هدف از تصویب طرح صیانت کنترل مخالفان سیاسی است | اسپادانا خبر
 
 
يكشنبه، 24 تير 1403 - 9:24

هدف از تصویب طرح صیانت کنترل مخالفان سیاسی است

شماره: 15238
Aa Aa

طرحان طرح صیانت می‌بینند که ممکن است فضای مجازی تحت تاثیر یک «تکرار می‌کنم» خاتمی قرار گیرد و گفت‌وگویی شکل بگیرد و بحث‌هایی مطرح شود.

احمد مازنی، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس دهم؛
هدف از تصویب طرح صیانت کنترل مخالفان سیاسی است

احمد مازنی، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس دهم و فعال سیاسی اصلاح طلب گفت:

اشخاصی که به دنبال تصویب طرح صیانت هستند هدفشان کنترل مخالفان سیاسی و جناحی خود است.

به گزارش اسپادانا خبر، او در گفت‌وگو با ایلنا در خصوص طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی اظهار کرد:

در آینده‌ای بسیار نزدیک، جنگ سایبری جای خود را به جنگ‌ هوایی، زمینی و دریایی خواهد داد لذا کشورها به عنوان یک مسئله دفاعی و امنیتی باید با فضای مجازی برخورد کنند و همه کشورها در این جهت برنامه دارند. هم چنین استفاده از ظرفیت اینترنت برای آموزش، فرهنگ و فعالیت‌های اقتصادی از مجموعه مسائلی است که مستلزم قانونگذاری است. بنابراین این که برخی گمان می‌کنند که ما به دنبال ولنگاری هستیم و معتقدیم که این فضا نیازی به قانون ندارد چنین نیست. تأکید می‌کنم که ما به قانون در این خصوص نیاز داریم اما مسئله این است که جامعه به نیت طراحان طرح صیانت اعتماد ندارد. جامعه به انگیزه اشخاصی که طرح صیانت را تهیه کرده‌اند اعتماد ندارد. بسیاری از هنرمندان، دانشگاهیان و حوزویان به طراحان این طرح اعتماد ندارند. این بی اعتمادی ناشی از چیست؟ شاید این بی‌اعتمادی ناشی از این است که اشخاصی که به دنبال تصویب طرح صیانت هستند، هدفشان از طرح صیانت، کنترل مخالفان سیاسی و جناحی است. یعنی در شرایطی که همه ابزارهای ارتباطی و اطلاع‌رسانی کشور در اختیار یک جریان سیاسی است و از ۸۵ میلیون ایرانی تنها عده قلیلی از صدا و سیما استفاده می‌کنند و سایر گروه‌ها و جریان‌هایی که نظام را قبول دارند و امام و رهبری را نیز قبول دارند و فقط در حلقه تنگ بسته این جماعت قرار نمی‌گیرند از فعالیت در رسانه ملی منع شده‌اند. این اشخاص می‌بینند که ممکن است فضای مجازی تحت تاثیر یک «تکرار می‌کنم» آقای خاتمی قرار گیرد و گفت‌وگویی شکل بگیرد و بحث‌هایی مطرح شود. بخشی از بی‌اعتمادی مردم ناشی از این است که طراحان طرح صیانت در پی محدود کردن جناح‌های مخالف خود هستند یعنی این طرح برای حذف رقیب در نظر گرفته شده است.

او ادامه داد:

در این طرح نمایندگان مدیریتی برای فضای سایبری تعریف کردند و این مدیریت را به سمت ستاد کل نیروهای مسلح بردند که این موضوع همیشه مورد انتقاد بود در حالی که بخشی از این فضا به نیروهای مسلح مربوط می‌شود نه تمامی آن. اینترنت، فضای مجازی و فضای سایبری ابزاری است که سیاسیون، هنرمندان، فرهنگیان و دانشمندان با آن کار دارند و کسب و کار مردم با آن گره خورده است. بنابراین فضای مجازی صرفاً یک امر نظامی نیست که مدیریت آن را در اختیار یک مجموعه نظامی قرار دهید و نظامی کردن مدیریت فضای سایبری به افزایش بی اعتمادی دامن می‌زند. نمایندگان اصرار دارند که یک سری پلتفرم داخلی تهیه کنند و از مردم بخواهند که از آن‌ها استفاده کنند. ضمن این که بخشی از شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده است این در حالی است که همه مقامات کشور از شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده استفاده می‌کنند. به نظر من این مسئله باید در یک رقابت سالم و منطقی شکل بگیرد. این روند جز اینکه یک ابزار بی‌کیفیت در اختیار مردم قرار دهد، فایده دیگری ندارد بنابراین این اعمال محدودیت‌ها جواب نمی‌دهد. به تجربه ویدیو در صدر انقلاب و تجربه ممنوعیت استفاده از ماهواره باید بازگردیم. امروز امکان کنترل وجود ندارد  حتی اگر دیش‌های ماهواره برداشته شود، مردم از طرق دیگر می‌توانند از اخبار مطلع شوند.

برچسب ها: 
نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان