رییس فدراسیون باید یک فرد سیاسی قوی مثل صفایی باشد | اسپادانا خبر
 
 
يكشنبه، 9 ارديبهشت 1403 - 16:00

رییس فدراسیون باید یک فرد سیاسی قوی مثل صفایی باشد

شماره: 1458
Aa Aa

با توجه به اینکه ۹۰ درصد از موضوعات فوتبال سیاسی است، باید رییس فدراسیون یک فرد سیاسی قوی باشد. البته فردی سیاسی که قواعد بازی را به خوبی می‌شناسد

دکتر محمد خبیری
رییس فدراسیون باید یک فرد سیاسی قوی مثل صفایی باشد

دکتر محمد خبیری عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال در دوران مهندس صفایی فراهانی و یکی از مولفان اساسنامه لیگ برتر حرفه‌ای فوتبال ایران سالیان سال در بدنه تشکیلات فدراسیون فوتبال حضور داشته و با توجه به مسوولیت‌های داخلی و خارجی‌اش اشراف کاملی روی بحث اساسنامه و شرایط فدراسیون فوتبال دارد. از همین رو درباره مناقشات اخیر وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال در بحث اساسنامه و انتخابات فدراسیون فوتبال می‌تواند نظر بدهد.
خبیری در ابتدا در خصوص عملکرد فدراسیون فوتبال گفت: «اطلاعات جامعی برای قضاوت در خصوص عملکرد فدراسیون وجود ندارد، ولی از حق نگذریم در برخی کمیته‌های فدراسیون و آکادمی فوتبال اتفاقات بسیار خوب و مثبتی افتاده که جای تقدیر دارد. سازمان لیگ هم برای اینکه لیگ فوتبال به خوبی برگزار شود با یک برنامه‌ریزی منسجم و خوب تلاش بسیاری می‌کند و این هم یکی دیگر از اتفاق‌های خوب است، ولی ایراداتی هم به فدراسیون وارد است که باید مورد بحث قرار بگیرد.»
عضو هیات علمی دانشگاه تهران در خصوص اساسنامه فدراسیون فوتبال که این روزها محل مناقشه است، اظهار کرد: «معتقدم اساسنامه نباید توسط یک نفر نگارش شود. این کار صحیح نیست بلکه این کار باید توسط گروهی از متخصصان این حوزه یعنی حقوقدانان و بر اساس استانداردهای فیفا و نه اساسنامه فوتبال تالیف شود و این موضوع هم صحیح نیست که به اساسنامه ۹ سال پیش نقد وارد کنند چون اساسنامه حداکثر هر دو سال یکبار باید مورد بازبینی و اصلاح قرار گیرد.»
خبیری در خصوص اختلافات بین علی کفاشیان و نصرا... سجادی در خصوص سرپرستی در فدراسیون فوتبال اظهار داشت: «سال‌هاست که در کشورهای مختلف چنین اختلافاتی بوده و ما هم در گذشته با چنین مساله‌ای روبه‌رو بودیم که مصادیق دخالت دولت در فوتبال بود و محرومیت و تعلیق فوتبال ما را هم به دنبال داشت. به نظرم اصرار برای وارد شدن دولت به فوتبال، درست نیست. این موضوع را باید با درایت حل کنیم. درست است که در داخل کشور ایران قوانینی وجود دارد اما ما تعهدات بین‌المللی هم داریم. البته نه اینکه فدراسیون فوتبال جزیره مستقل باشد. اصلا اینطور نیست اما بهتر است کسی در اداره امور این فدراسیون دخالت نکند. همه جای دنیا فدراسیون فوتبال هم از ارکان ورزش آن کشور است و جدا از سایر ورزش‌ها نیست. با این حال صاحب اصلی فوتبال، مجمع عمومی است. اعضای مجمع باید تشخیص بدهند که چه اتفاقی رخ بدهد که آن هم طبق اساسنامه‌ای خواهد بود که مورد تأیید دولت ایران و فیفا قرار گرفته است.»
دبیر پیشین فدراسیون فوتبال درباره این مساله که اساسنامه در خصوص سرپرستی فدراسیون فوتبال پس از پایان دوره ریاست آن سکوت کرده است، گفت: «فلسفه وجودی اساسنامه این است که مجمع صاحب فوتبال محسوب می‌شود و اعضای مجمع می‌توانند در این خصوص تصمیم بگیرند که یا آن را به هیات رییسه واگذار کنند یا اینکه با دولت صحبت کرده و به توافق برسند. فلسفه وجودی فدراسیون استقلال آن است که در ابتدای اساسنامه هم نوشته شده و اگر وزارت ورزش بخواهد به مساله سرپرستی ورود کند، مصداق دخالت دولت است. فلسفه وجودی فوتبال همان اساسنامه‌ای محسوب می‌شود که به تأیید دولت رسیده و کاملاً روشن است.»
خبیری تأکید کرد: «در خصوص این مساله باید مراقب باشیم که دخالتی صورت نگیرد و مساله هم پیچیده نیست. آنطور هم که مجمع تصمیم گرفته، تا زمان انتخابات تصمیم‌گیری اصلی به هیات رییسه سپرده شده است.»
دکتر خبیری در ادامه با اشاره به انتخابات فدراسیون فوتبال گفت: «با توجه به نزدیکی انتخابات فدراسیون فوتبال امیدوارم وزارت ورزش به برگزاری هرچه بهتر انتخابات بیشتر کمک کند. هر رییس فدراسیونی که انتخاب می‌شود، باید شرایط خاصی داشته باشد ولی به نظر من با توجه به اینکه ۹۰ درصد از موضوعات فوتبال سیاسی است، باید رییس فدراسیون یک فرد سیاسی قوی باشد. البته فردی سیاسی که قواعد بازی را به خوبی می‌شناسد. این سیاسی بودن در کمیته‌های مختلف فدراسیون نیز می‌تواند اتفاق بیفتد، به شرط آنکه افراد داخل کمیته افراد متخصص و خبره حوزه مربوطه باشند و تنها رییس کمیته فردی سیاسی باشد.»
نایب‌رییس سابق فدراسیون فوتبال بیان کرد: «اگر رییس فدراسیون سیاسی نباشد، مشکلات زیادی برای فوتبال ایجاد می‌شود، ولی یک مدیر سیاسی می‌تواند بسیاری از مسائل را حل و فصل کند. نمونه موفق این بحث هم در فدراسیون مهندس صفایی فراهانی بوده است که تمام دستگاه‌ها از جمله مجلس و دولت را برای حمایت از فوتبال ترغیب و یکپارچه کرد ولی متاسفانه در حال حاضر شاهد هستیم که برای نخواستن فوتبال بین مسوولان ذیربط درگیری است و به نوعی جنگ نخواستن فوتبال به راه افتاده است.»
دکتر خبیری اظهار کرد: «بعید می‌دانم صفایی فراهانی دیگر تمایلی برای حضور در فدراسیون داشته باشد، چراکه بسیار اذیت شد و قصد داشتند از بالا در کار او دخالت‌هایی داشته باشند، به همین دلیل و به خاطر اینکه فوتبال آسیب نبیند اصرار زیادی به نماندن داشت. من در آن مقطع از رییس وقت سازمان تربیت‌بدنی، آقای مهرعلیزاده خواستم تا با استعفای آقای صفایی فراهانی موافقت نکند و اجازه دهد در مجمع این اتفاق بیفتد، زیرا در اساسنامه فدراسیون فوتبال هم پذیرش استعفای رییس فدراسیون فوتبال توسط رییس سازمان تربیت بدنی قید نشده بود و در آن مقطع مهرعلیزاده این متن را به عنوان تبصره ماده ۱۰ به اساسنامه اضافه کرد. این کار برای فیفا اصلا خوشایند نبود و از همان زمان، استارت تعلیق فدراسیون زده شد، ولی با توصیه صفایی فراهانی و در حالی که بنده در فدراسیون هیچ مسوولیتی نداشتم، چهار سال در فیفا وقت‌کشی کردم تا فوتبال ایران تعلیق نشود.»
منبع/ روزنامه ایران ورزشی

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان