قضات تحت‌تأثیر فشارهای بیرونی قرار نگیرند | اسپادانا خبر
 
 
يكشنبه، 9 ارديبهشت 1403 - 7:50

قضات تحت‌تأثیر فشارهای بیرونی قرار نگیرند

شماره: 24008
Aa Aa

ممکن است مواجهه با محدودیت‌های عِدّه و عُدّه‌ای در کنار حجم و حساسیت کار و ارجاع پرونده‌ها بستر سوء‌استفاده شیطان وشیطان‌صفتان را مهیا کند.

محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران؛
قضات تحت‌تأثیر فشارهای بیرونی قرار نگیرند

محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در بازدید از مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران با اشاره به اهمیت رضایتمندی مردم و تسهیل و تسریع امور حقوقی و قضایی آنها خطاب به مسئولین مربوطه در مجتمع قضایی شهید بهشتی تاکید کرد که بررسی دقیقی از میزان رضایتمندی مردم بواسطه متمرکز شدن شعب اجرای احکام به عمل آورند.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، محسنی اژه‌ای ضمن تاکید بر بهره‌گیری از فناوری‌های نوین برای تسهیل و تسریع امور حقوقی و قضایی مردم گفت:

زمانی چنین مطرح می‌کردند که با اجرایی شدن قانون جدید چک بالغ بر ۹۰ درصد از ورودی‌های این مقوله به مراجع قضایی کاسته می‌شود اما امروز در اسیب شناسی میدانی مشاهده کردیم که انتظارات در این زمینه در عرصه عمل آنطور که باید محقق نشده است لذا در بخش مربوط به مزایده‌های الکترونیکی باید به گونه‌ای کار را از ابتدا پایه‌گذاری و پیش ببرید که به واسطه عملیاتی شدن این امر، مشکلات و پرونده‌های جدید ایجاد نگردد.

او بر اهمیت انعقاد قراردادهای رسمی میان مردم و متعاملین تاکید کرد و گفت:

انعقاد قراردادها به‌صورت مُتقن، محکم و رسمی از بروز بسیاری از مشکلات و ایجاد پرونده‌های زیاد جلوگیری به عمل می‌آورد؛ این امر شامل حال معاونت‌ها و واحدهای حقوقی ادارات و شرکت‌ها نیز می‌شود و آنان باید بیش از سایر آحاد جامعه نسبت به انعقاد قرارداهای متقن و رسمی اهتمام داشته باشند.

محسنی اژه‌ای در جمع قضات و کارکنان مجتمع قضایی شهید بهشتی اظهار داشت:

وقتی حجم و حساسیت کار و میزان مراجعه ارباب رجوع و ارجاع پرونده‌ها افزایش می‌یاید و در کنار این موضوع با محدودیت‌های عِدّه و عُدّه‌ای نیز مواجه‌ایم ممکن است بستر برای سوء‌استفاده شیطان وشیطان‌صفتان مهیا گردد و آن‌ها بخواهند تا قداست دستگاه قضایی را مخدوش سازند؛ در اینجاست که اهمیت صیانت از خود و همکاران و مجموعه مضاعف می‌شود لذا فرد فرد شما همکاران باید در صیانت از خود و مجموعه کوشا باشید.

او با تاکید بر لزوم اتقان هرچه بیشتر آرای قضایی گفت:

نقض‌هایی که در مراجع بالاتر در روند رسیدگی‌ها گرفته می‌شود امور را پیچیده‌تر و حجیم‌تر می‌کند؛ چنانچه بر مقوله اتقان آراء اهتمام شود هم از حجم کار در مراجع قضایی کاسته می‌شود و هم اعتبار احکام ما افزایش می‌یابند.

وی ۵ شاخصه را برای متقن شدن آرای قضایی برشمرد و گفت:

استماع دقیق مطالب طرفین پرونده، تسلط بر قانون، دقت پیرامون مستندات پرونده، تطبیق دقیق مستندات پرونده با مفاد قانونی و مشورت با اشخاص مجرب و متخصص از جمله شاخصه‌هایی است که بر اتقان آرای قضایی می‌افزاید. یک حکم و رأی قضایی علاوه بر اتقان محتوایی باید از لحاظ شکلی و انشائی نیز متقن و واضح باشد و الفاظ به کار رفته در آن به گونه‌ای نباشند که موضوع دادنامه توسط طرفین پرونده فهم نشود و یا سبب به اشتباه افتادن تایپ‌کننده شود؛ شب گذشته من مشغول مطالعه یک رأی قضایی بودم، علی‌رغم آنکه موضوع پرونده چندان پیچیده و غامض نبود اما سه بار آن را خواندم تا منظور صادر کننده رأی را متوجه شوم.

او بیان داشت:

باید در راستای کوتاه کردن فرآیندهای قضایی اقدامات مجدانه‌ای انجام داد. اینکه یک نفر در مراجع مختلف قضایی پرونده‌های متعددی را در باب یک موضوع واحد تشکیل می‌دهد از دلایل طولانی شدن فرآیند رسیدگی است؛ لازم است این قبیل موضوعات مورد رصد قرار گیرند. فرضاً برخی پرونده‌ها صلاحیت‌های مختلفی دارند و یا از ابعاد متکثر و پیچیده‌ای برخوردارند، می‌توان این قبیل پرونده‌ها را در راستای کوتاه کردن فرآیندهای قضایی با یک حکم ویژه در یک شعبه ویژه بررسی کرد و من آمادگی ابلاغ این حکم را دارم.

محسنی اژه‌ای تصریح کرد:

قضات در روند رسیدگی‌های خود تحت‌تأثیر فضاسازی‌ها و فشارهای بیرونی قرار نگیرند چرا که در این صورت بر امر تحقق تمام و کمال عدالت خدشه وارد خواهد شد. 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان