خواص از جامعه در برابر تهاجم فرهنگی محافظت کنند | اسپادانا خبر
 
 
دوشنبه، 25 تير 1403 - 7:38

خواص از جامعه در برابر تهاجم فرهنگی محافظت کنند

شماره: 24596
Aa Aa

روشنفکران باید در این جایگاه خوب رصد و از جامعه در مقابل انحرافات صیانت کنند؛ روشنفکر کسی نیست که مردم را به طرف تفکرات غربی و شرقی سوق دهد.

سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور اسلامی ایران؛
خواص از جامعه در برابر تهاجم فرهنگی محافظت کنند

سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور اسلامی ایران در مراسم جایزه کتاب با بیان این که انسان کامل نبی مکرم اسلام است گفت:

به وسیله کتاب و نگاه به انسان کامل که زندگی خود را اینگونه بسازد به عنوان الگوی بشریت نگاه کند و به او و اولیاء گرانقدرش تاسی کند.

به گزارش اسپادانا خبر، او با بیان این که قلمی مورد تجلیل و تکریم حضرت حق است که با مسئولیت باشد و مسئولانه بنگارد افزود:

هرقلمی مورد سوگند حضرت حق نیست. هر مسطور قلمی هم مورد توجه نیست. مسطور قلمی که در جهت هدایت، سعادت، نجات و صعود انسان باشد مورد توجه خداوند است. آن قلمی هم مورد سوگند باری تعالی است که در جهت شناخت مساله انسان، زندگی او در مساله شناسی، اولویت شناسی، شناخت راه کار‌های حل مساله مخاطب شناسی و زمان شناسی باشد، اگر قلمی در این جهت حرکت کند بسیار اهمیت دارد.

وی با بیان این که پیشینیان را چگونه می‌شناسیم گفت:

ما آن‌ها را به وسیله قلمشان می‌شناسیم. بزرگان از اهل تحقیق و پژوهش را در علوم مختلف را از کجا می‌شناسید؟ کسی مگر به شما می‌گوید که خدمت بوعلی رسیده اید؟ می‌گوید که ما بوعلی را از نوشته هایش می‌شناسیم. بزرگانی که از فلسفه، حکما، فقها و مفسران بزرگ و عالی قدر می‌شناسید همه از طریق آثار آن‌ها است. آثار است که بر شخصیت، فکر و اندیشه، انگیزه و راه و سلوک و سیره آن‌ها دلالت می‌کند. نظریات و فرضیه‌های مختلف را از کجا به دست می‌آوریم؟ همه این‌ها مبتنی بر قلم و آثار قلم و اندیشه‌ای که به‌صورت کتاب خودنمایی می‌کند است بنابراین شناخت همه محققان، مفسران و حکما و اندیشمندان به وسیله نوشته‌ها و تحقیقات و پژوهش‌های آن‌ها است. 

رییسی گفت:

کتاب علیرغم همه شرایط ارتباطی و اطلاعاتی و وسیله‌های الکترونیکی برای ارتباطات و اطلاعات همچنان جایگاه خود را دارد و فضای مجازی و دیجیتال وسیله خوبی برای انتقال مفاهیم عالی کتاب‌ها است. از این وسیله باید برای انتقال مطالب، علوم و دانش‌ها و افکار و اندیشه‌ها بهره برد. فضای مجازی را باید به عنوان یک فرصت برای رونق کتاب، کتابخوانی و توجه به کتاب تلقی کرد و از آن بهره برد نه این که بگوییم فضای مجازی آمده است کتاب جایگاه خود را از دست داده است. همچنان کتاب جایگاه خود را با توجه به این فضا دارد.

او با تاکید بر این که قلم مسوولانه را باید ترویج کرد گفت:

نباید کتاب، نوشتن و انتقال علم و دانش را با مبلغ و کسب و درآمد تعویض کرد البته هرکسی هزینه‌هایی دارد اما کتاب و انتقال علم و دانش و فرهنگ را باید در جایگاه رفیع خود قرار داد.

وی با بیان این که بعضی از شغل‌ها در جامعه همواره بر بیت المال است یا به نحوی باید زندگی فردی که در این رابطه تلاش دارد را تامین کرد گفت:

 اما جایگاه کتاب را نباید تنزل داد که وسیله کسب و درآمد شود. ممکن است در کنار آن درآمدی باشد اما این نیست. این هم از آن شغل‌هایی است ولو این که شغل تلقی می‌شود اما به هیچ عنوان نباید با کسب درآمد آن را مواجه کرد.

او تصریح کرد:

فضای مجازی فرصتی برای رونق کتابخوانی است، باید قلم مسئولانه را ترویج کرد.

وی خطاب به نویسندگان حاضر در این جلسه گفت:

شما خواص جامعه هستید و مسئولیت‌های خاص خود را دارید. انتظار از خواص این است که از جامعه در مورد تهاجم فرهنگی محافظت کنند، روشنفکران باید در این جایگاه خوب رصد کنند قبل از دیگران ببینند و از جامعه در مقابل انحرافات صیانت کنند، روشنفکر کسی نیست که مردم را به طرف تفکرات غربی و شرقی سوق دهد.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان