محسنی اژه‌ای: فضای مجازی امنیت ایران را مختل کرده است | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 7 ارديبهشت 1403 - 23:52

محسنی اژه‌ای: فضای مجازی امنیت ایران را مختل کرده است

شماره: 4179
Aa Aa

هیچ فردی بخاطر داشتن مذهب، عقیده و صنف بازداشت نمی‌شود؛ محمود بهشتی محکوم مسائل امنیتی است.

آمار قتل در سال ۹۵ بیشتر شده است؛
محسنی اژه‌ای: فضای مجازی امنیت ایران را مختل کرده است

سخنگوی قوه‌قضاییه با تشریح اقدامات دستگاه‌قضایی در احصا و اولویت‌بندی حقوق عامه، آمار سوانح جاده‌ای در کشور را بالا عنوان کرد و گفت: مسلما می‌شود با اصلاح راه‌ها، کنترل فنی بیشتر، استفاده از وسایل حمل و نقل مناسب‌تر و متعهد کردن شرکت‌های حمل نقل نتیجه بهتری بگیریم
به گزارش اسپادانا خبر، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در یکصد و هجدهمین نشست خبری خود ضمن گرامی داشت هفته دفاع مقدس گفت: فراموش نکنیم در آغاز انقلاب و سال ۵۹ دشمن نه تنها یک جنگ تمام عیار علیه ما به راه انداختند بلکه جنگ داخلی هم به راه انداخت اما مردم انقلابی ما توانستند همه مراحل را پشت سر بگذارند و اقدامات تروریستی را پاسخ دادند و با داعش آن زمان جنگیدند تا امروز جواب تحریم‌ها را پاسخ دهند. فراموش نکنیم این ملت چه کار بزرگی را رقم زده است.

معاون اول قوه‌قضاییه به در پیش بودن ماه محرم اشاره کرد و گفت: امیدوارم محرم و صفر را پاس داریم و با مراسم‌های پرشور و پر محتوا این ماه‌ها پشت سر بگذاریم.

اولویت‌بندی حقوق عامه

وی با بیان اینکه توقع است قوه قضاییه ورود بیشتری به حقوق عامه کند،‌اظهار کرد: دادستان کل کشور و بازرسی کل کشور از سال‌ها قبل سعی در احصا حقوق عامه کرده و مقدار زیادی از این کار را انجام داده و مسائل را اولویت‌بندی کرده‌اند. امیدوارم انشالله دولتمردان هم کمک کنند تا این امر سامان بگیرد.

تلفات جاده‌ای در کشور بالا است

سخنگوی قوه‌قضاییه راجع مساله تصادفات جاده ای گفت: تلفات جاده در همه جای دنیا است اما در کشور ما تلفات جاده‌ای زیادی وجود دارد . مسلما می‌شود با اصلاح راه‌ها، کنترل فنی بیشتر، استفاده از وسایل حمل و نقل مناسب‌تر و متعهد کردن شرکت‌های حمل نقل نتیجه بهتری بگیریم و امیدوارم وزارتخانه های دخیل در این زمینه اقدام کنند.

محسنی اژه ای با اشاره به این که مردم سرمایه‌گذاری‌های برای گذراندن امور زندگی خودشان انجام می‌دهند گفت: افراد سرمایه خودشان را در اختیار مؤسسات لیزینگی، مالی و اعتباری مانند کاسپین و ثامن الحجج قرار می دهند. که بعدها با مشکلاتی رو به رو شدند.

وی تاکید کرد: مردم باید سرمایه خودشان را در تعاونی‌های اعتباری معتبر سرمایه گذاری کنند و دولت باید به مردم کمک کند تا سرمایه‌های کوچک قابل اطمینان در جایی مطمئن سرمایه گذاری شود.

سخنگوی قوه قضائیه خاطر نشان کرد: سرمایه باید بیشتر در تولید به کار گرفته شود.

لزوم توجه بیشتر صداوسیما در تبلیغات موسسات مالی

معاون اول قوه‌قضاییه با اشاره به تبلیغات این موسسات مالی در صدا و سیما گفت: صدا و سیما باید توجه بیشتری به انتشار تبلیغات خود کند. آنان باید تحقیق کنند این موسسه از کجا آمده و با پول مردم چه خواهد کرد.

فضای مجازی آرامش و امنیت جامعه را مختل کرده است

محسنی اژه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود به آسیب‌های فضای مجازی اشاره کرد و گفت: فضای مجازی امروز آسایش و آرامش و امنیت جامعه را مختل کرده است. آمار قتل در امسال نسبت به مدت مشابه در سال ۹۵ بیشتر شده است. خانواده‌ها، کارشناسان و روانشناسان باید نسبت به این مسئله حساس باشند.

وی با اشاره به حادثه کشته شدن کودک یازده ساله و رها کردن جسد وی در اتوبان تهران- قم گفت: باید دید چه اتفاقی می‌افتد که جوانی با بیش از ۴۰ ضربه چاقو شخصی را از پای در می‌آورد.

معاون اول قوه قضاییه افزود: این موضوع در دستور کار دادستان کل کشور و معاونت محترم پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه قرار گرفته تا به این موضوعات رسیدگی کنند.

محسنی‌اژه‌ای در تشریح اقدامات دستگاه‌قضایی در برخورد با زمین‌خواری و کوه‌خواری اظهار کرد: از جمله مسایلی که در استان‌های مختلف درگیر هستیم همین موضوع است. اجمالا اینکه یکی از مواردی که دولت باید اقدام جدی کند این مساله است. در مناطقی مثل جنگل ناهارخوران و جاهایی دیگر شمال که زمین ارزشمند است این اتفاق می‌افتد. معمولا افرادی که که ساخت و ساز می‌کنند یک مجوزی گرفتند ولو اینکه از مرجع صالح نبوده است.

سخنگوی قوه‌قضاییه خاطرنشان کرد: به دولت گفتیم شما این مساله را سامان دهی کنید. حریم‌های مناطق و زمین‌ها باید مشخص شود تا مقابل سوءاستفاده‌ را گرفت. در ۶ ماهه اول در ۲۰ استان گزارش تکمیل شده و طبق آن در حدود ۱۸۲۴۷هکتار زمین رفع تصرف شده است که از این مقدار ۲۹۶۹ هکتار مربوط به استان تهران بوده است. در این ۶ ماه بیش از ۳۰۰۰ قلع و قمع در این ۲۰ استان داشتیم.

کشف بیش از ۱۶۰هزار کیلو مواد مخدر در شش ماهه نخست امسال

وی در پاسخ به این پرسش که آیا آماری از کشفیات مواد مخدر در ۶ ماه نخست سال دارید، گفت: آمار دقیقی فعلا ندارم اما یکی از مشکلات دستگاه قضایی پرونده‌های مربوط به مواد مخدر اعم از سنتی و صنعتی است. آثار مواد مخدر صنعتی بیشتر است و بسیاری از تصادفات، قتل‌ها و شرارت‌ها در اثر مصرف مواد مخدر صنعتی است.

محسنی‌اژه‌ای اضافه کرد: در ۶ ماه اول سال ۱۶۰هزار ۹۴۵ کیلو مواد مخدر کشف شده به دادسرا گزارش شده که از اینها بیش از ۳هزار کیلو هروئین، ۲۹۹ کیلو شیشه و ۱۱۱ کیلو کراک بود. مجموعه دولت، مجلس، قوه‌قضاییه و مردم باید کاری کنیم این مقدار مواد مخدر وارد کشور و توزیع نشود.

هیچ فردی بخاطر خبرنگار یا بهایی بودن بازداشت نمی‌شود

معاون اول قوه‌قضاییه درباره بازداشت اخیر تعدادی از فعالان صنف‌های مختلف از جمله محمود بهشتی گفت: هیچ کس بعنوان فرهنگی بازداشت نمی‌شود. خبرنگار بخاطر خبرنگار بودن بازداشت نمی‌شود و هیچ فردی تحت عنوان بهایی بودن نیز بازداشت نمی‌شود.

او افزود: ممکن فرد شیعه مرتکب جرمی شود و بازداشت شود یا علیه آن دادخواستی صادر شود و محکوم شود. تفاوتی نمی‌کند فرد بازداشت شده چه حرفه و مذهبی داشته باشد.

محمود بهشتی محکوم مسائل امنیتی است/ ۵ سال محکومیت قطعی دارد

محسنی‌اژه‌ای تاکید کرد: هیچ فردی بخاطر داشتن مذهب، عقیده و صنف بازداشت نمی‌شود. اگر فردی مرتکب جرمی شود بازداشت می‌شود. اگر جرم او ثابت شد محکوم می‌شود. این فردی (محمود بهشتی) که اسم بردید محکوم مسائل امنیتی است و ۵ سال محکومیت قطعی دارد و جرمش صنفی نیست. او مرتکب جرم امنیتی است و مراحل دادرسی را گذارنده و در حال تحمل کیفر است.

خاوری به کشور بازگردد/ برگزاری دادگاه غیابی در ماه‌های آتی

محسنی‌اژه‌ای درباره رسیدگی به پرونده خاوری هم ابراز داشت: از دادگاه انقلاب و سایر قضات پرسیدم گفتند که علیرغم تلاش‌های بسیار صورت گرفته ما نتوانستیم خاوری را به کشور بازگردانیدنیم و چون این متهم خارج از کشور بود، در رسانه‌ها هم اعلام کردیم وقتی وی برنگشتند، قرار شد به صورت غیابی در ماه مهر و آبان دادگاه وی برگزار شود.

این مقام عالی قضایی اضافه کرد: از همینجا به خاوری می‌گویم که وی به کشور بازگردد زیرا به نفع خودش است. بهر حال آدم بهتر می‌تواند از خودش دفاع کند.

صدور کیفرخواست برای پزشک پرونده کیارستمی

وی درباره حکم پرونده پزشک عباس کیارستمی هم بیان کرد: پزشکان و کارشناسان گزارش‌های خود را درخصوص این پرونده داده‌اند و نسبت به پزشک وی کیفرخواست صادر شده است.

کمک به قاچاقچی قابل اغماض نیست

معاون ول قوه قضاییه درباره دستگیری قاچاچیان در گمرک‌ها نیز یادآور شد: یکی از مسائل مهمی که هم‌اینک در کشور مطرح است، مسئله قاچاق است. مساله قاچاق و تاثیر آن در تولیدات داخلی محرز است. خوشبختانه همه دستگاه‌ها در این زمینه مشغول هستند اما به نظر می‌رسد باید تلاش‌ها بیشتر شود تا قاچاق کالا که لطمه جدی به کشور می‌زند، به صفر برسد.

محسنی اژه‌ای افزود: در رابطه با این قضیه اگر گمرک یا نیروی دادسرا یا دادگاه و نیروی انتظامی و تعزیرات تخلفی بکنند باید با اشد مجازت برخورد کرد زیرا وقتی همه جازم و عازم برای برخورد هستند، یک فرد در داخل دستگاه حکومتی هم به قاچاقچی کمک کند، قابل اغماض نیست.

وی با بیان اینکه اخیرا پرونده گمرکات بوشهر که ۱۲ متهم دارد، کیفرخواستش صادر شده و به دادگاه رفته است، عنوان کرد: از این تعداد شش نفر عوامل گمرک و شش نفر هم صاحب بار بودند. در قزوین نیز همینطور است. در تهران افرادی تحت تعقیب قرار گرفتند؛ در این خصوص که به جهت شدت مقابله با قاچاق کالا و ارز است.

منبع/ ایلنا

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان