کلیات طرح صیانت از فضای مجازی به تصویب رسید | اسپادانا خبر
 
 
يكشنبه، 24 تير 1403 - 1:00

کلیات طرح صیانت از فضای مجازی به تصویب رسید

شماره: 16906
Aa Aa

انتقادات زیادی از جمله محدودیت در کسب و کار در فضای مجازی، نقض حقوق شهروندی و حریم خصوصی به این طرح وارد شده است.

با رای مثبت ۱۸ نفر از اعضای کمیسیون مشترک؛
کلیات طرح صیانت از فضای مجازی به تصویب رسید

اعضای کمیسیون طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی با ۱۸ رای موافق کلیات این طرح را به تصویب رساندند.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، جلال رشیدی کوچی، نماینده مرودشت در مجلس شورای اسلامی در این جلسه گفت:

من نه مخالف نظام هستم و نه مخالف انقلاب از خانواده‌ای آمده‌ام که پنج شهید تقدیم کرده است. عده‌ای برای موافقت با این طرح با من تماس می‌گیرند و من را تهدید می‌کنند. این در حالی است که بعد از گذشت مدتی به آغاز به کار کمیسیون مشترک مردم هنوز نگران تصویب این طرح هستند. کسی مخالف ساماندهی فضای مجازی نیست اما آیا این طرح در راستای ساماندهی فضای مجازی است؟ از نظر مردم اینگونه نیست. من در کنار مردم هستم.

رضا تقی‌پور انوری، رییس کمیسیون مشترک در پاسخ به اظهارات جلال رشیدی کوچی گفت:

متأسفانه هنوز تخریب‌ها و تهدیدها در خصوص این طرح ادامه دارد. یکی از دوستان نیز در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی مطالبی مطرح کرده است و در رسانه‌ها گفته شد که قرار است جلسه ۴۵ دقیقه‌ای تصمیم گیری شود. قرار بود جلسه ۱۲:۴۵ برگزار شود نه یک جلسه ۴۵ دقیقه‌ای. باید توضیح داده شود این ۴۵ دقیقه از کجا آمده است. جرئیات طرح نیز در جلسات بعدی کمیسیون بررسی خواهد شد و برگزاری این جلسات اطلاع رسانی می شود.

در پایان کلیات طرح حمایت از حقوق کاربران به رای گذاشته شد و با رای مثبت ۱۸ نفر از اعضای کمیسیون همراه شد.

انتقادات زیادی از جمله محدودیت در کسب و کار در فضای مجازی و نقض حقوق شهروندی و حریم خصوصی به این طرح وارد شده است اما هر بار مدافعان آن اعلام می کردند که طرح تغییر کرده است. پس از مدتی نیز مرکز پژوهش‌های مجلس انتقادات اساسی درباره طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی وارد کرد. در پی افزایش انتقادها از مشخص نبودن طرح و شفاف نبودن روند بررسی آن رییس مجلس تاکید کرد که جلسات کمیسیون مشترک باید علنی برگزار شود.

  •  

جلال رشیدی کوچی، نماینده مرودشت در مجلس شورای اسلامی در توییتر نوشته است:

«امروز در جواب دغدغه و مطالبه آحاد مردم شریف ایران اسلامی وفق تبصره ۲ ماده ۱۶۷ آئین نامه داخلی مجلس تقاضای لغو بررسی ‎طرح صیانت در کمیسیون مشترک و بازگشت طرح به صحن مجلس را مطرح کردم که تا کنون به امضاء ۵۵ نفر از نمایندگان محترم رسیده است و در حال افزایش تعداد امضا می‌باشد.»

  •  

رضا تقی‌پور، نماینده تهران در مجلس در حاشیه جلسه علنی در جمع خبرنگاران با اشاره به تصویب کلیات طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی اظهار کرد:

بررسی این طرح در کمیسیون مذکور دارای شفافیت بی‌سابقه‌ای بوده و بسیاری از حرف‌های ما تاکنون تقطیع، تحریف و تخریب شده است. الان هم می‌خواهند با دیکتاتوری رسانه‌ای خود کاری کنند که مسئولان و مدیران ما در تصمیمات خود تغییر ایجاد کنند. رسانه نباید به ما تحمیل کند که چه تصمیمی را اتخاذ کنیم البته ما معتقدیم که حتماً باید با مردم و رسانه‌ها تعامل و ارتباط داشته باشیم اما به هیچ‌وجه قبول نداریم که چند مافیای رسانه‌ای دست به کار شوند و تصمیمات ما را تغییر دهند. کاهش سرعت اینستاگرام هیچ ارتباطی به این طرح ندارد. کسانی که این ادعا را مطرح می‌کنند حرفشان بیشتر شبیه شوخی و مزاح است چرا که هنوز این طرح در مرحله بررسی در کمیسیون مشترک است و چگونه قبل از تصویب، امکان اجرایی شدن آن وجود دارد؟ سکوهای غول مجازی خارجی و آمریکایی اگر می‌خواهند فعالیت کنند باید چارچوب، قوانین و ارزش‌های ما را بپذیرند. یکی از انتقادات به طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی آن است که چرا ما برای فیلتر کردن مانع گذاشتیم و هیچ جا نگفتیم که فیلتر و مسدودسازی فضای مجازی اتفاق بیافتد؛ این بحث فقط مربوط به اینستاگرام نیست بلکه شامل همه شبکه‌های اجتماعی است و ما دنبال مسدوسازی نیستیم. هدف ما از بررسی طرح مذکور آن است که تبعیض بین پلتفرم‌های مجازی داخلی و خارجی از بین برود و همان طور که پلتفرم‌های داخلی باید یکسری چارچوب را رعایت کنند پلتفرم‌های مجازی خارجی هم باید قوانین و ارزش‌های جمهوری اسلامی ایران را رعایت کنند. دنیا آنقدر تنگ و تاریک نشده است که اگر چند سکوی مجازی خارجی چارچوب‌های ما را قبول نکنند ما دچار مشکل شویم و یا آنکه بخواهیم به آنان التماس کنیم.

  •  

احمدحسین فلاحی، عضو کمیسیون ویژه طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی نیز در گفت‌وگو با دیده بان ایران اعلام کرد:

تصویب کلیات طرح صیانت در مدت 20 دقیقه فضاسازی‌ و دروغی بیش نیست. برخی اصلا در جریان طرح صیانت نیستند اما می‌آید در رابطه با طرح صیانت نظر می‌دهند. شایعات مردم را نگران کرده نه قواعد و قوانین طرح صیانت. بنده به مردم توصیه می‌کنم که طرح صیانت از فضای مجازی مطالعه کنند و پس از مطالعه مجلس را قضاوت کنند. دنیای امروز دنیای گستره اطلاعات است و ما چیزی را از مردم مخفی نکردیم. مردم بروند طرح صیانت را بخوانند ببینند که چه مشکلی دارد. خوشبختانه مجلس یازدهم به شدت شفاف عمل کرده است و اصلا جای نگرانی نیست.

  •  

میرزایی، نماینده اصفهان در مجلس و موافق طرح صیانت نیز درباره نمونه جایگزینی اینستاگرام گفته است:

جایگزین‌های زیادی برای اینستاگرام و واتس‌اپ وجود دارد. "کیو کیو" و "اسکایپ" جایگزین خوبی برای اینستاگرام هستند. مطمئن باشید مردم به ما اعتماد می‌کنند و اینستاگرام را زمین خواهیم زد.

  •  

سایت تبیان، متعلق به سازمان تبلیغات نیز نوشته است:

پیگیری‌ها حاکی از آن است که مسئولین به دنبال اجرای محدودیت سقف سرویس اینترنت بین‌المللی هستند و در شورای عالی فضای مجازی در خصوص اجرای این تصمیم به جمع‌بندی رسیده‌اند. در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی با حضور مقامات عالی دولت تصمیم گرفتند سقف ترافیک سرویس بین‌المللی را محدود کنند که با اجرای این مصوبه در روزهای اخیر شاهد اختلال در اینترنت بین‌المللی هستیم.

 

  •  

نماینده مرودشت در توئیتی از باطل شدن مصوبه طرح صیانت در کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی خبر داد.

جلال رشیدی کوچی با ارائه نامه معاونت قوانین مجلس درخصوص تصویب کلیات طرح صیانت نوشت:‏

کلیات جلسه امروز مورد بحث و مناقشه بود و طبق نامه معاونت قوانین مجلس رای‌گیری امروز از لحاظ قانونی دارای ایراد و قابل پذیرش نیست.

او همچنین گفت:

معاونت قوانین در نامه ای از رعایت نشدن آئین نامه داخلی در فرایند بررسی طرح صیانت خبرداد و تاکید کرده که آنچه در جلسه کمیسیون مشترک رای گیری شده‌ متفاوت از طرحی است که از صحن علنی مجلس به این کمیسیون ارجاع شده و اساسا نباید مبنای رسیدگی و رای گیری در کمیسیون قرار می گرفت. قرار بوده کمیسیون موادی که براساس حکم رهبر انقلاب در صلاحیت شورای عالی فضای مجازی است را استخراج و مطابق مصوبه شورای عالی آن دسته از مواردی که در صلاحت تقنینی مجلس است را تصویب کند اما آن چه تصویب شده مطابق با این موارد نیست. اگر کمیسیون بنا داشت متن ارجاع شده از صحن علنی را تغییر دهد تنها راه آن استفاده از ماده 142 آئین نامه داخلی و ارجاع به مرکز پژوهش ها بود اما این موضوع تحقق نیافته و لذا در رای گیری کلیات طرح قانون آئین نامه مجلس رعایت نشده است. به دلایل ذکر شده و این که مصوبه اخیر متفاوت از طرح ارجاعی به این کمیسیون است آنچه رای گیری شده امکان بارگذاری درسامانه قوانین مجلس را ندارد و نمی تواند مبنای قرار گیرد.

  •  

معصومه پاشایی بهرام، نماینده مرند و جلفا، نیز در صفحه شخصی خود در توییتر نوشته است:

« معاونت قوانین مجلس در نامه‌ای به رئیس کمیسیون ویژه ‎طرح حمایت از حقوق کاربران بر اساس قانون آئین‌نامه داخلی مجلس، رای‌گیری امروز کمیسیون ویژه و تصویب کلیات را غیر قانونی دانسته. پس به علت تخلف از مفاد صریح قانون، تصمیم‌گیری شتاب‌زده امروز عملا باطل می‌شود.»

  •  

زارعپور، وزیر ارتباطات ایران هم می گوید:

برخلاف اخبار منتشر شده در رسانه‌ها در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی درخواست این وزارتخانه برای افزایش پهنای باند بین‌الملل مطرح شده است. پیشنهاد وزارت ارتباطات برای بررسی بیشتر به مرکز ملی فضای مجازی ارجاع شد تا در جلسه آتی شورا مورد بررسی قرار گیرد.

 

برچسب ها: 
نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان