نگویید اینترنت طبقاتی؛ بگویید اینترنت حرفهای
روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور اسلامی ایران در یک نشست خبری از اجرایی شدن طرح «اینترنت حرفهای» تا دو، سه ماه دیگر خبر داد.
به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از پیوست، او اعلام کرد به دنبال مذاکرات و همکاری با وزارت ارتباطات قرار است مراکز نوآوری و همآفرینی اینترنت پرسرعت و خاصی ارائه دهند که نیروهای حرفهای و علاقمند از آن استفاده کنند.
دهقانی فیروزآبادی درباره مسئله اینترنت طبقاتی برای گروههایی از جامعه مانند برنامهنویسان گفت:
در پیگیری موضوع اینترنت و حمایت از وجود جریان اینترنت پرسرعت و پاک از سوی معاونت علمی فروگذاری نشده است. به اینترنت خاصی که یکی از پیشنهاددهندگان آن معاونت علمی بوده نمیتوان گفت اینترنت طبقاتی. اینترنت حرفهای عبارت بهتری است. ما شرکتهایی داریم که علاقمندند اینترنت باکیفیت و با سرعت بالا و فراتر از آن چه در کشور سرویس میدهد داشته باشند. با وزارت ارتباطات مذاکراتی برای همکاری شده است که در تهران و دیگر استانهای بزرگ مراکز همآفرینی، نوآوری داشته باشیم که بچههای علاقهمند به صورت حرفهای بتوانند از بالاترین سطح اینترنت استفاده کنند. فکر میکنم این طرح کمتر از دو سه ماه دیگر اجرایی خواهد شد.
دهقانی فیروزآبادی از طراحی نظام ارزیابی جدیدی برای شرکتهای دانشبنیان خبر داد و گفت:
یک جاهایی عدم هماهنگی در تقسیمبندیها و حمایتها به چشم میخورد. تجربه ۱۲ ساله و شرکتهایی که شکل گرفت و همچنین تصویب قانون جهش تولید دستمایه تغییر نظام ارزشیابی دانشبنیانها در کشور و حمایت از آنها شد. در این نظام جدید ارزیابی شرکتها براساس سه اصل اندازه و تاثیرگذاری شرکت، کیفیت موضوع، فرآیندها و نیروهای کلیدی و رشد شرکت انجام خواهد شد.
او درباره مشکل استارتاپها در دریافت تسهیلات از سوی بانکها گفت:
صندوق نوآوری و شکوفایی در چهار سال گذشته حدود ۲۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است. مسئله این است که زیستبوم دانشبنیان دارد بزرگ میشود و نیازمند مدلهای جدید صدور ضمانتنامه و وثیقهگذاری است. یکی از برنامههای راهبردی در معاونت علمی این است که با ارزشگذاری فناوریها و داراییهای نامشروع شرکتها، زیرساختی برای جذب تسهیلات ایجاد کنیم. اصلاح نظام بانکی برای ارائه تسهیلات به دانشبنیانها و تقویت نظام وثیقهگذاری شرکتها در دستور کار است.از طریق کمیسیون اقتصادی به دنبال این هستیم که موضوع ارزشگذاری داراییهای نامشروع برای وثیقهگذاری جدیتر گرفته شود.
وی درباره آمار مهاجرت و تلاشها برای بازگرداندن نخبگانی که مهاجرت کردهاند به کشور گفت:
در حال تجربه نرخ مهاجرت بالایی هستیم. طبق آمارهای رصدخانه مهاجرت آمار متوسط است اما برای کشور ما که نیروی انسانی سرمایه ارزشمند آن است، آمار فعلی خوب نیست. تصمیم به مهاجرت طی یک سال یا شش ماه رخ نمیدهد. اگر واقعا بخواهیم کار غیرشعاری انجام دهیم باید یک برنامهریزی بلندمدت داشته باشیم که خوشبختانه این برنامه در همه نهادهای دولتی که به این موضوع مرتبطند وجود دارد. برای این که بخواهیم مهاجرت کمتری داشته باشیم باید تلاشها برای ایجاد زمینه ماندگاری بیشتر شود. نیازی نیست صبر کتیم نخبه مهاجرت کند و بعد برای بازگشت آنها تلاش کنیم. بر مبنای مطالعات میدانی بالای ۷۰ درصد نخبگان اعلام کردهاند مهمترین چیزی که به آنها برای ماندگاری انگیزه میدهد تاثیرگذاری آنهاست. در مرتبه بعدی بحث معیشت دغدغه آنها بوده است. بستر تاثیرگذاری بازار است. معاونت علمی به عنوان یک نهاد میانجی که میتواند از بالا دست با دولت و از پایین دست با جامعه نخبگانی ارتباط برقرار کند، تلاش میکنیم فرصتهای بازار را از دستگاهها بگیریم و با جامعه نخبگانی تعامل کنیم. بستر بعدی تاثیرگذاری کمک به بحثهای معیشتی است. برای نخبگان واقعی کشور یعنی استعداد تلاشگری که تاثیرگذاری او شفاف بوده، تسهیلاتی در زمینه اسکان، خودرو و خانهدار شدن ارائه میکنیم.