جهل بالاترین ظلم در جامعه است | اسپادانا خبر
 
 
يكشنبه، 6 ارديبهشت 1405 - 18:57

جهل بالاترین ظلم در جامعه است

شماره: 26706
Aa Aa

مسلمان کسی است که در برابر حق سر خم کند. باید راهی را برویم که دائم حق را به جامعه برسانیم. اگر به جای خواندن صرف عمل می‌کردیم امروز دچار مشکل نبودیم. جایی که می‌دانیم عمل نمی‌کنیم و جایی هم که عمل می‌کنیم به صورت جناحی عمل می‌کنیم.

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور اسلامی ایران؛
جهل بالاترین ظلم در جامعه است

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور در آیین روز ملی، کتاب، کتابخوانی و کتابدار از برترین‌های این حوزه تقدیر کرد.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، او تاکید کرد:

اگر می خواهیم اسیر کسی نشویم و دنیای برازنده نسل خود بسازیم باید زندگیمان را با کتابخوانی بسازیم تا همدل شویم.

وی با استناد به آیات قرآنی به رابطه علم و دانش و دین اشاره کرد و افزود:

حیات انسان به علم و حیات علم به عمل و حیات عمل به اخلاص است. تصور کنید انسان فکر می‌کند که هستی به خاطر او خلق شده است و این انسان به این خاطر خلق شده که دانایی پیدا کند و آگاهی یابد، والا این انسان بدون اگاهی به درد نمی‌خورد و بعد اگاهی را در بستر زندگی به کار بگیرد و خالص برای خدا باشد. چنین انسان‌هایی آیا در دنیا و زندگی مشکل پیدا می کنند. ایا وقتی چنین ذهنیتی داشته باشیم جامعه دچار فقر و گرفتاری می‌شود؟ قرآن را باید بخوانیم، بفهمیم و عمل کنیم. خدا در قرآن به ملائکه می‌گوید روی زمین می‌خواهم خلیفه بگذارم و ملائکه می‌گویند می خواهی کسی را بگذاری که خون بریزد و جنایت کند؟ ما که تو را عبادت و تقدیس می‌کنیم. خدا در جواب گفت که من چیزی را می‌دانم که شما نمی‌دانید بعد به انسان آموزش داد و به ملائکه گفت سجده کنید. همه سجده کردند الا ابلیس.

او خاطرنشان کرد:

همه دعواها از  سر جهل است. هیچ انسان عاقلی در برابر راه درست مقاومت نمی‌کند. خواندن ما را به زبان و نگاه مشترک می‌رساند به جایی می‌رساند که با هم اختلاف نکنیم. جهل بالاترین ظلم در جامعه است. راحت می‌توان از هر مشکلی خارج شد به شرطی که انسان جهلش را کنار بگذارد. می‌توانیم تا جایی که نشود دید رفت، اگر جوانان و حتی مدیران‌مان را با خواندن مانوس کنیم اختلافات و مشکلات کشور برطرف می‌شود چراکه چون نمی‌دانیم کدام راه را باید برویم دچار اختلاف و مشکل می‌شویم. مسلمان کسی است که در برابر حق سر خم کند. باید راهی را برویم که دائم حق را به جامعه برسانیم. اگر به جای خواندن صرف عمل می‌کردیم امروز دچار مشکل نبودیم. جایی که می‌دانیم عمل نمی‌کنیم و جایی هم که عمل می‌کنیم به صورت جناحی عمل می‌کنیم. امروز روز یادآوری است برای این‌که به همه بگوییم که خواندن و یاد گرفتن و دانایی باید همچنان در جامعه گسترش پیدا کند. اگر می‌خواهیم دنیایی بسازیم که برازنده نسل و آینده ما باشد باید به خواندن عادت کنیم و کتاب را همراه و دوستی همیشگی خود بدانیم اما نه صرفا برای خواندن بلکه برای همدل شدن. دعوا از جهل است و باید بفهمیم که باید با هم همدل شویم. اگر این مسئله را باور کنیم هستی طور دیگری می‌شود. اگر این گونه شویم می‌توانیم همه چیز را دگرگون کنیم. شما در کتاب و کتابخوانی می توانید این فرهنگ را در کشور بست و گسترش دهید. ما هم در دولت هر کاری از دستمان براید عمل کنیم. تلاش می‌کنیم با خواندن و دانش و علم و تجربه عمل کنیم. فقط باید در این مسیر صبر کنیم. تلاش می کنیم مشکلات شما را هم حل کنیم.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان