اصلاح قانون مطبوعات ضروری است | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 23 تير 1403 - 1:01

اصلاح قانون مطبوعات ضروری است

شماره: 18004
Aa Aa

قوه قضاییه باید مأمن و ملجاء و مرجع تظلم‌خواهی همگان باشد. اگر فردی، همراه انقلاب نبود و شکایت کرد ما نباید بگوییم به آن شکایت رسیدگی نمی‌کنیم.

محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه ایران؛
اصلاح قانون مطبوعات ضروری است

محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه ایران در نشست با اعضای هیئت منصفه سیاسی و مطبوعاتی اظهار کرد:

امروز تأثیرگذاری رسانه‌ها در شئون مختلف زندگی و مسائل حکمرانی برجسته است.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از میزان، او گفت:

پیوسته شاهد تحول در حوزه رسانه و ابزارهای مرتبط با آن هستیم لذا ما نیز نیازمند تحول در این مقوله می‌باشیم.

او با اشاره به اصل ۲۴ قانون اساسی، ناظر بر آزادی بیان نشریات و مطبوعات مگر آن که مخل به مبانی اسلام یا حقوق عمومی ‌باشد و همچنین اصل ۱۶۸ قانون مزبور، ناظر بر رسیدگی به جرائم سیاسی و مطبوعاتی به‌صورت علنی و با حضور هیئت منصفه گفت:

از اول انقلاب در قانون مطبوعات اصلاحات و تغییراتی لحاظ شده است و انجام این اصلاحات در زمان حاضر نیز مبتنی بر شرایط و مقتضیات زمان ضروری به نظر می‌رسد. دستگاه قضایی نمی‌تواند از اجرای مفاد و حکم قانون تخطی کند. ما در قوه قضاییه این آمادگی را داریم که با اعضای هیئت منصفه جرائم سیاسی و مطبوعاتی و سایر نخبگان این حوزه در راستای اصلاح قوانین مربوطه، تصحیح روش‌ها و ارائه آموزش‌های به‌روز نشست‌های هم‌اندیشی و تخصصی برگزار کنیم تا درخصوص اختلاف‌نظرها و نکات و نقاط دارای ابهام به جمع‌بندی و اشتراک نظر و عمل نائل شویم. بدون تردید در قبال مسائل و موضوعاتی نظیر مقوله‌های رسانه‌ای، فرهنگی، سینمایی و مقوله‌های مشابه اختلاف دیدگاه و نظر وجود دارد اما آن‌ چیزی که ملاک و معیار است، اجرای قانون و عمل به آن می‌باشد لذا چنانچه هیئت منصفه جرائم سیاسی و مطبوعاتی و یا هیئت قضایی رسیدگی کننده به جرائم مزبور وقوع جرمی را محرز دانست باید بدون توجه و مدخلیت دیدگاه‌های بعضاً متفاوت موجود موضوع را تعقیب و رسیدگی کند.   

او در پاسخ به سؤال یکی از اعضای هیئت منصفه سیاسی و مطبوعاتیکه «بر اساس فتوای شما نظر هیئت منصفه بر رأی قاضی، رجحان دارد یا اینکه دیدگاه هیئت منصفه یک نظر مشورتی است؟» گفت:

من صاحب فتوا نیستم و فتوا هم نمی‌دهم؛ ملاک و معیار ما باید قانون باشد البته ممکن است این موضوع مطرح شود که نیاز به اصلاح قانون وجود دارد و این مبحث جداگانه‌ای است. چنانچه روزی اصلاح قانون لازم بود و این مهم انجام شد کما اینکه پیش‌تر نیز این اتفاق رخ داده آنگاه بر مبنای قانون جدید و اصلاح شده عمل می‌کنیم.   

محسنی اژه‌ای گفت:

فهم قانون، تشخیص موضوع، انطباق حکم با موضوع و همچنین توجه به مستندات و مدارک اثبات‌ کننده جرم از ملزومات و ضروریات امر خطیر قضاوت است و اعتنا و التفات تمام و کمال به این شاخصه‌ها در رسیدگی به جرائم سیاسی و مطبوعاتی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

او با اشاره به جنگ نرم و ترکیبی دشمن علیه ایران و مردم و انقلاب اسلامی اظهار داشت:

نحوه مواجهه و برخورد با مسائل و معضلات فرهنگی متفاوت از رسیدگی به سایر جرائم و تخلفات نظیر سرقت و غیره است. ما در دستگاه قضایی به این مهم التفات و عنایت داریم و اقدامات مقتضی را در این راستا ترتیب داده‌ایم. قوه قضاییه طبق قانون اساسی و قانون موضوعه باید مأمن و ملجاء و مرجع تظلم‌خواهی همگان باشد. اگر فردی، همراه انقلاب نبود و شکایت کرد ما نباید بگوییم به آن شکایت رسیدگی نمی‌کنیم یا بالعکس اگر کسی همراه انقلاب بود و جرمی مرتکب شد نباید چشم‌پوشی کرد چرا که این خلاف انصاف و قانون و عدل است البته چنانچه موضوعی قابل تخفیف و تعلیق بود باید بر مبنای ترتیبات و پیش‌بینی قانونی، این موارد تخفیف و تعلیق مجازات لحاظ شود. 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان