با هوش مصنوعی اجتهاد می کنیم | اسپادانا خبر
 
 
دوشنبه، 31 ارديبهشت 1403 - 15:42

با هوش مصنوعی اجتهاد می کنیم

شماره: 21987
Aa Aa

جهت گیری نظام اسلامی به سمت تمدن نوین اسلامی و اداره جهان است و این کار بدون استفاده ابرازهای نوین ممکن نیست| فعلا مدیریت فناوری‌های نوین و فضای مجازی در اختیار ما نیست و نمی‌توان فناوری‌های نوین را ایزوله کرد.

محمود رجبی، عضو شورای عالی حوزه های علمیه؛
با هوش مصنوعی اجتهاد می کنیم

محمود رجبی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در نشست هم‌اندیشی گفتمان علمی مطالعات بنیادین حوزه هوش مصنوعی اظهار کرد:

اکنون برخی از طلاب با هوش مصنوعی آشنایی مقدماتی پیدا کرده و مؤسسات مختلفی نیز در این زمینه فعالیت دارند.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از حوزه، عضو شورای عالی حوزه های علمیه افزود:

استفاده از هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار نوین برای فرآیند اجتهاد، تولید علوم اسلامی و نظریه‌پردازی مفید می‌دانم. در نظریه‌پردازی هوش مصنوعی می‌تواند خدمات بسیار خوبی داشته باشد. اگر فناوری آی تی در اختیار محققان قرار بگیرد از لحاظ جامعیت، سرعت و دقت بسیار می‌تواند کمک کند و علاوه بر امکان پیشگیری از بسیاری از خطاها و دستیابی آسان، سریع و دقیق به داده‌های فراوان علمی محققان این صرفه‌جویی زمانی را می‌توانند به تأملات علمی اختصاص دهند. هوش مصنوعی کمک عظیمی به سایر کار ویژه‌های روحانیت می‌کند از جمله در تبلیغ و برای فعالیت‌های فرهنگی بسیار پیش برنده، سرعت بخش و سامان دهنده است. جهان دائما در حال تحول است و این تحولات در جامعه ما و جهان اسلام اثر خودش را دارد. اگر حوزه علمیه نتواند پاسخگوی نیازهای نوظهور نظام و جوامع اسلامی باشد از قافله تحولات عقب می‌ماند و به حاشیه رانده می‌شود.

او گفت:

جهت گیری نظام اسلامی به سمت تمدن نوین اسلامی و اداره جهان است و این کار بدون استفاده ابرازهای نوین ممکن نیست از طرفی مطالبات از دانشمندان اسلامی هر روز رو به افزایش است و از طرف دیگر نفوذ اسلام گسترده‌تر شده است و دشمنان هم تهاجم مضاعف خود را دارند. باید ابزارهایی داشته باشیم که پاسخگوی این حجم و این سطح از نیازها باشد. استکبار جهانی در عرصه فرهنگی یک جنگ تمام عیار را علیه مبانی و ارزش‌های اسلام و نظام اسلامی به راه انداخته است. آن‌ها از تمام ظرفیت فناوری‌های نوین در بالاترین سطح استفاده می‌کنند و ما نیز برای پیروزی باید مسلح به سلاح‌های نوین شویم.

عضوجامعه مدرسین حوزه افزود:

در منابع اسلامی (آیات و روایات) که سر و کار روحانیون و از جمله محققان و مجتهدان با آن است معرفت با اخلاق و معنویت عجین شده است. وقتی فناوری نوین تنها معلومات علمی را در اختیار محقق قرار می‌دهد ممکن است از بعد معنوی غفلت شود که خطر جدی است و باید در خصوص آن چاره اندیشی شود. فعلا مدیریت فناوری‌های نوین و فضای مجازی در اختیار ما نیست و نمی‌توان فناوری‌های نوین را ایزوله کرد؛ از سوی دیگر دشمنان اسلام نیز توطئه‌های خودشان را با استفاده حداکثری از همین امکانات محقق می‌سازند که باید برنامه‌های لازم برای کنترل درونی محققان در نظر گرفته شود.

وی خواستار توجه و سرمایه گذاری نظام در خصوص توسعه و پیشرفت مطابق با موازین اخلاقی هوش مصنوعی شد.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان