ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا در تولید زباله پلاستیکی است | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 13 ارديبهشت 1403 - 3:34

ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا در تولید زباله پلاستیکی است

شماره: 19494
Aa Aa

سرانه تولید زباله در جهان حدود ۱۱۰ کیلوگرم در سال و سرانه روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم است اما این رقم در ایران ۶۰۰ گرم و در شمال شهر تهران ۱۲۰۰ گرم است.

سالانه ۴میلیون تن زباله پلاستیکی تولید می‌شود؛
ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا در تولید زباله پلاستیکی است

ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا در تولید زباله پلاستیکی است.

  به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، بر اساس آمار جهانی ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا در تولید زباله پلاستیکی است. 

سالانه ۴میلیون تن زباله پلاستیکی تولید می‌شود که نیم میلیون تن از آن مربوط به کیسه های پلاستیکی است. 

 

هر ایرانی روزانه به‌طور متوسط سه کیسه پلاستیکی مصرف می‌کند که ۹۶درصد از آن‌ها مستقیم وارد سطل زباله می‌شود.

شینا انصاری، مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران می گوید:

زمین به علت انواع مخاطرات و آلودگی‌هایی که بشر به وجود آورده است، در وضعیت ناسالمی به سر می برد که این وضعیت وظیفه انسان را در برابر حفظ و حراست از تنها سکونتگاه بشر بیش از پیش پررنگ می‌کند. بدین جهت روز جهانی پاکسازی زمین فرصت مغتنمی برای گسترش آگاهی در این زمینه است.

بر اساس آمار world Population Review - سازمانی که داده‌های آماری جمعیتی به روز را درباره تمامی کشورها ارائه می‌دهد- در سال ۲۰۲۱ ایران رتبه ۱۷ در تولید زباله را داشت.

همچنین به نقل از اطلس کلانشهر تهران هر فرد به‌طور متوسط سالانه شش برابر وزن خود زباله تولید می‌کند. متوسط سرانه زباله تولید شده در تهران ۳۲۰ کیلوگرم است. از سوی دیگر در حالی که سرانه تولید زباله در جهان حدود ۱۱۰ کیلوگرم در سال و سرانه روزانه در مقیاس جهانی ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم است این رقم در ایران ۶۰۰ گرم و در شمال شهر تهران ۱۲۰۰ گرم است.

محمد الموتی،  کارشناس حوزه پسماند نیز می گوید:

در ایران به علت نبود مدیریت سیستماتیک پسماند در بیش از ۸۰ درصد روستاها نقطه‌ای وجود دارد که پسماند دپو و سوزانده می‌شود و تولید شیرابه می‌کند. جانمایی ۳۷ هزار نقطه دپوی زباله درست انجام نشده است و شیرابه حاصل از این پسماند به‌طور مستقیم وارد منابع آب زیرزمینی و به تبع آن وارد آب کشاورزی می‌شود. این وضعیت باعث می‌شود تا آب دارای فلزات سنگین شود و جانمایی نادرست برخی محل‌های دپوی زباله باعث شده تا شیرابه آن به آبخوان‌ها نشت کند. وقتی تفکیک پسماند به‌درستی مدیریت نشود در مرحله انتقال نیز به علت استفاده از وسایل حمل و نقل غیراستاندارد مسیر انتقال مملو از زباله خواهد شد و این موضوع سبب  ایجاد گازهای مختلف می‌شود که آلودگی هوا را در پی خواهند داشت. متأسفانه مسئولان مدیریت پسماند تصور می‌کنند که مدیریت پسماند تنها برداشتن زباله از جایی و انتقال به جای دیگر و در نهایت سوزاندن آن است. دستورالعمل‌های ناقصی برای مدیریت، رسیدگی و نظارت بر پسماندهای پلاستیکی وجود دارد اما همان‌ها نیز اجرا نمی‌شود. ما نیازمند نهادینه کردن موضوع مدیریت پسماند، مدیریت پاکیزگی و مدیریت زندگی سالم برای تولید پلاستیک در خانواده‌ها هستیم. باید سبک زندگی سالم زیست محیطی در کشور ما تبدیل به ارزش و هنجار شود.  

  •  

روز جهانی پاکسازی زمین World Cleanup Day یک رویداد جهانی محیط‌ زیستی است که هرساله ۱۵ سپتامبر در بیش از ۱۵۰ کشور جهان و با حضور حدود ۱۸ میلیون داوطلب به‌منظور پاکسازی کره زمین از زباله‌ها و با هدف معطوف کردن توجه به خطرات ناشی از انباشت زباله و ارتقای سطح حس مسئولیت‌پذیری انسان‌ها درباره مسئله پسماند برگزار می‌شود.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان