زنان بی حجاب تا ۱۶۵ میلیون تومان جریمه می شوند
لایحه «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» معروف به لایحه حجاب پس از رفت و برگشتهای متعدد میان مجلس و شورای نگهبان در ۷۴ ماده و مجموعا در ۵ فصل تنظیم و به قانون تبدیل شد.
به گزارش اسپادانا خبر، در ماده ۴۸ این قانون آمده است:
«هر شخصی در انظار عمومی معابر یا اماکن عمومی که نوعاً در منظر نامحرم است اعم از فضای حقیقی یا مجازی مرتکب بدپوششی شود، در مرتبه اول از طریق سامانههای هوشمند فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) با تطبیق با سایر بانکهای اطلاعاتی اطمینان آور و احراز هویت قطعی مرتکب معادل دوسوم حداکثر جزای نقدی درجه هشت جریمه و لیکن أخذ جریمه مذکور برای مدت سه سال معلق میشود و با استفاده از سامانه های هوشمند یا پیامک با پست به وی اعلام میشود.»
در صورت عدم پرداخت جریمه قطعی در مهلت مذکور در بندهای (۱) و (۲) این ماده ارائه هر یک از خدمات صدور با تعویض گذرنامه، شماره گذاری یا تعویض پلاک وسایل نقلیه موتوری، صدور مجوز خروج از کشور، ترخیص خودرو که به صورت قانونی توقیف شده و صدور یا تعویض گواهینامه رانندگی به مرتکب، منوط به پرداخت جریمه است.
۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی، جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال میشود؟
طبق ماده ۵۰ قانون عفاف و حجاب زنانی که در انظار عمومی اعم از فضای حقیقی یا مجازی کشف حجاب کنند در مرتبه اول حدود ۵ میلیون تومان و در مراتب بعدی حدود ۱۶۵ میلیون تومان جریمه می شوند.
جزای نقدی درجه شش، ۲۰ میلیون تا ۸۰ میلیون تومان است و رقم جریمه درجه ۵، ۸۰ میلیون تومان تا ۱۶۵ میلیون تومان است.
همچنین اگر مسئولان محوطه شهرک ها یا مجتمع ها تصاویر دوربین های خود را جهت شناسایی بی حجاب ها به پلیس ندهند یا فیلم دوربین ها را پاک کنند به جزای نقدی ۱۸ تا ۳۶ میلیون تومان محکوم می شوند.
اگر در خیابان یا فضای مجازی لباسی بپوشید که پایینتر از گردن، بالاتر از مچ پا یا بالاتر از ساعد دست ها دیده شود دفعه سوم به ۸ میلیون تومان و دفعات بعد ۱۸ میلیون باید به عنوان جریمه بپردازید.
شرط جذب و ادامه همکاری در ادارات دولتی نیز برای کارمندان التزام به قانون حجاب در خیابان و فضای مجازی است.
همچنین هر مرد بدپوشش در خیابان ها یا فضای مجازی باید ۸ میلیون تومان جریمه بدهد. تکرار هم بکند تا ۱۸ میلیون باید بدهد. هر زنی در خیابان یا فضای مجازی روسری یا شال و امثال آنها بر سر نداشته باشد ۲ میلیون تا ۸ میلیون باید پول بدهد؛ اگر بازهم تکرار کند ۱۸ تا ۳۶ میلیون باید بدهد؛ دو سال هم ممنوع الخروج می شود.
رانندگان اسنپ و تپسی نیز بایستی گزارش بی حجابی مسافرشان را به پلیس بدهند تا مشمول جریمه نشوند.
اگر بی حجاب خارجی باشد گذرنامه او توقیف و با تشخیص قاضی از کشور اخراج می شود.
هرکسی هم به افرادی که امر به معروف می کنند پرخاش کند ۸ تا ۱۸ میلیون جریمه باید بپردازد.
طراحی لباس های مناسب برای ورزشکاران و ملی پوشان مرد برای حفظ حریم عفاف و ممنوعیت ورود عروسک، مجسمه، مانکن، نقاشی و کتاب دارای کشف حجاب و بدپوششی به داخل کشور از دیگر موارد مندرج در این قانون است.
در بخش های دیگری از این قانون آمده است:
اگر دختر ۹ تا ۱۵ ساله مرتکب بی حجابی شود، به جزای نقدی و اقدامات تربیتی محکوم می شود.
اگر رسانه ها با افراد مشهوری که از قانون حجاب تخلف کرده اند مصاحبه کنند با ۵۰۰ تا ۹۲۰ میلیون تومان جریمه مواجه میشوند.
انتشار ویدیوی حاوی کشف حجاب و بدپوششی در مرتبه دوم منجر به ۲ سال ممنوع الخروجی، ۲ سال محرومیت از فضای مجازی و ۲ تا ۵ سال زندان میشود .
ساختمان سازی ها باید به گونه ای باشد که حریم خصوصی واحدهای مسکونی در معرض دید نامحرم نباشد.
منبع| انتخاب