ایران در ۴۵ سال گذشته ۱۱ سال پیرتر شد | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 7 فروردين 1404 - 20:44

ایران در ۴۵ سال گذشته ۱۱ سال پیرتر شد

شماره: 27431
Aa Aa

نرخ خام ازدواج رو به کاهش، میانگین سنی جمعیت به ۳۳.۴ سال رسیده و نرخ باروری کلی از ۶.۸ ​درصد در سال ۱۳۵۱ به ۱.۶ در صد در سال ۱۳۹۸ رسیده است.

ایران سالمندترین کشور منطقه در سال ۲۰۵۰ خواهد بود؛
ایران در ۴۵ سال گذشته ۱۱ سال پیرتر شد

مرضیه وحیددستجردی دبیر ستاد ملی جمعیت در چهارمین نشست قرارگاه جوانی جمعیت وزارت رفاه کاهش رشد جمعیت را مسئله‌ای جهانی دانست.

به گزارش اسپادانا خبر، او گفت:

در صورت ادامه یافتن روند کاهش جمعیت در جهان شاهد کشورهایی برای پیرمردان و پیرزنان هستیم. جمعیت افراد ۶۵ سال و بالاتر در سطح جهان افزایش یافته است. جمعیت افراد بالای ۸۰ سال به سرعت در حال افزایش است و تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۴۲۵ میلیون نفر خواهد رسید.

وحیددستجردی به تاثیرات اقتصادی کاهش جمعیت اشاره کرد و گفت:

تعداد کمتر کارگران و کارآفرینان، نیاز به مراقبت از سالمندان، چالش های نظام رفاه اجتماعی، اختلال در مدل های اقتصادی سنتی و ... از جمله این تاثیرات است. کاهش جمعیت نه تنها نحوه برخورد دولت ها با شهروندان خود را تغییر خواهد داد، بلکه چگونگی تعامل آنها با یکدیگر را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد. صفوف در حال کاهش جمعیت بشری به ناچار توازن قدرت جهانی را تغییر داده است.

​وحیددستجردی به ابعاد امنیتی کاهش جمعیت اشاره کرد و گفت:

اگر جوامعی که در حال کاهش جمعیت هستند تغییر نکنند بهای آن را خواهند پرداخت و ابتدا توقف اقتصادی و سپس بحران مالی و اجتماعی اقتصادی را تجربه خواهند کرد.

دبیر ستاد ملی جمعیت اعلام کرد:

۱۰.۴ درصد از جمعیت ایران سالمند هستند و ایران در ۴۵ سال گذشته ۱۱ سال پیر تر شده است. بر اساس گزارش سازمان ملل در سال ۲۰۵۰ ایران با نرخ سالمندی ۲۶.۱۲ درصد سالمندترین کشور در منطقه خواهد بود. نرخ باروری کلی کشور از ۶.۸ ​درصد در سال ۱۳۵۱ به ۱.۶ در صد در سال ۱۳۹۸ رسیده است. میانگین سنی جمعیت در سال ۱۳۵۵، ۲۲.۴ بوده است و به ۳۳.۴ در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

وحیددستجردی با اشاره به آمار کاهشی ازدواج نیز گفت:

نرخ خام ازدواج نیز رو به کاهش است.

​دبیر ستاد ملی جمعیت، مهاجرت پذیری، توسعه مراکز نگهداری از فرزند، حمایت مالی مستقیم، اعطای مرخصی، معافیت مالیاتی، قوانین منعطف اشتغال زنان، از جمله سیاست‌ها یا راهبردهای حمایتی برای مقابله با کاهش باروری برشمرد.

وی اعلام کرد:

در حال حاضر تعداد مادران دارای کودک زیر دو سال و زنان باردار در ۵ دهک اول ۲ میلیون و ۱۲۱ هزار و ۲۳۶ نفر و تعداد مادران دارای کودک زیر ۲ سال و زنان باردارد ۵ دهک اول ۴ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۷۰۶ نفر است.

او تصریح کرد:

تخصیص سبد تغذیه و بسته بهداشتی رایگان برای دهک‌های کم برخوردار باعث می‌شود مردم احساس کنند ما در کنارشان هستیم و حمایت می‌کنیم.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان