آمریکا آماده مذاکره نیست | اسپادانا خبر
 
 
يكشنبه، 10 خرداد 1405 - 14:07

آمریکا آماده مذاکره نیست

شماره: 29242
Aa Aa

قانع نشده‌ایم که آمریکایی‌ها آماده مذاکره جدی و واقعی هستند| مصمم هستیم برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را ادامه دهیم| هیچ پروتکلی برای بازرسی تأسیسات هسته‌ای بمباران شده وجود ندارد.

عباس عراقچی در گفت‌وگو با خبرگزاری کیودو ژاپن؛
آمریکا آماده مذاکره نیست

 «سید عباس عراقچی» در گفت‌وگو با خبرگزاری کیودو ژاپن با بیان این که «متأسفانه هیچ سابقه‌ای از بمباران یک تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز وجود ندارد» تصریح کرد:

بنابراین هیچ پروتکل یا دستورالعملی برای بازرسی چنین تأسیساتی وجود ندارد.

به گزارش اسپادانا خبر، وزیر خارجه ایران خاطرنشان کرد:  

متأسفانه پس از توافق در قاهره سه کشور اروپایی و آمریکا به دنبال مکانیسم اسنپ بک در شورای امنیت رفتند که غیرقانونی بود و ما فکر نمی‌کنیم آن‌ها حق فعال کردن این مکانیسم را داشته باشند.

عراقچی تاکید کرد: 

به این نتیجه رسیدیم که آمریکایی‌ها آماده مذاکره متقابل سودمند بر اساس برابری و احترام متقابل نیستند. به محض اینکه به این نتیجه برسیم که آن‌ها آماده چنین مذاکره‌ای هستند، می‌توانیم مذاکرات را از سر بگیریم. نکته این است که مذاکره با دیکته کردن متفاوت است. فعلاً قانع نشده‌ایم که آن‌ها آماده مذاکره جدی و واقعی هستند؛ آن‌ها می‌خواهند دیکته کنند و من کسی نیستم که به دیکته دیگران گوش کنم. اگر آمریکایی‌ها رویکرد خود را تغییر دهند و آماده یک مذاکره منصفانه و متوازن، یعنی مذاکرات متقابل سودمند باشند، ما هم آماده‌ایم. واقعیت این است که تجربه خوبی از مذاکره با آمریکا نداریم.

وی همچنین گفت: 

برای آینده، ایران کاملاً مصمم است برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را ادامه دهد. ما هنوز مصمم هستیم و فناوری را در اختیار داریم. فناوری هسته‌ای و غنی‌سازی ما توسط دانشمندان خودمان به دست آمده و وارداتی نیست. ما هزینه بسیار سنگینی برای آن پرداخته‌ایم: تحریم‌ها، جنگ، بیش از هزار شهید، و دانشمندانی که ترور شده‌اند. خون مردم ما در این فناوری ریخته شده است، بنابراین نمی‌توانیم آن را رها کنیم. اکنون این مسئله به عزت ایران و غرور ملی مرتبط است؛ چیزی نیست که قابل فروش باشد.

عراقچی با بیان این که «بازرسی‌ها وظیفه آژانس است و ما با آن‌ها در تماس نزدیک هستیم» گفت: 

نگرانی‌های امنیتی و ایمنی زیادی وجود دارد و قبل از رفع این نگرانی‌ها، بازرسی‌ها نمی‌تواند از سر گرفته شود.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان