۴۰ درصد مردم ایران به سفر نمی روند | اسپادانا خبر
 
 
يكشنبه، 30 ارديبهشت 1403 - 4:38

۴۰ درصد مردم ایران به سفر نمی روند

شماره: 15552
Aa Aa

۳۰ درصد از کارکنان هیچ‌وقت سفر نمی‌روند| کاروانسراها رها شده و درحال نابودی هستند| در حوزه‌ گردشگری هیچ کتابی در ایران به زبان‌های مختلف ترجمه نشده است.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری؛
۴۰ درصد مردم ایران به سفر نمی روند

نادر کریمیان سردشتی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در ششمین دوره از سلسله نشست‌های «چشم‌انداز گردشگری در ایران» گفت:

امروز هیچ کشوری بدون صنعت گردشگری نمی‌تواند رشد و توسعه پیدا کند و این شاخصه اصلی است.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایسنا، او با ارائه آمار و ارقام رسمی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت:

گردشگری ورودی قبل از کرونا به ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر رسید که حدود ۹۳ درصد از آن را کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان، ترکیه، پاکستان و کویت با چشم‌انداز گردشگری مذهبی و با ارزآوری ۶ تا ۷ میلیارد دلاری تشکیل داده است.

کریمیان درباره وضیعت گردشگری داخلی اظهار کرد:

۴۰ درصد مردم ایران عنایتی به مسائل گردشگری، سفر و سیاحت ندارند و ۶۰ درصد مابقی بیشتر سفرهای بین‌شهری و خصوصی (خانوادگی) می‌روند. آمارها حاکی از آن است که ۳۰ درصد از کارکنان کشور هیچ‌وقت سفر نمی‌روند و ۷۰ درصد بقیه هم به ضرورت‌های مختلف سفر می‌روند که این آمارها قابل قیاس با کشورهای توسعه‌یافته نیست که به زیرساخت‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، تکنولوژی و تعاملات بین‌الدول و بین‌الملل برمی‌گردد.

او گفت:

یکی از دلایل پیشرفت نکردن ایران در حوزه گردشگری، تک‌محصولی بودن آن است. ایران با وجود داشتن میراث غنی فرهنگی، طبیعی و جاذبه‌های گردشگری به دلیل تک‌محصولی شدن راه عقب‌گرد را در پیش گرفته است. ما باید از شخصیت‌های کلیدی یک جاذبه گردشگری ایجاد کنیم برای نمونه سالانه ۱۲ میلیون گردشگر برای گرفتن امضا از دیوید بکهام بازیکن فوتبال وارد بریتانیا می‌شوند اما در ایران نه تنها تلاشی برای اشخاص شاخص و کلیدی نشده است بلکه گاهی آن‌ها در گمنامی فوت کرده‌اند. باید جنبه‌های مختلف همچون زیرساخت‌های بهداشتی، فرهنگی، طبیعی و هنری و ... تقویت شود برای نمونه کاروانسراهای ایران که رها شده‌اند و درحال نابودی هستند. استفاده از دولت به عنوان ارائه‌دهنده خدماتی همچون تأمین امنیت قضایی شهروندان و مهمانان داخلی و خارجی نیز یکی دیگر از عوامل تأثیرگزار بر توسعه گردشگری است.

او مشارکت دادن اعضای جوامع محلی در گردشگری را بسیار مهم دانست و افزود:

در گردشگری باید مردم به سود فراوان برسد.

او با اشاره به ضعف میراث آموزشی در کشور افزود:

متأسفانه در این حوزه‌ها هیچ کتابی در ایران به زبان‌های مختلف ترجمه نشده است.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان