لایحه رتبه‌بندی معلمان تصویب شد | اسپادانا خبر
 
 
دوشنبه، 25 تير 1403 - 0:19

لایحه رتبه‌بندی معلمان تصویب شد

شماره: 16074
Aa Aa

میزان افرایش حقوق برای آموزشیار معلم ده درصد، مربی معلم پانزده درصد، استادیار معلم دوازده درصد و دانشیار معلم ده درصد و استاد معلم پنج درصد علاوه بر افزایش رتبه های قبلی خواهد بود.

با رای موافق نمایندگان مجلس شورای اسلامی؛
لایحه رتبه‌بندی معلمان تصویب شد

با رای موافق نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ماده ۸ لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان در جلسه علنی مجلس بررسی این لایحه از سوی نمایندگان به پایان رسید.

به گزارش اسپادانا خبر، بر اساس ماده ۸ این لایحه آیین‌نامه اجرایی این قانون در خصوص نحوه تشکیل هیات‌های ممیزه مرکزی، استانی، شهرستانی و منطقه‌ای، چگونگی تعیین امتیاز معلمان برای رتبه‌بندی، شرایط کسب، ارتقاء، توقف و تنزل رتبه و جزئیات تعیین میزان فوق‌العاده رتبه بندی حسب امتیازات حاصله، حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این قانون توسط وزارت آموزش و پرورش و دو نفر از اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به انتخاب کمیسیون(به عنوان ناظر) با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

نمایندگان همچنین با پیشنهاد محمد وحیدی، عضو کمیسیون آموزش مجلس مبنی بر حذف ماده ۷ لایحه رتبه‌بندی معلمان مبنی بر نحوه تخصیص رتبه‌های پنجگانه و احراز شرایط آن موافقت کردند.

در ماده ۷ که با رای نمایندگان از این لایحه حذف شده آمده بود:

«تخصیص رتبه‌های پنجگانه به نحوی خواهد بود که با اجرای نظام رتبه بندی معلمان و احراز شرایط براساس ماده (۴) این قانون همواره در هر استان حداقل ۳۰ درصد از معلمان مشمول در آموزشیار معلم، حداقل ۳۰ درصد در رتبه مربی معلم، حداکثر ۲۰ درصد در رتبه استادیارمعلم، حداکثر ۱۰ درصد در رتبه دانشیارمعلم و حداکثر ۱۰ درصد در رتبه استادمعلم قرار گیرند.»

نمایندگان همچنین با رای مثبت به ماده ۶ لایحه رتبه بندی، میزان افزایش حقوق معلمان را مشخص کردند.

براساس ماده ۶ این لایحه در اجرای بند (۶) سیاست‌های کلی نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری و تبصره (۳) ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران حقوق و مزایای معلمان پس از اعمال رتبه های مندرج در ماده (۳) این قانون به شکل زیر است.

۱- ‌برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم ده درصد(۱۰%)، مربی معلم پانزده درصد(۱۵%) علاوه بر افزایش رتبه قبلی، استادیار معلم دوازده درصد(۱۲%) علاوه بر افزایش رتبه های قبلی، دانشیار معلم ده درصد(۱۰%) علاوه بر افزایش رتبه های قبلی و استاد معلم پنج درصد(۵%) علاوه بر افزایش رتبه های قبلی، به مجموع حقوق، مزایا و فوق العاده‌های مستمر و ارقام مندرج در احکام کارگزینی معلمان، افزوده می شود.

۲- ‌پس از اعمال بند (۱) این ماده چنانچه حقوق و فوق‌العاده های هریک از معلمان از هشتاد ‌درصد(۸۰%) مجموع حقوق و فوق‌العاده های هیئت علمی مربی پایه یک دانشگاه تهران کمتر باشد مابه التفاوت تا سقف مذکور تحت عنوان «تفاوت تطبیق» در احکام کارگزینی آنان درج خواهد شد.

بر اساس تبصره ۱، ‌افزایش پرداختی ناشی از اجرای این قانون، تحت عنوان «فوق‌العاده رتبه بندی» و «تفاوت تطبیق» همه ساله متناسب با تغییرات حقوق و فوق‌العاده های هیئت علمی مربی پایه یک دانشگاه تهران محاسبه می شود و مشمول کسور بازنشستگی نیز می گردد.

همچنین بر اساس تبصره ۲ این ماده دولت مکلف است همه امتیازات و درصدهای موضوع فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری را برابر سایر کارکنان دولت به مشمولین این قانون اختصاص دهد و فوق‌العاده رتبه بندی موضوع این ماده علاوه بر امتیازات و درصدهای مزبور می باشد.

نمایندگان با رای مثبت به تبصره ۳ این ماده، افرایش پرداختی ناشی از اجرای این قانون از تاریخ ۳۱ شهریور سال ۱۴۰۰در سقف۱۲۵ هزار میلیارد ریال پرداخت می شود و از ابتدای سال ۱۴۰۱ منوط به پیش بینی بار مالی در قوانین بودجه سنواتی به صورت کامل اعمال خواهد شد.

  •  

منادی‌سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز گفت:

با تصویب لایحه رتبه بندی معلمان، حداقل حقوق معلمان 8 میلیون و 80 هزار تومان و حداکثر آن حدود 16 میلیون تومان تعیین شده است.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان