کلیه شهر‌های قرمز ایران از اول آذر قرنطینه می‌شوند | اسپادانا خبر
 
 
دوشنبه، 22 مرداد 1403 - 2:50

کلیه شهر‌های قرمز ایران از اول آذر قرنطینه می‌شوند

شماره: 11804
Aa Aa

در شهرستان های قرمز کلیه مشاغل به جز مشاغل خیلی ضروری تعطیل و رفت و آمد خودروهای پلاک بومی به داخل یا خارج از شهرستان ها ممنوع می شوند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داد؛
کلیه شهر‌های قرمز ایران از اول آذر قرنطینه می‌شوند

«علیرضا رییسی»، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران با اشاره به برگزاری چهلمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت:

در سطح ایران میزان موارد ابتلا و مرگ ومیر افزایش یافته است البته ما میزان تست‌هایمان را نیز از ۲۳ هزار تست به ۴۰ هزار تست رساندیم و میزان شناسایی بالاتر رفته است.

به گزارش اسپادانا خبر، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد:

هر تصمیمی که گرفته می‌شود بر این اصول استوار است که می‌تواند با رعایت پروتکل‌ها و کاهش تردد و تجمعات باعث کنترل شیوع بیماری شده و بیماری کاهش یابد اما هربار این رعایت دچار اختلال می‌شود و مهمانی و سفر و ترددهای غیرضروری انجام می‌شود میزان ورودی بیمارستان زیاد شده به طوری که وضعیت قابل کنترل و تحمل نیست و نه تنها کشور ما بلکه در همه جای دنیا اینگونه است که در چنین شرایطی محدودیت‌هایی اعمال شود. حدود سه هفته پیش ۴۳ شهر محدودیت اعلام شد و همچنین پس از آن در ۴۶ شهرستان دیگر نیز محددویت اعمال شد که خوشبختانه کارساز بوده و به همین جهت طرح جامعی آماده شده و در این جلسه بررسی شد. این طرح هوشمند و پویا است و براساس شاخص های وزارت بهداشت بر اساس بار بیماری در روز در شهرستان‌های مختلف است. براین اساس نیز وضعیت شهرستان‌ها به سه صورت سطح هشدار که همان وضعیت قرمز است، سطح دو که همان وضعیت نارنجی است و سطح سه که همان وضعیت زرد است، مشخص می‌شود.

سخنگوی ستاد ملی کرونا گفت: نتیجه ارزیابی ما نشان می‌دهد که محدودیت‌های ایجاد شده بسیار کارساز بوده و به همین دلیل طرح جامعی آماده شده و امروزه مورد بررسی قرار گرفت که طرح هوشمند و پویا است و بر اساس شاخص‌هایی که وزارت بهداشت و درمان از میزان بررسی بستری‌های بیمارستان‌های شهرستان‌ها در نظر گرفته شهر و شهرستان‌ها را در وضعیت‌های مختلف هشداری قرار می‌دهد که ما سه سطح را برای آن اعلام کردیم. سطح هشدار ۳ همان شهرهای قرمز هستند، سطح هشدار ۲ شهرهای نارنجی و سطح هشدار یک شهرها و شهرستان‌های زرد ما هستند و بنابراین بر اساس این سطح شهداری رنگبندی که انجام می‌شود متناسب با وضعیت محدودیت‌های اعمال شده است.

مشاغل
مشاغل غیرضروری

 

رئیسی افزود: این محدودیت‌ها باید به صورت قطعی اعمال شوند که معمولاً حدود دو هفته زمان نیاز دارد تا ببینیم این اعمال محدودیت‌ها تا چه اندازه موثر بوده و بر اساس آن نیاز به تمدید یا کاستن محدودیت‌ها خواهد داشت. مثلاً شهرستانی که قرمز بوده اگر پروتکل‌ها به درستی رعایت شود و به منطقه زرد تبدیل شود، بعد از دو هفته محدودیت‌ها کاسته می‌شود چون هدف از محدودیت‌ها تعطیلی کسب و کار مردم نیست ولی یک جاهایی واقعاً ما مجبور هستیم به دلیل عدم رعایت پروتکل‌ها و جلوگیری از فشار روی بیمارستان‌ها محدودیت‌هایی را اعمال کنیم. اگر شهرستانی در وضعیت هشدار سطح ۳ و قرمز قرار گیرد در این وضعیت به جز مشاغل خیلی ضروری که مایحتاج مردم را به صورت روزانه مهیا می‌کنند، بقیه مشاغل هم تعطیل خواهد بود. بیش از ۱۰۰ شهر یا شهرستان از جمله تهران قرمز و مشمول این محدودیت خواهند شد و وضعیت نارنجی که در نظر گرفتیم چیزی حدود ۱۵۰ شهر یا شهرستان را در این محدوده قرار می‌گیرد و حدود ۱۵۵ شهرستان هم وضعیت زرد دارند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: در مجموع فقط بحث محدودیت مشاغل نیس، بلکه مراکز آموزشی، دانشگاه و مدارس هم غیر حضوری خواهند شد و مراسم‌های فرهنگی، مذهبی هم شامل این محدودیت می‌شود، مدارس، دانشگاه‌ها و مراسم‌های مذهبی و فرهنگی به مدت دو هفته محدودیت خواهند داشت که بعد از آن می‌توانند دوباره فعالیت خود را انجام دهند. در رابطه با کارمندان هم اگر سطح هشدار ۳ باشد، یک سوم کارکنان فقط باید در ادارات حضور داشته باشند و سطح هشدار ۲ یا نارنجی یک دوم کارکنان و سطح هشدار یک، چیزی حدود دو سوم کارکنان حضور پیدا خواهند کرد البته مسئولین ادارات هم بر اساس ضرورتی که ایجاد می‌شود کارکنان را تعیین خواهند کرد.

رئیسی افزود: محدودیت‌ بعدی که ایجاد خواهد شد در رابطه با تردد‌ها است. خودروهای پلاک بومی حق خروج از شهرستان خود را ندارند و همینطور شهرستان‌ها حق ورود پلاک غیر بومی نخواهند داشت اما نکته مهم دیگر این است که زمان اجرای این محدودیت‌ها از یکم آذر ماه در سطح کشوری انجام خواهد شد و تاکید می‌کنم که محدودیت‌ها و جرایم راه حل‌های نهایی نیست بلکه جزو راه حل‌های موقت است.

برچسب ها: 
نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان