پاسخ به برخورد نظامی؛ محکم‌تر | اسپادانا خبر
 
 
سه شنبه، 21 مهر 1405 - 13:55

پاسخ به برخورد نظامی؛ محکم‌تر

شماره: 31656
Aa Aa

اگر دشمنان مسیر برخورد نظامی را مجددا در پیش بگیرند پاسخی محکم‌تر از گذشته دریافت خواهند کرد و قوی‌تر از گذشته از خود دفاع خواهیم کرد و اگر به‌دنبال راه‌های دیپلماتیک باشند آماده هستیم از مسیرهای دیپلماسی به‌راه‌حل عادلانه و شرافتمندانه برای پایان‌ جنگ برسیم.

اروپا از مشارکت در جنگ افروزیعلیه ایران اجتناب کند؛
پاسخ به برخورد نظامی؛ محکم‌تر

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تعدادی از سفرا و رؤسای نمایندگی‌های دیپلماتیک خارجی و دفاتر سازمان‌های بین‌المللی مقیم تهران دیدار و به تشریح آخرین تحولات منطقه و ایران پرداخت. 

به گزارش اسپادانا خبر، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این نشست با اشاره به حضور هیئت ایران در مجمع عمومی سازمان ملل تصریح کرد:

حضور ایران در نشست امسال مجمع عمومی سازمان ملل حضوری قوی و موثر بود و امسال فضای این نشست متاثر از طرح ایران برای حل و فصل اختلافات و جنگ جاری ایران و آمریکا بود، طرحی که به عنوان طرح ۷ روزه معروف شده است.‌

عراقچی با اشاره به دیدارهای متعدد خودش و رئیس جمهور در جریان حضور در مجمع عمومی سازمان ملل و همچنین سخنرانی رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل گفت:

ما در جریان حضور در مجمع عمومی سازمان ملل طرحی را برای حل فصل اختلافات موجود و جنگ جاری بین ایران و آمریکا که به طرح ۷ روزه معروف است ارائه کردیم که اگر مورد بررسی قرار بگیرد و اجرایی شود تنگه هرمز در عرض ۷ روز بازگشایی خواهد شد.

او با تاکید مجدد بر اینکه حضور ایران در مجمع عمومی امسال سازمان ملل، حضوری موثر و فعال بود و در واقع فضای سیاسی نیویورک متاثر از طرح ایران بود گفت:

ایران در واقع با این طرح نشان داد که همچنان در راستای دیپلماسی و مسیر دستیابی به یک راه حل صلح‌آمیز جدی است همانطور که در دفاع از خود جدی است.

وی تاکید کرد:

ما در هر دو عرصه دفاع از خود و پیشبرد دیپلماسی همچنان محکم و جدی هستیم. اگر دشمنان مسیر برخورد نظامی را مجددا در پیش بگیرند پاسخی محکم‌تر از گذشته دریافت خواهند کرد و ما قوی‌تر از گذشته از خود دفاع خواهیم کرد و اگر به‌دنبال راه‌های دیپلماتیک باشند ما آماده هستیم از مسیرهای دیپلماسی به به‌راه‌حل عادلانه و شرافتمندانه برای پایان‌دادن این جنگ برسیم.

وزیر خارجه ایران تصریح کرد:

ما در نیویورک مواضع خود را به صراحت توضیح دادیم و میزان علاقه‌ای که کشورهای مختلف برای دیدار با ما و اطلاع از نقطه‌نظرات ما و طرح ما داشتند بسیار قابل توجه بود. تصویری که بعضی‌ها در آمریکا داشتند که می‌توانند ایران را به یک کشور منزوی تبدیل کنند، کاملا شکست خورده بود و ایران یک کشور با اقتدار و مورد احترام توسط جامعه جهانی، در نیویورک به ایفای نقش پرداخت و نشان داد که همچنان از مواضع منطقی برخوردار است و هم برای جنگ راه‌حل دارد و هم برای صلح.

عراقچی با اشاره به حواشی رسانه‌ای درباره حضور هیات ایرانی در نیویورک گفت:

این نکته‌ای که از سوی آمریکایی‌ها نقل شد که هیئت ایرانی را اخراج کردند واقعا عجیب است. از یک طرف اعتراف می‌کنند که خلاف تعهدات خودشان به‌عنوان میزبان سازمان ملل عمل کردند و میزبان شایسته‌ای برای سازمان ملل نیستند و از طرف دیگر نشان دادند که چقدر از حضور هیئت ایرانی در آمریکا عصبانی شده‌اند. دقیقا مثل اینکه میزبان بازی‌های المپیک وقتی تیمش از تیم دیگری شکست می‌خورد، آن ورزشکاران را از کشور اخراج کند؛ به همین اندازه رفتارشان بچه‌گانه و سخیف است. دیپلمات‌های ما حضور درخشانی داشتند، ما در همه عرصه‌ها حضور داشتیم، پیام مردم ایران را به گوش جهان رساندیم، پیام مردم ایران برای صلح و اتخاذ راه‌حل‌های منطقی و مسالمت‌آمیز را به دنیا رساندیم، شرط‌های خود را برای بازگشایی تنگه هرمز به وضوح برای همه توضیح دادیم. این شرط‌ها منطبق با تعهداتی است که آمریکا باید بپذیرد.در این سفر ملاقات‌هایی که با کشورهای همسایه به‌خصوص در حوزه خلیج‌فارس داشتیم، بسیار موثر، محترمانه و دوستانه بود. ما مسیر جدید ایجاد اعتماد بین کشورها با ایران را آغاز کردیم؛ به‌خصوص درباره کشورهای حوزه خلیج فارس. ما این مسیر را به.خوبی طی می‌کنیم. برادران و خواهران ما در حوزه خلیج فارس در این مسیر با ما همراهی دارند و اراده مشترک برای ایجاد صلح، ثبات و امنیت در این منطقه با کشورهای منطقه، یک رویکرد جدی است که در حال پیگیری است.دیدارهای زیادی را با مقامات کشورهای اروپایی داشتیم. گفت‌وگوهای ما با کشورهای اروپایی بسیار صریح است. ما امیدوار هستیم این کشورها در رویکرد خود در قبال جمهوری اسلامی ایران تجدید نظر کنند.

او با اشاره به نقش اروپا در جنگ آمریکا علیه ایران گفت: اعتراف دبیرکل ناتو مبنی بر مشارکت کشورهای اروپایی در جنگ با ایران، اعتراف سنگینی بود. ایشان به صراحت گفت که بیش از ۵۰۰۰ سورتی پرواز از پایگاه‌های موجود در اروپا انجام شده و ما منتظریم که کشورهای اروپایی پاسخی به این سوال بدهند که چرا در جنگ آمریکا با ایران مشارکت موثر داشتند. به هر حال پیشنهاد ما به این کشورها برقراری گفت‌وگو با ایران و اجتناب از هرگونه مشارکت در جنگ‌افروزی‌های مجدد آمریکا و رژیم صهیونیستی است.ما امیدواریم که آمریکا راه خرد و عقلانیت را اتخاذ کند، اما اگر مجددا به سمت راه‌حل‌های نظامی پیش بروند، ما آماده‌تر از گذشته هستیم و برای دفاع از خودمان، هر اقدامی که لازم باشد، انجام خواهیم داد و دوباره، اگر راه دیپلماسی را اتخاذ کنند، ما همچنان آماده هستیم. آمریکا در گذشته هم در جنگ باخته و هم در دیپلماسی.

عراقچی تاکید کرد:

 امتحان راه‌حل‌های تحریمی جدید هم هیچ فایده‌ای برای آن‌ها نخواهد داشت. هیچ راه‌حل نظامی و هیچ راه‌حل مبتنی بر تحریم‌های بیشتر وجود ندارد. فقط یک راه‌حل مذاکره‌شده، مبتنی بر عدالت، انصاف و یک راه‌حل عزتمندانه دیپلماتیک است که جوابگو خواهد بود و می‌تواند برای پایان این تجاوز غیرقانونی و غیرعادلانه‌ای که علیه جمهوری اسلامی ایران آغاز شده، راه‌حل پایانی را پیدا کند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان