آماده‌ایم مذاکرات وین را از سر بگیریم | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 15 ارديبهشت 1403 - 18:56

آماده‌ایم مذاکرات وین را از سر بگیریم

شماره: 20566
Aa Aa

فشار، ارعاب و رویارویی راه حل نیست؛ آمریکا فریب را متوقف کند| پهپادهایی که قبل از جنگ اوکراین توسط ایران به روسیه منتقل شده‌اند برای استفاده در جنگ اوکراین نبوده| برنامه‌های فضایی و موشکی ایران خارج از صلاحیت قطعنامه ۲۲۳۱ است.

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل؛
آماده‌ایم مذاکرات وین را از سر بگیریم

امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نشست دوره ای و عادی شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام در سازمان ملل از سیاست های یکجانبه آمریکا انتقاد کرد.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، او با تاکید بر اینکه فشار، ارعاب و رویارویی راه حل نیست و به جایی نمی رسد از آمریکا خواست فریب را متوقف کند.

ایروانی گفت: 

امروز همانطور که انتظار می رفت اعضای شورا بار دیگر حمایت خود را از احیای برجام ابراز کردند و اجرای کامل آن به عنوان تنها اقدام عملی خواستار شدند. بدیهی است که برجام تنها با پرداختن به ریشه های اصلی وضعیت فعلی آن، یعنی خروج آمریکا از توافق در تاریخ ۸ می ۲۰۱۸، قابل بازگشت و احیاء است. فشار، ارعاب و رویارویی راه حل نیست و به جایی نمی رسد. اگر آمریکا واقعاً خواهان احیای برجام است باید تنها بر دیپلماسی تکیه کند. ایران به نوبه خود بر تعهد خود به گفت‌وگو و دیپلماسی تاکید می کند.

وی افزود:

ما آماده‌ایم مذاکرات وین را از سر بگیریم. برای دستیابی به یک راه‌حل قابل قبول همکاری کنیم و حتی نشست وزیران را در اسرع وقت ترتیب دهیم تا احیای برجام را اعلام کنیم اما این امر در صورتی قابل دستیابی است که آمریکا متحده اراده سیاسی واقعی نشان دهد و آماده کار در جهت راه حل رضایت بخش باشد و موافقت کند که به طور کامل به تعهدات خود عمل کند. آمریکا اکنون توپ را در زمین خود دارد. باید نشان دهد که صادق، قابل اعتماد و قادر به اجرای وعده هایش است. اکنون وقت اقدام است.

ایروانی درباره اتهامات آمریکا علیه ایران مبنی بر نقض قطعامه ۲۲۳۱  گفت: 

علاوه بر این ورود و مشارکت دبیرخانه (سازمان ملل) در به اصطلاح «تحقیقات» برای «بررسی» ادعایی نقض قطعنامه به وضوح فراتر از وظایفی است که شورای امنیت از طریق قطعنامه ۲۲۳۱ و سند (یادداشت) شماره S/۲۰۱۶/۴۴ رئیس شورا به دبیرخانه واگذار کرده است. بر اساس این دو سند دبیرخانه هیچ گونه مأموریتی برای اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ به جز ارائه «پشتیبانی اداری» از کار شورای امنیت ندارد بنابراین این فعالیت‌های فراقانونی توسط دبیرخانه غیرقابل قبول بوده و باید از آن خودداری شود و هرگونه یافته یا ارزیابی احتمالی بر اساس این فعالیت‌ها غیرقانونی و فاقد اثر است. من باید مجدداً موضع غیرقابل تغییر کشورم را تکرار کنم که برنامه‌های فضایی و موشکی جمهوری اسلامی ایران خارج از حوزه یا صلاحیت قطعنامه ۲۲۳۱ است بر این اساس ایران هیچ موردی را که مشمول بند ۴ (الف) ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱ باشد به روسیه منتقل نکرده است و هرگونه ادعای خلاف آن بی‌اساس بوده و رد می‌شود. همچنین شایان ذکر است که ما قبلاً گفتگوهای دوجانبه با اوکراین برای رفع سوء تفاهمات موجود در این زمینه برگزار کرده ایم. علاوه بر این، تعدادی از پهپادهایی که قبل از جنگ اوکراین توسط ایران به روسیه منتقل شده‌اند - که ذیل ویژگی فنی مندرج در بند ۴ (الف) ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ قرار نمی گیرند یرای استفاده در جنگ اوکراین نبوده است بنابراین کمپین اطلاعات نادرست و اتهامات بی اساس علیه ایران باید پایان یابد. این تلاش ها هیچ هدفی جز منحرف کردن توجه از انتقال مقادیر انبوه تسلیحات پیشرفته توسط کشورهای غربی به اوکراین به منظور طولانی کردن درگیری ندارد. در نهایت ما ایجاد ارتباط ساختگی بین مسائل منطقه ای و قطعنامه ۲۲۳۱ را رد می کنیم اما در پاسخ به برخی ادعاها در مورد سیاست منطقه ای جمهوری اسلامی ایران، باید تاکید کنم که سیاست خارجی ایران مبتنی بر احترام کامل به حقوق بین‌الملل، احترام متقابل، حسن همجواری، همکاری و گفتگو و همچنین حفظ صلح و امنیت منطقه از طریق مشارکت فعال همه کشورهای منطقه می باشد. همانند گذشته ما آماده تعامل فعال و سازنده با کشورهای منطقه هستیم.

  •  

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در واکنش به خبر اعلام آمادگی ایران برای از سرگیری مذاکرات مدعی شد که آخرین امید جمعی برای اجرای کامل برجام از دست رفته است.

وی ادعا کرد :

«اولین باری نبود که رهبران ایران به توافقی که روی میز بود و مورد تأیید همه بود پشت کردند اما این آخرین مورد امید جمعی ما را برای بازگشت سریع و متقابل به اجرای کامل برجام از بین برد

  •  

رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی گفت که توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران «مرده» است.

جو بایدن در پاسخ به این پرسش که آیا می‌تواند مرگ برجام را اعلام کند؟ گفت: نه.

بایدن در جواب به اینکه به چه علت نمی‌تواند مرگ برجام را اعلام کند تصریح کرد:

دلایل زیادی دارد. برجام مرده است اما ما نمی‌توانیم این را اعلام کنیم. داستانش طولانی است.

  •  

ند پرایس، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در یک نشست خبری اظهار داشت:

ما چند ماه است که می‌گوییم برجام در دستور کار نیست البته مواردی وجود داشته که فکر می‌کردیم در آستانه بازگشت متقابل به پایبندی به برجام بوده‌ایم اما متوجه شدیم که ایرانی‌ها به توافقی که روی میز بود پشت کرده‌اند، توافقی که به هر حال توسط بقیه تایید شده بود. بنابراین ماه‌هاست که در دستور کار ما قرار نگرفته و تمرکز ما نبوده است.

ند پرایس گفت:

از سپتامبر مطمئناً تمرکز ما بر دفاع از آزادی‌های اساسی مردم ایران و مقابله با مشارکت نظامی ایران با روسیه و حمایت این کشور از روسیه در تهاجم وحشیانه‌اش به اوکراین بوده است.

وی در پاسخ به این سؤال که “آیا توافق را مرده اعلام می‌کنید؟ یا در کما است؟ ” مدعی شد:

مطمئناً این ایرانی‌ها بودند که فرصت بازگشت سریع به پایبندی متقابل به برجام را از دست دادند. آن‌ها در ماه سپتامبر این فرصت را از بین بردند. زمانی که فکر می‌کردیم به دستیابی به توافق نزدیک هستیم و همه طرف‌های دیگر توافق کرده بودند اما ایرانی‌ها به جای اینکه ما را در موقعیتی قرار دهند که جلو برویم عقب‌نشینی کردند. ما همچنان بر این باوریم که دیپلماسی موثرترین و پایدارترین راه برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و اطمینان از قابلیت راستی‌آزمایی اقدامات ایران است در همین حال ما یک جعبه ابزار بزرگ داریم و هیچ گزینه‌ای را از روی میز حذف نکرده‌ایم.

پرایس در پاسخ به این سؤال که “اگر ایرانی‌ها به توافق بازگردند شما هم بازمی‌گردید؟ ” گفت:

ایرانی‌ها بار‌ها و بار‌ها نشان داده‌اند که برای بازگشت متقابل به پایبندی به برجام آماده نیستند و اخیراً در سپتامبر نیز فرصت بازگشت سریع به پایبندی دوجانبه به برجام را از بین بردند. ما در حال حاضر روی آن چه در خیابان‌های ایران اتفاق می‌افتد، اعتراضات و کمک نظامی ایران به روسیه متمرکز هستیم. دولت بایدن در ماه‌های گذشته تحریم‌هایی را علیه افرادی در ایران که به ادعای او مسئول سرکوب اعتراضات در این کشور هستند وضع کرده و به دنبال گام‌های دیگری برای اعمال تحریم علیه افراد بیشتر است.

پرایس در پاسخ به سوالی درباره بازداشت ترانه علیدوستی این اقدام ایران را محکوم کرد و خواستار آزادی او و سایر افرادی شد که در جریان ناآرامی‌های اخیر و به دلیل اغتشاش بازداشت شده‌اند.

او در پاسخ به سوالی درباره ادعای وزیر دفاع انگلیس مبنی بر اینکه روسیه در قبال دریافت پهپاد‌های جدید از ایران تجهیزات نظامی پیشرفته به این کشور می‌دهد مدعی شد:

ما پیشتر در این باره صحبت کردیم که این همکاری یک جاده دو طرفه است. ما اخیراً در مورد ماهیت دو طرفه این رابطه و اینکه روسیه در ازای این پهپاد‌ها سطح بی سابقه‌ای از پشتیبانی نظامی و فنی را به ایران ارائه می‌دهد صحبت کردیم. این، رابطه آن‌ها را به یک مشارکت دفاعی تمام عیار تبدیل می‌کند. ما در مورد چالش‌هایی که این مشارکت نه تنها برای اوکراین بلکه برای همسایگان ایران در منطقه نیز ایجاد می‌کند صحبت کرده‌ایم که باتوجه به سوابق ایران و اقداماتش در منطقه بسیار نگران کننده است.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان