عامل مشکلات اقتصادی اروپا و آمریکا هستند
سید احمد علم الهدی در خطبههای نماز جمعه مشهد گفت:
مساله چالش اقتصادی امروز به عنوان یکی از اولویت های نخست مسایل کشور به شمار می رود که همه اقشار جامعه گرفتار این چالش هستند و این چالش اقتصادی ناشی از تحریم ها و ناترازی جریانات داخلی همچون جریانات نوسانات ارز و بی ثباتی بازار است.
یه گزارش اسپادانا خبر، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد:
آنچه در این چالش اقتصادی باید بدان توجه داشت این است که دولت و مسوولان در ایجاد این چالش مقصر نیستند و علل ایجاد این چالش درونی نیست بلکه بیرونی و خارجی است و مسئله و مشکل اقتصادی ما ناشی از راهبرد آمریکا و اروپا و جریان غرب در جنگ اقتصادی با ایران است. عداوت و جنایت غرب نه تنها بعد از انقلاب اسلامی ایران که از قبل از آن نیز وجود داشته است و ایران به دلیل داشتن سه ویژگی ممتاز موقعیت جغرافیایی و داشتن سرمایه های ملی عظیمی همچون نفت و معادن، اسلامیت نظام و کشور ایران و نیز مردم سالاری کشور برای دشمن همواره به عنوان نقطه خطر مطرح بوده است. غرب برای براندازی نظام امروز باید به صورت جنگ نظامی وارد عمل شود که به دلیل وجود پیشرفت نظامی کشور و پشتیبانی عظیم و بسیج مردم نمیتواند این کار را از طریق تهاجم نظامی پیش ببرد لذا تنها راه مقابله با ایران ورود به عرصه اقتصاد و جنگ اقتصادی است که کشور ما نیز در این زمینه دچار ضعف است بنابراین دشمن جنگ اقتصادی کشور را از طریق تحریم ها، توطئه ها و نوسانات ارز و بی ثباتی بازار دنبال می کند تا در چالش اقتصادی ایران را از پا درآورد و دشمن به قدری که در جنگ اقتصادی موفق است در جنگ فرهنگی هم موفق نیست.
امام جمعه مشهد گفت:
در کشور سه نظریه از سوی اقتصاددانان برای مقابله با جنگ اقتصادی وجود دارد که نظریه نخست مذاکره و بستن قرارداد با غرب برای پایان یافتن تحریمها و توطئههاست که این نظریه در دولت یازدهم و دوازدهم به صورت برجام پیگیری شد. نظریه دوم حل مشکلات اقتصادی و استفاده از فناوری ها در داخل کشور است در صورتی که مشکلات اقتصادی ما داخلی نیست بلکه بیرونی است. نظریه سوم خنثیسازی تحریم ها به ۲ روش استفاده از ظرفیتها و امکانات داخلی کشور برای رشد و توسعه تولید داخلی در همه عرصه ها و بازارسازی در سایر کشورها برای فروش محصولات تولید ملی است. بایستی سطح تولید در کشور توسعه یابد و از بازار مصرفی داخلی به سمت بازار خارجی و بین المللی حرکت کرد که اگر در این عرصه موفق شویم چالش اقتصادی حل میشود و اقتصاد کشور رشد میکند. همان گونه که ژاپن و چین توانستند با افزایش تولید داخلی و فراگیر کردن توسعه اقتصادی خود به غول اقتصاد تبدیل شوند به گونه ای که دیگر نه تنها آمریکا نمی تواند آنها را از بین ببرد بلکه حتی توان مقابله و رقابت با آنها را نیز ندارد. در این راستا رهبر معظم انقلاب نیز چندین سال است که بر رشد، توسعه و جهش تولید در کشور تاکید دارند اگر رشد نقدینگی در کشور از بین برود و جریان نقدینگی وارد عرصه تولید شود و تولید رشد و توسعه یابد مشکلات مسکن، خودرو، ارز و طلا نیز از بین میرود و تحریمها و توطئههای دشمن نیز از این طریق خنثی و بی اثر خواهند شد.
او با بیان این که این روش یکی از سیاستهای دولت سیزدهم بود و امید است در دولت چهاردهم و مجلس بر این اساس برنامه ریزی شود تا چالش اقتصادی کشور حل شود ادامه داد:
در این راستا دولت و مجلس می توانند با انجام ۲ کار یعنی فراهم نمودن امکانات رشد، توسعه و جهش تولید و بازارسازی در کشورهای دیگر برای عرضه محصولات تولید ملی، سبب ورود ارز به کشور و از بین رفتن نوسانات ارزی و رشد اقتصادی کشور شوند.
علم الهدی گفت:
مذاکره، تغییری در دشمنی آمریکا و اروپا با ما ایجاد نخواهد کرد. دشمن بر همان عداوتش استوار است، مسئله نسلکشی، غزه و فلسطین نیست، نسلکشی مسلمانان است، این نسلکشی راهبرد آمریکا و اروپا است، اسرائیل سرباز جیره خوار آمریکا و اروپا است، اصل بر این است که اگر نتوانستند بر دنیای اسلام مسلط شوند تا جایی پیش بروند که هرچه مسلمان است را از بین ببرند، این شروع کار است. اینکه با آمریکا و اروپا بنشینیم و با مذاکره بخواهیم دست از تحریم اقتصادی ما بر دارند مثل این است که در میدان جنگ برویم به طرف مقابل بگوییم «خواهش میکنیم اسلحه خود را زمین بگذارید»، تحریم اسلحه آمریکاست، شما بروید بگویید اسلحه خود را زمین بگذارید؟ بعد از برجام ۱۳۰۰ تحریم جدید اضافه شد.