منتظر گام‌های عملی غرب هستیم | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 29 ارديبهشت 1403 - 11:57

منتظر گام‌های عملی غرب هستیم

شماره: 15990
Aa Aa

علی باقری می گوید هر طرف اختیار دارد که بر اساس منافع، سیاست‌ها و اهداف خویش و مبنای مشترک مورد قبول دو طرف بتواند پیشنهادات را ارائه کند.

مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران در مسکو؛
منتظر گام‌های عملی غرب هستیم

علی باقری، معاون وزیر امور خارجه ایران و مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران در مسکو با بیان این که پنجشنبه مذاکرات را ادامه می‌دهیم گفت:

درباره گفت‌وگوهای وین از قبل با مقامات روسی مشورت‌هایی داشتیم.

به گزارش اسپادانا خبر، وی در گفت و گو با صدا و سیما افزود:

در دور جدید گفت‌وگوهای وین نیز به طرق مختلف با روسیه رایزنی داشتیم برای این که با ابتکارات جدید و مؤثر وارد عرصه گفت‌وگوها شویم. این تعامل با طرف چینی هم وجود داشته و در حاشیه گفت‌وگوهای وین با دیگر طرف‌ها نیز مذاکراتی داشتیم. در دور جدید گفت‌وگوها که وارد مرحله مهمی از مذاکرات شدیم جمهوری اسلامی ایران پیشنهادهای بسیار مفید و سازنده‌ای در دو موضوع رفع تحریم‌ها و اقدامات هسته‌ای ارائه کرد که می‌تواند روند گفتگوها را به‌طور جدی به سمت جلو هدایت کند. در این مقطع برای این که بتوانیم گفت‌وگوها را با شتاب بیشتری داشته باشیم هم در وین با طرف های مختلف در این دوره در سطح کارشناسی گفت‌وگو و تعامل داریم و هم لازم دیدم با مقام های روسیه هم رایزنی کنیم تا روز پنجشنبه بتوانیم گفت‌وگوها را در یک فضای سازنده و رو به جلو ادامه دهیم.

باقری با بیان این که دو پیش نویس ارائه شده ایران یک طرح یا سند جدید نبود گفت:

در ۶ دور مذاکرات قبلی در وین طرفین به چند متن رسیده اند که ما در مورد ۲ متن آن آخرین دیدگاهها و اصلاحات و موارد کاستی نسبت به توافق ۹۴ را جبران کردیم  و اصلاحات را در متن وارد کردیم. در مذاکره دو طرف دیدگاهها را به اشتراک می‌گذارند تا به یک نتیجه مشترک برسند مهم این است که این گفت‌وگو مبنا داشته باشد. اگر مبنا داشته باشد تبدیل به مذاکره می شود و مذاکره مسیری است که طرفین را به سمت توافق هدایت می‌کند. اصلاحات و پیشنهادهایی که در مورد دو متن پایانی وین ۶ ارائه کردیم مبتنی بر مبانی مشترک دو طرف بود یعنی بر اساس انتظارات و مطالبات بدون مبنا نبود بلکه بر اساس اسناد مورد توافق هم ما و هم کشورهای ۱+۴ است. به همین جهت ما تاکید داریم و طرف مقابل هم به این نکته اذعان دارد. هر طرف این اختیار را دارد که بر اساس منافع خودش و سیاست‌ها و اهدافش ولی بر مبنای مشترک مورد قبول دو طرف بتواند پیشنهادات یا ابتکاراتش را ارائه کند که این می‌تواند مسیر را برای ادامه گفت‌وگو و حصول نتیجه باز کند. ایران با پیشنهادهای مفید و سازنده‌ای وارد دور جدید گفت‌وگوهای وین شده است و منتظر گام‌های عملی غرب هستیم.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان