در ایران هیچ نیروی ماهر بیکاری پیدا نمی‌کنید | اسپادانا خبر
 
 
يكشنبه، 30 فروردين 1405 - 19:49

در ایران هیچ نیروی ماهر بیکاری پیدا نمی‌کنید

شماره: 26763
Aa Aa

هر کس مهارت داشته باشد می‌تواند وارد شغل با درآمد مناسب شود| می‌گویند دزدی‌ها را کم کن و جاده‌ها را درست کن؛ این یعنی مسئله ایران را نمی‌فهمیم.

از ۱۰۱ معدن کشور تنها یک معدن مدرن است؛
در ایران هیچ نیروی ماهر بیکاری پیدا نمی‌کنید

حمید میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست مسئولین بسیج دانشجویی گفت:

مسئله اصلی ایران همین ترویج فرهنگ بسیجی در همه حوزه هاست. با فرهنگ دگرخواهی، جمع‌خواهی و بدون توقع به جامعه و فکر کردن به کشور می‌توانیم خیلی از مسئله‌ها را حل کنیم.

به گزارش اسپادانا خبر، میدری ادامه داد:

اینکه من از جیب فلانی بردارم و جیب خودم بگذارم توزیع درآمد است نه عدالت.  عدالت یعنی جمع بین برابری و کارآیی. اگر بتوانیم نابرابری را کاهش دهیم و تولید هم بالا برود عدالت محقق می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:

از ۱۰۱ معدن کشور تنها یک معدن مدرن است. بدترین شرایط کاری در جهان و ایران مربوط به معدن‌کاران است. از ۶۲  معدنی که در کشور زیرزمینی است دستور تعطیلی ۷ معدن صادر شده بقیه هم مشکل دارند به خاطر اینکه شیوه بهره‌برداری آنها سنتی است.

میدری گفت:

به ما می‌گویند دزدی‌ها را کم کن و جاده‌ها را درست کن؛ این یعنی ما مسئله ایران را نمی‌فهمیم. پولدارترین کشورهای دنیا مثل سوئیس که دزدی ندارد از جاده‌ها پول می‌گیرد تا بتواند جاده درست کند و کیفیت جاده‌ها را نگه دارد. ما تا می‌خواهیم یک کاری کنیم می‌گویند جلوی دزدی را بگیر؛ جلوی دزدی‌ها را قوه قضاییه باید بگیرد همه باید تلاش کنیم تا با فساد مبارزه کنیم ولی باید جاده‌ها را درست کنیم و این پول می‌خواهد.

او با بیان این که تعداد زیادی را به دانشگاه می‌فرستیم ولی بازار کاری برای آنها فراهم نیست گفت:

در ایران هیچ نیروی ماهر بیکاری پیدا نمی‌کنید. در کشورهای مثل آلمان اتریش و کشورهای اروپایی حداقل ۵۰ درصد و تا ۸۰ درصد  فنی حرفه‌ای می‌خوانند. در ایران در یک دوره‌ای دانشگاه مساوی بود با شغل برتر، احتمال خیلی خیلی زیادی اگر لیسانس یا فوق لیسانس می‌گرفتید حتماً می‌توانستید درآمد خوبی داشته باشید. در کشورهای دیگر مستقیم آموزش فنی حرفه‌ای می‌روند و وارد بازار کار می‌شوند و ۲۰ درصد دیپلم‌ها دانشگاه می‌روند. در ایران تعداد زیادی به دانشگاه می‌فرستیم و مدرک گرفته می‌شود ولی بازار کاری برای آنها فراهم نیست. باید آموزش فنی حرفه‌ای را در ایران تغییر بدهیم.

وی گفت:

در ایران هیچ نیروی ماهر بیکاری پیدا نمی‌کنید و هر کسی مهارت کار کردن داشته باشد می‌تواند وارد یک شغل با درآمد تقریباً مناسب شود.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان