید و فروششان با هزینه‌های بالایی همراه خواهد بود. بنابراین حل این مشکل نخستین اقدام ماست. بدون سرمایه‌گذاری خارجی، تنها با اتکا به سرمایه داخلی، حل مشکلات اقتصادی ممکن نخواهد بود.

او همچنین به ناترازی‌های موجود در حوزه برق، گاز، بنزین و محیط زیست اشاره کرد و گفت:

ادامه وضعیت فعلی با این روند امکان‌پذیر نیست. اگر این ناترازی‌ها را رها کنیم روز به روز بدتر خواهد شد.

پزشکیان بیان کرد که گروه‌های دانشگاهی و خبرگان در حال کار بر روی راهکارهای کارشناسی برای حل این ناترازی‌ها هستند و افزود:

نمی‌توان به سادگی گفت که به این ناترازی‌ها دست نزنید. این واقعیت‌ها باید مورد توجه قرار گیرند تا مشکلات حل شوند.

وی تصریح کرد که هم می‌توان جلوی پیشرفت را گرفت و هم می‌توان ایده‌هایی برای اجرا ارائه داد.

پزشکیان در پاسخ به سوالی مبنی بر چشم انداز آینده ایران و چین گفت:

ما با چین ارتباط خیلی خوبی داریم و بیشتر ارتباط ما با چین، روسیه و کشورهای همسایه است و کاری که چین در رابطه با ما و عربستان کرد قدم بزرگی برای هماهنگی در منطقه بود. موافقتنامه همکاری 25 ساله ایران و چین هم یکی از جاهایی است که می‌توانیم آن را عملیاتی کنیم و من به عنوان رئیس جمهور مصمم هستم این توافقنامه را اجرایی کنم. ارتباط ما با در بحث کریدورهای ارتباطی با کشورهای منطقه می‌تواند دسترسی چین به بازارهای ما و ما به بازارهای چین در مسیر راه ابریشم تقویت کند. ما با چین شریکی همراه و استراتژیک خواهیم بود و این همکاری را تقویت می‌کنیم.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر میانگین سنی وزرا عنوان کرد: 

ما بنا را بر این گذاشته بودیم که حتما برای وزرا میانگین سن 55 سال باشد ولی در فراخوان‌هایی که دادیم و تیم‌هایی که حدود 20 تیم بودند و گزینه‌ها را بررسی کردند بیش از 10 هزار ساعت کار کردند تا یک گروهی را انتخاب کنند و نهایتاً در ارزیابی‌ها همینی درآمد که شما با آن روبرو هستید. مشکل کار ما بی‌ثباتی در مدیریت و عمر محدود مدیرانی که انتخاب می‌شوند است که در نتیجه مدیران در روند سازمان پله پله بالا نمی‌آیند و به همین دلیل مدیرانی که براساس ثبات سازمانی در سیستم وجود دارند تعدادشان خیلی کم است. به همین خاطر ما اولا به معاونت‌های وزرا پیشنهاد کردیم که حتما از نخبگان و دانشجویان و افراد جوان در کنار خود داشته باشند تا تجربه کسب کنند و به اضافه اینکه آموزش‌های لازم مدیریتی را به آنها بدهیم. ما الان برای معاونت امور اداری استخدامی به دنبال کسی می‌گردیم که مفاهیم مدیریت عملکرد نیروی انسانی را بداند و مهارت اجرا داشته باشد. چون صرف اینکه یک فرد رئیس‌ شد نمی‌تواند کار را مدیریت کند. مسئول یا مدیر سازمانی وظیفه تربیت و ارتقای نیروی انسانی را دارد نه اینکه اگر فردی اشتباه کرد او را کنار بگذارد.

وی در پاسخ به سؤال روزنامه کیهان مبنی بر برخی انتصابات حاشیه‌ساز در وزارتخانه‌ها و اینکه آیا از این انتصابات با خبر است یا خیر تصریح کرد:

من اینکه ابتدا آیات و احادیث را خواندم به همین دلیل بود. اگر یک نگاهی در یک صف اعتراضی کرد و شما در صف دیگر اعتراضی دیگر کردید. شما تصور می‌کنید که حق با شما و طرف دیگر نیز چنین تصوری دارد. اما آنچه من اول گفتم و الان هم می‌گویم این است که بر اساس چشم‌اندازی که مقام معظم رهبری تعریف کردند همه ما در این چارچوب‌ها عمل خواهیم کرد. حالا اگر یکی در گذشته بر اساس نگاهی که شما دارید و اصلا بگوییم حق هم با شماست،‌ ما یک سری افراد متخصص و توانمند را کنار بگذاریم چطور می‌توانیم وحدت کنیم و وفاق داشته باشیم. اگر معنای وفاق این است که ما به دنبال آدم‌هایی بگردیم که هیچ اشتباهی نداشته باشند، امکان ندارد. شما آیا می‌دانید که من را به جرم عدم التزام عملی به اسلام و جمهوری اسلامی رد صلاحیت کرده بودند. در حالیکه من یاد ندارم که حتی یک هفته مرخصی در تمام طول خدمتم داشته باشم.

رئیس‌جمهور تأکید کرد که ایجاد تعادل بین منابع و مصارف ضروری‌ترین اقدام برای جلوگیری از بحران‌های زیست‌محیطی و اقتصادی است.

وی با اشاره به مشکلاتی چون نشست زمین در تهران و کاهش آب‌های زیرزمینی خاطرنشان کرد که ادامه توسعه بدون توجه به منابع طبیعی به نابودی منجر خواهد شد.

پزشکیان به لزوم تمرکز بر مناطق دارای پتانسیل توسعه اشاره کرد و گفت:

شهرهای بزرگ دنیا معمولاً در کنار دریاها واقع شده‌اند در حالیکه ما از ظرفیت‌های دریاچه خلیج فارس به درستی استفاده نکرده‌ایم.

وی همچنین به ناترازی‌های موجود در حوزه انرژی، آب و محیط زیست پرداخت و گفت: باید به سمت ثبات و هماهنگی بین طبیعت و زندگی حرکت کنیم. رسانه‌ها نیز نقش مهمی در آگاهی‌رسانی و هدایت جامعه دارند.

پزشکیان در پاسخ به این سؤال که آیا گران کردن نان با دیدگاه امام و رهبری در حمایت از اقشار محروم در تقابل نیست؟ گفت:

حق با شماست و ما در تمام صحبت‌ها گفتیم که نگاه ما به اقشاری است که مشکل دارند و سفره‌های مردم نباید مشکل پیدا کند. ما تاکنون نیز تلاش کردیم مشکلات را تا جایی که امکانش هست مرتفع کنیم. به طور مثال بدهی گندم‌کاران و حقوق بازنشستگان و معوقه پرستاران را داشتیم که برای پرداخت اینها پولی وجود نداشت و اینها به ما ارث رسیده است. ما کاری که باید بکنیم این است که بی‌عدالتی‌ها و ناترازی‌ها را حل و فصل کنیم. اگر ما همچنان پول چاپ کنیم تا ناترازی‌ها حل شود همان سفره‌های کوچک روز به روز کوچک‌تر می‌شود. ما در تلاش هستیم که قدرت خرید مردم را افزایش دهیم. برای این کار هم مسئولان در کمیسیون اقتصادی دولت و هم در سازمان برنامه و بودجه در تلاش هستیم تا معیشت مردم دچار مشکل نشود.

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به روابط با کشورهای اسلامی نظیر عربستان سعودی، مصر و اردن از ولیعهد عربستان دعوت کردد تا به ایران سفر کند:

با هم و دست به دست هم می‌توانیم به اسرائیل متجاوز بفهمانیم که حق ندارد مردم بی‌گناه را بمباران کند.

رئیس‌جمهور همچنین بر لزوم افزایش حلقه اعتقاد به مسلمانی تأکید کرد و گفت: با وحدت، می‌توانیم در برابر ظلم ایستادگی کنیم.

پزشکیان تأکید کرد که وحدت و انسجام ملی، ایجاد امید و مشارکت عمومی از جمله اولویت‌های اساسی برای مقابله با چالش‌های کنونی کشور است.

او با اشاره به جو ناامیدی حاکم بر جامعه گفت:

مملکت مال همه است و نباید تصور کنیم که این سرزمین تنها متعلق به عده‌ای خاص است. تغییر نگرش مردم نسبت به مسئولان، نیازمند تلاش‌های نرم‌افزاری و فرهنگی و حل این مسائل به زمان و تفکر عمیق نیاز دارد. باید به مردم نشان دهیم که ما با آنها هستیم و برای ساختن آینده‌ای بهتر به همکاری آنها نیاز داریم.

پزشکیان همچنین به معضلاتی چون فساد، رشوه، زمین‌خواری و قاچاق اشاره کرد و گفت:

اگر بتوانیم سیستم‌های مالیاتی و اطلاعاتی را به هم متصل کنیم امکان تخلف به حداقل خواهد رسید. این اقدامات می‌تواند آرامش و ثبات را در جامعه ایجاد کند.

وی بر اهمیت توسعه زیرساخت‌ها مانند جاده‌ها و شبکه‌های حمل و نقل تأکید کرد و گفت:

اگر بتوانیم این زیرساخت‌ها را به درستی طراحی کنیم، ناترازی‌ها را اصلاح کرده و به پیشرفت کشور کمک خواهیم کرد.

پزشکیان بر لزوم همکاری و همفکری برای حل مشکلات تأکید کرد و گفت:

همه ما اشتباه کرده‌ایم اما هنر ما در اصلاح عیب‌ها و تقویت نقاط قوت یکدیگر است.

مسعود پزشکیان در پاسخ به خبرنگار «اندیشه پویا» که گفت از «کوچه پس کوچه آمدم تا گیر گشت ‌ارشاد نیفتم» گفت:

«هنوز گشت ارشاد اذیت می‌کند؟ قرار نبود ادامه دهند، پیگیری می‌کنم که دیگر اذیت نکنند.»

رئیس‌جمهور اعلام کرد:

دادستان انقلاب اعلام کردند که گشت ارشاد حق برخورد با مردم ندارد.

پزشکیان در پیامی خطاب به آمریکا اعلام کرد:

به حقوق مردم ما احترام بگذارند و برای کشورمان توطئه نچینند. مردم ما انقلاب کردند که با عزت و سربلندی زندگی کنند، کاری نکنند که این روند به هم بریزد. نه در فکر کشورگشایی هستیم، نه در فکر صدور انقلاب به جهان هستیم و اگر آنها اجازه دهند که در کشور خودمان زندگی کنیم، رفتار و زندگی و برخورد ما می‌تواند الگو باشد. دشمنان از ما انسان‌هایی جنگ‌طلب در افکار عمومی ساخته‌اند در حالی که ما صلح‌طلب هستیم. آمریکایی‌ها باید برادری خود را ثابت کنند و باید بدانیم آنها به تعهداتشان پایبند هستند، چون آن‌ها همه راه‌ها را روی ما بسته‌اند. آمریکایی‌ها باید نشان دهند که با ما دشمنی ندارند؛ ما نرفتیم اطراف کشور آن‌ها پایگاه بزنیم و آن‌ها را تحریم نکردیم.

پزشکیان همچنین در خصوص رفع حصر گفت:

مشکل آقای کروبی حل شده است؛ برای آن یکی هم داریم کار می‌کنیم ولی نباید با نظام درافتاد؛ دیگر باید چه کار می‌کردیم؟ همین که یکی حل شده است یک قدم است، آن یکی قدم هم بگذارید باشد.
 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان