گمانه زنی‌ها را تایید نمی‌کینم | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 28 فروردين 1405 - 18:27

گمانه زنی‌ها را تایید نمی‌کینم

شماره: 29603
Aa Aa

منش و کنش ایرانی ها نشان داده که با تسلیم‌ میانه ای ندارند و خواست ایرانیان عزت و احترام و حفظ تمامیت سرزمینی است. تسلیم با همه قواعد بین الملل مغایر است. ملتی که تصمیم گرفته برای عزت خودش هزینه دهد همچنان بر این مسیر ثابت قدم خواهد بود.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه ایران؛
گمانه زنی‌ها را تایید نمی‌کینم

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری، ضمن تبریک ایام ماه رمضان، در مورد پیش‌نویس ایران و گمانه‌زنی‌ها در مورد توافق موقت میان ایران و آمریکا، اظهار کرد:

گمانه زنی در مورد نحوه ادامه مذاکرات زیاد است و هیچ کدام از این گمانه زنی‌ها را تایید نمی‌کنیم.

به گزارش اسپادانا خبر، وی بیان کرد:

تدوین هر متن مذاکراتی قاعدتا در هر روند مذاکراتی کاری مشترک است. دیدگاه‌های ما در مورد تحریم‌های ظالمانه آمریکا روشن است و از دیدگاه‌های آمریکایی‌ها به خوبی مطلع هستیم. الان در مرحله تدوین دیدگاه‌هایمان هستیم و امیدواریم ظرف دو سه روز آینده بتوانیم یک دور دیگری را داشته باشیم.

وی در مورد مصاحبه ویتکاف و اینکه تلویحا خواستار تسلیم ایران شده است و اینکه ایران فاصله یک هفته ای با سلاح هسته ای دارد افزود:

این اولین بار نیست که با اظهارات ضدونقیض مواجهیم. من داوری را به مردم فهیم ایران می‌سپارم. هیچ مذاکره ای که هدفش وادار کردن یک طرف به خواسته های خودش است، به نتیجه نمی رسد. ایران در پیگیری مسیر دیپلماتیک جدی است، چون به حقانیت دیدگاه‌هایمان مطمئن هستیم. ما ثابت قدم و با اطمینان نسبت به محکم بودن پایه های مطالباتمان در حوزه هسته ای و رفع تحریم ها ادامه خواهیم داد.

بقایی در مورد سفر علی لاریجانی به عمان، گفت:

باید این خبر را راستی آزمایی کنم و بنده از چنین سفری اطلاعی ندارم.

بقایی درباره اظهارات گروسی برای بازدید آژانس از تاسیسات، گفت:

ما پیش شرطی برای بازدید آژانس نداریم. بحث همکاری با آژانس متفاوت است. موضوع بازدید تاسیسات آسیب دیده متفاوت است چون شیوه ای برای بازرسی وجود ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد اظهارات ویتکاف مبنی بر تعجب ترامپ از عدم تسلیم ایران، گفت:

این اطمینان از اعتماد به حقانیت خودمان و تاریخ و تمدن ایران است. اساسا هم منش و کنش ایرانی ها نشان داده که با تسلیم‌ میانه ای ندارند و خواست ایرانیان، عزت و احترام و حفظ تمامیت سرزمینی است. تسلیم با همه قواعد بین الملل مغایر است. طبیعتا ملتی که تصمیم گرفته برای عزت خودش هزینه دهد قطعا همچنان بر این مسیر ثابت قدم خواهد بود.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری بیان کرد: 
ما به تعهدات خود به آژانس واقف هستیم. تا زمانی که پروتکلی برای بازرسی از تاسیسات آسیب‌دیده تدوین نشود، از دادن دسترسی برای بازرسی از تاسیسات آسیب‌دیده خود معذوریم. 
وی در پاسخ به سوالی در مورد پیشنهاد عراقچی برای انعقاد یک کنوانسیون جامع در مورد تسلیحات هسته‌ای گفت: 
این تنها پیشنهاد ایران نیست و اکثر کشورهای عضو NPT از دهه‌ها قبل مطرح کردند. متاسفانه دارندگان سلاح هسته‌ای نه‌تنها تعهدات خود در زمینه خلع سلاح هسته‌ای را اجرا نکردند، بلکه مدام در مسیر افزایش ذخایر تسلیحات هسته‌ای خود گام برداشتند بنابراین این یک مطالبه عمومی جهانی است و طبیعتا ما از هر فرصتی برای بیان این خواسته استفاده می‌کنیم. 
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ما به حقانیت و تمدن ایران اطمینان داریم و می‌دانیم اساسا واژه تسلیم در ذات ایرانیان جایی ندارد، افزود: 
بقایی با بیان اینکه در مورد مسئله هسته‌ای، ما مانند همیشه بر اساس تصمیمات شورای عالی امنیت ملی عمل می‌کنیم،گفت: 
تمام دستگاه‌های ذی‌ربط نیز در این روند مشارکت دارند و دیدگاه‌های خود را ارائه می‌دهند، اما تصمیمات نهایی از سمت شعام ابلاغ می‌شود‌ و وزارت امور خارجه بر این اساس عمل می‌کند‌.
وی در مورد واکنش ایران به تروریستی اعلام کردن نیروهای اتحادیه اروپا، گفت:

مبنای بیانیه ما بر اساس مصوبه مجلس است. مصوبه اتحادیه اروپا قطعا خلاف اصول و قواعد بنیادین حقوق بین الملل بود و اقدامی ناموجه بود. تحت هیچ شرایطی برچسب زدن به نیروهای رسمی یک کشور مجاز نیست. پاسخ ما در تقابل با این اقدام بود. از این پس نیروهای اروپایی در منطقه ما به نحو دیگری به آنها نگاه خواهد شد. از این به بعد اینها تروریستی هستند و آثار و پیامدهای خودش را دارد.  بیانیه‌ای که ما صادر کردیم، مبتنی بر تصمیم شورای عالی امنیت ملی و بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی است و از منظر حقوق بین‌الملل نیز بر مبنای اصل اقدام متقابل (Countermeasures) تنظیم شده است. مصوبه شورای وزیران اتحادیه اروپا قطعاً مغایر با اصول و قواعد بنیادین حقوق بین‌الملل و نیز منشور ملل متحد بود. این اقدام، بی‌تردید ناموجه و مصداق برچسب‌زنی به بخشی از نیروهای مسلح رسمی یک کشور است؛ اقدامی که تحت هیچ شرایطی و به هیچ بهایی مجاز نیست. اقدامی که ما انجام دادیم، در پاسخ به همان اقدام غیرقانونی صورت گرفت. افزون بر پیامدهای سیاسی و حقوقی مترتب بر آن تصمیم، بدیهی است از این پس حضور نیروهای انتظامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در منطقه پیرامونی خلیج فارس با تلقی متفاوتی مواجه خواهد شد؛ چراکه به‌عنوان نیروهای تروریستی تلقی می‌شوند و این موضوع آثار و پیامدهای خاص خود را به همراه خواهد داشت.

بقایی درباره پیشنهاد ایران در جلسه خلع سلاح هسته ای در ژنو نیز اظهار کرد:

این پیشنهاد از دهه ها قبل مطرح شده و در راستای تحقق یکی از اصول مندرج برای خلع سلاح کشورهای دارای سلاح هسته ای است. این کشورها مدام در مسیر پیشرفته کردن ذخایر تسلیحاتی گام برداشتند. این یک مطالبه عمومی برای اجرای مفاد معاهده منع اشاعه است.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان