سبك مواجهه ماموران گشت ارشاد زیبنده زنان ایران نیست | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 13 ارديبهشت 1403 - 12:41

سبك مواجهه ماموران گشت ارشاد زیبنده زنان ایران نیست

شماره: 18619
Aa Aa

هدایت زنان به ون‌های گشت، ادبیات نامناسب، تحقیر و برخورد نامناسب و برخورد با زنان بازداشت شده از قبیل هُل دادن از جمله این موارد عنوان شده است.

نماینده تهران در مجلس به حسین اشتری نامه نوشت؛
سبك مواجهه ماموران گشت ارشاد زیبنده زنان ایران نیست

محسن پیرهادی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در نامه‌ای سرگشاده به حسین اشتری، فرمانده کل نیروی انتظامی از سبک برخورد برخی ماموران گشت ارشاد با زنان در روند اجرای قانون عفاف و حجاب انتقاد کرد.

به گزارش اسپادانا خبر، او نوشته است:

نیروی انتظامی باید مامن مردم ورای ملیت و مذهب‌شان باشد. اگر شهروندان  آرامش مطلوب كه در ذات نیروی انتظامی تجلی یافته را نیابند به كجا باید پناه ببرند و از كه باید مدد بگیرند؟ تاكید و توصیه رهبرمعظم انقلاب بر مدارا و نهی ایشان از نفرت پراكنی در بخشی از جامعه موید اهمیت سبك و روش اجرای قانون عفاف و حجاب است و تكلیف را برهمگان و به ویژه نیروی محترم انتظامی به عنوان ضابط اجرای آن آشكار می‌كند .سبك و روشی كه نیازمند آموزش ضابطان و ماموران نیروی انتظامی در این زمینه است خوش رویی، داشتن سعه صدر و تقید به حفظ حرمت و عزت نفس شهروندان است.

او آورده است:

متأسفانه به رغم این تاكیدات و سفارشات رهبری معظم انقلاب در برخی موارد كه امیدوارم به صورت معدود و محدود بروز یافته باشد بعضا سبك مواجهه ماموران گشت ارشاد با زنان كم‌حجاب در سطح شهر شایسته عنوان نیروی انتظامی كه بنا بر هویت ذاتی اش قراراست حافظ و مامن شهروندان ورای دین و ملیت شان باشد نیست. متأسفانه آنطور كه در مواردی محل گلایه برخی خانواده‌ها و شماری از زنان قرار گرفته است. برخوردهای مختلف و سلیقه‌ای با پوشش زنان از سوی برخی ضابطان، هدایت آنها به ون‌های گشت ارشاد، استفاده از ادبیات نامناسب، تحقیر و برخورد نامناسب برخی از ماموران زن در محل بازداشتگاه و بعضا برخورد با زنان بازداشت شده از قبیل هُل دادن از جمله موارد یاد شده است. موارد این چنینی نه در شان زنان ایران اسلامی است و نه زیبنده مجریان طرح حجاب و عفاف كه خود عنوان طرح، گواه چرایی و چگونگی اجرای آن است. اجرای قانون نباید به روندی برای تخریب یا تعرض به جایگاه شماری از زنان كشور بدل شود و یا مستمسكی برای بهانه جویی معاندان نظام و مدافعان دروغین حقوق زنان در خارج از مرزها قرار گیرد. توجه به این نكته نیز ضروری است كه بنا به فسلفه ذاتی تشكیل نیروی انتظامی این نهاد باید مامن مردم باشد،چرا كه پناه مردم در انواع آسیب‌ها و بزه‌هایی كه در شهر بروز می‌یابد نیروی انتظامی است و اگر این نگاه از مردم سلب شود و آرامش و آسایش مطلوب كه در ذات نیروی انتظامی تجلی یافته را نیابند به كجا باید پناه ببرند و از كه باید مدد بگیرند؟ حتما واقفید كه اگر حس امنیت‌اجتماعی و اعتماد عمومی مردم به این سازمان خدشه دار شود جبران آن امری دشوار و پر خسران خواهد بود. زنی رها شده در شهر اگر بنا به تجربه شخصی اش  برای مدد گرفتن از نیروی انتظامی به عنوان ماموران و حافظان امنیت شهر حس امنیت نداشته باشد و از هراس فرم پوشش و سبك ظاهر از پناهجویی به نیروی انتظامی بازبماند و چشم بر تعدی و تعرضی كه به او صورت گرفته شده ببندد تكلیف مجرم و متخلف و متعرض به زنان هرچند انگشت شمار چه می‌شود و مسئولیت این گریز بر عهده چه كسی خواهد بود؟

او خطاب به اشتری نوشته است:

امیدوارم  تدبیری بیندیشید كه در مواردی كه حقی از زنان را تضییع شده هرچند محدود و معدود مورد رسیدگی قرار گیرند و زین پس در اجرای این طرح مهم و حساس مامورانی زمام كار را در دست گیرند كه خود در جزئیات قانون متعهد و بر حقوق شهروندی و شعائر دینی و اسلامی و حق عامه واقف باشند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان