غمگین‌ترین زنگ اول مهر نواخته شد | اسپادانا خبر
 
 
چهارشنبه، 1 مهر 1405 - 19:05

غمگین‌ترین زنگ اول مهر نواخته شد

شماره: 31577
Aa Aa

با پایان تابستان و بازگشایی حضوری مدارس، میلیون‌ها دانش‌آموز در سراسر کشور سال تحصیلی جدید را آغاز کردند؛ سالی که در میناب با یاد ۱۶۸ دانش‌آموز شهید آغاز شده است.

آغاز سال نحصیلی با ۱۶۸ نیمکت خالی در مهر میناب؛
غمگین‌ترین زنگ اول مهر نواخته شد

«زنگ مهر» و آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۶ توسط محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور به‌صورت رسمی و همزمان در سراسر کشور نواخته و سال تحصیلی جدید برای بیش از ۱۶.۵ میلیون دانش‌آموز رسما آغاز شد.

به گزارش اسپادانا خبر، آیین نواختن زنگ آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۶ امروز با حضور معاون اول رئیس‌جمهور، وزیر آموزش و پرورش، وزیر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی و ... در دبستان دخترانه شهید بهزادی منطقه ۲ شهر تهران و همزمان در سراسر کشور برگزار شد.

این مراسم با هدف آغاز رسمی و حضوری سال تحصیلی جدید و گرامیداشت بازگشایی مدارس برگزار و طی آن زنگ شروع سال تحصیلی با حضور مسئولان، عوامل مدرسه و دانش‌آموزان نواخته شد.

در این مراسم از ثبت آیین بازگشایی مدارس در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور نیز رونمایی شد.

 

عارف

 

بر اساس شیوه‌نامه ابلاغی وزارت آموزش و پرورش، برنامه‌های آغاز سال تحصیلی امسال با محوریت نشاط دانش‌آموزی، فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا در مدارس کشور اجرا شد.

وزیر آموزش و پرورش در این مراسم از ثبت «آیین بازگشایی مدارس» به‌عنوان میراث فرهنگی ناملموس کشور خبر داد؛ اقدامی که به گفته وی، بخشی از فرهنگ، خاطره جمعی و هویت آموزشی جامعه ایران را مورد توجه قرار می‌دهد.

کاظمی همچنین با گرامیداشت یاد و نام شهدا، به‌ویژه شهدای دانش‌آموز، از پیام مقام معظم رهبری به مناسبت آغاز سال تحصیلی یاد کرد و گفت:

این پیام خطاب به دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان و استادان صادر شده است.

کاظمی متن پیام را برای حاضران و مخاطبان قرائت کرد و بر اهمیت علم‌آموزی، امید، اخلاق، هویت ملی و نقش نسل جدید در آینده کشور تأکید کرد.

وی همچنین از معلمان و همراهی خانواده‌ها در مسیر تعلیم و تربیت قدردانی کرد و آغاز سال تحصیلی را فرصتی برای تقویت امید، دانش، مهارت و مسئولیت‌پذیری اجتماعی دانش‌آموزان دانست.

در این مراسم، گواهی ثبت ملی «آیین بازگشایی مدارس» در چارچوب قوانین و مقررات مرتبط با حراست و پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس کشور ارائه شد.

این ثبت با استناد به مواد ۱۱ و ۱۲ قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون حراست از میراث فرهنگی ناملموس، مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی، آیین‌نامه اجرایی آن و همچنین قوانین و مقررات مرتبط با وظایف وزارت میراث فرهنگی در حوزه شناسایی، ثبت و پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس انجام شده است.

بر اساس آنچه در این مراسم اعلام شد، «آیین بازگشایی مدارس» با گستره موضوع فرهنگی ناملموس ملی در فهرست آثار ناملموس کشور ثبت شده و گواهی آن به امضای علیرضا ایزدی، مدیرکل ثبت، حریم آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی و همچنین  قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور رسیده است.

ثبت این آیین، بازگشایی مدارس را به‌عنوان بخشی از میراث زنده و در حال تداوم جامعه ایرانی مورد توجه قرار می‌دهد؛ آیینی که هر سال با آغاز سال تحصیلی، با حضور دانش‌آموزان، خانواده‌ها، معلمان و مسئولان در سراسر کشور برگزار می‌شود و بخشی از خاطره جمعی و فرهنگ آموزشی نسل‌های مختلف را شکل داده است.

مراسم ثبت این آیین در فهرست آثار ملی میراث فرهنگی ناملموس کشور، هم‌زمان با آغاز سال تحصیلی جدید و با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد.

  •  

همچنین زنگ آغاز سال تحصیلی در میناب، امسال با یاد ۱۶۸ شهید دانش‌آموز نواخته شد؛ آیینی که حال‌وهوای متفاوتی به نخستین روز مدرسه بخشید و آغاز سال تحصیلی را با یاد شهدا پیوند زد.

حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با حضور در شهرستان میناب و ادای احترام به شهدای دانش‌آموز، به نمایندگی از رئیس جمهور و هیئت دولت، زنگ آغاز سال تحصیلی جدید را با یاد و نام شهدای مدرسه شجره طیبه میناب نواخت.

در این مراسم علیرضا زاکانی شهردار تهران، حکیمی معاون ابتدایی وزیر آموزش و پرورش و محمد آشوری تازیانی، استاندار هرمزگان نیز حضور داشتند. جمع زیادی از دانش آموزان شهر میناب و همچنین خانواده‌های معظم شهدای دبستان شجره طیبه میناب نیز در این آیین حضور داشتند.

 

میناب

 

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در آیین نواختن زنگ آغاز سال تحصیلی در مدرسه شجره طیبه میناب گفت:

ما معلم‌ها یک عادت قدیمی داریم؛ اول کلاس اسم بچه‌ها را می‌خوانیم، یکی‌یکی و از گوشه و کنار کلاس صدایی می‌آید: «حاضر». امروز اول مهر است و من فکر می‌کنم اگر قرار بود در مدرسه شجره طیبه حضور و غیاب کنیم، به اسم‌هایی می‌رسیدیم که دیگر کسی از پشت نیمکت جوابشان را نمی‌دهد. نهم اسفند سال گذشته، مدرسه شجره طیبه میناب در حالی که کودکان در آن حضور داشتند، هدف حمله قرار گرفت و ۱۶۸ نفر در این مدرسه به شهادت رسیدند.

وی با بیان اینکه مدرسه باید امن‌ترین جای جهان بعد از خانه باشد، اظهار کرد:

وقتی به یک مدرسه حمله می‌شود، فقط یک ساختمان آسیب نمی‌بیند؛ کودکان، معلمان و آینده‌ای که در آن مدرسه جریان دارد، آسیب می‌بینند اما عددها همه حقیقت را نمی‌گویند. هر کدام از این ۱۶۸ نفر، یک انسان و یک آینده بودند. یکی می‌توانست پزشک شود، یکی مهندس، یکی معلم و یکی دانشمند.

افشین افزود:

من امروز نمی‌خواهم فقط به‌عنوان یک مسئول با شما حرف بزنم. امروز بیش از هر چیز می‌خواهم معلم باشم.وی ادامه داد: من خودم درد از دست دادن شاگرد را چشیده‌ام. چهار نفر از دانشجویان من نیز شهید شدند. وقتی جای یک دانش‌آموز در کلاس خالی می‌شود، فقط یک صندلی خالی نیست؛ آینده‌ای است که دیگر اتفاق نیفتاده است. پشت این صندلی‌ها مادرانی هستند که فرزندشان را راهی مدرسه کردند، کیف و دفتر و مداد آماده کردند، اما دیگر فرزندشان به خانه برنگشت. این است معنای شجره طیبه برای من؛ اینجا سرزمین آینده‌های ناتمام است. هیچ سخنرانی و هیچ عنوانی نمی‌تواند در برابر پدر و مادرهایی که فرزندشان را از دست داده‌اند، کافی باشد اما اگر امروز فقط برای گریستن آمده باشیم، حق این بچه‌ها را کامل ادا نکرده‌ایم. یاد آنها باید رو به آینده داشته باشد. آنها دانش‌آموز بودند و دانش‌آموز یعنی انسانی که رو به آینده دارد. من به آینده این کشور امیدوارم. ممکن است یکی از دانشمندان بزرگ آینده ایران همین حالا در یکی از این کلاس‌ها نشسته باشد. بیایید به مدرسه شجره طیبه. استادان، نخبگان، پژوهشگران، هنرمندان و ورزشکاران بیایند، کنار بچه‌ها باشند، برای آنها کلاس برگزار کنند و تجربه‌های خود را با آنها در میان بگذارند. شاید همین چند ساعت، مسیر زندگی یک کودک را عوض کند. امیدوارم مدرسه شجره طیبه به جایی تبدیل شود که چهره‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی و همه کسانی که در کشور مسئولیتی دارند، خود را در برابر آینده این کودکان مسئول بدانند

.افشین خطاب به دانش‌آموزان گفت:

شما باید درس بخوانید، سؤال کنید، تجربه کنید، اشتباه کنید، دوباره تلاش کنید، بزرگ شوید و بسازید. پاسخ ما به مرگ، زندگی است. پاسخ ما به ویرانی، ساختن است. ما معلم‌ها اسم شاگردانمان را می‌خوانیم و منتظر می‌مانیم کسی بگوید: «حاضر.» اگر نامشان را خواندیم و کودکی در میناب به دانشگاه رسید، یعنی حاضرند. اگر یکی از آنها دانشمند شد، اگر یکی مشکلی از مشکلات کشور را حل کرد و اگر ایران را ساخت، یعنی حاضرند.

وی در پایان اظهار کرد: تا وقتی ایران برای ساختن آینده خود ایستاده است، شما حاضرید.معاون علمی رئیس‌جمهور در پایان برای روح دانش‌آموزان، معلمان و شهدای مدرسه شجره طیبه طلب آمرزش و آرامش کرد.

 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان