حسن روحانی: نه مردم به فریبکاران مهمترین بخش انتخابات بود | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 11 مرداد 1403 - 7:51

حسن روحانی: نه مردم به فریبکاران مهمترین بخش انتخابات بود

شماره: 3517
Aa Aa

برای همه آنچه وعده داده ام تلاش مي کنم تا محققش کنم؛ مردم به درآمد ملی دو و نیم برابری تخیلی نه گفتند.

در اولین نشست خبری بعد از پیروزی در انتخابات؛
حسن روحانی: نه مردم به فریبکاران مهمترین بخش انتخابات بود

رئیس جمهوری کشورمان گفت: در این انتخابات مردم در طراز بالاترین دموکراسی های جهان حضور پیدا کردند. مردمی که دارای مشکلات متعدد اقتصادی هستند، مردمی که در روستاها با مشکلات زندگی می کنند. اما به پول نه گفتند.

به گزارش اسپادانا خبر، حجت الاسلام والمسلیمن حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان، در اولین نشست خبری با خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی بعد از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری بسیار خوشحالم که امروز از طریق رسانه های جمعی می توانم با ملت بزرگ ایران سخن بگویم. ملت بزرگی که بزرگترین حضور خود را در انتخابات به نمایش گذاشت. 42 میلیون جمعیت که اگر می توانستند رای همه آنهایی که در صف بودند اخذ شود انتخابات ما به 45 میلیون رای می رسید. و می خواهم بگویم حضور 45 میلیونی ملت ایران پای صندوق آرا که یک حضور بی نظیر در تاریخ ایران بود.

وی افزود: مردم با این حضور و انتخاب خواستند بگویند که در کشور ما تکثر به رسمیت شناخته شده است. هیچ گروهی و جناح و تفکری و هیچ ایده ای قابل حذف نیست. همه هستند همه حضور دارند و از همه باید برای ساخت ایران پرآوازه بهره بگیریم.

رئیس جمهوری منتخب گفت: در این انتخابات مردم در طراز بالاترین دموکراسی های جهان حضور پیدا کردند. مردمی که دارای مشکلات متعدد اقتصادی هستند، مردمی که در روستاها با مشکلات زندگی می کنند. اما به پول نه گفتند، مردم به خوبی اعلام کردند که ما می‌فهمیم آب شور اتش را کم نمی کند، مردمی که به فکر اقتصاد بزرگتر هستند، به درآمد ملی دو و نیم برابری تخیلی نه گفتند. نه مردم به فریبکاران مهمترین بخش آن بود تلاش کردند به مردم بگویند دین مردم در خطر است.

وی تاکید کرد: این افراد تلاش کردند به مردم بگویند سند 2030 که ریشه اش به سال 1990 می رسد علیه دین مردم است. سندی که نه ما بلکه هیچ کشوری آن را امضا نکرده است. سندی که اقدام عمل و توصیه است. سندی که دولت یازدهم به صراحت نوشته است که چون با قانون و دین و اخلاق ما سازگار نیست ما نمی پذیریم و کن لم یکن است. مردم ما به دین خودشان حساس هستند. اما این دروغ ها کارگر نیفتاد.

روحانی تصریح کرد: مردم نه گفتند به تحریم، مردم نه گفتند به سخنان غیردقیق. مردم آری گفتند به وحدت، اتحاد، تعادل؛ عقلانیت، اعتدال. بسیار مهم بود که مردم ما در این انتخابات به همه نهادها و ارگان ها گفتند هرکسی به جای خود. هرکسی به کار خود. مردم به نیروهای مسلح از عمق جان عشق می ورزند، مردم ما به رسانه ها هم علاقمند هستند، به قوای دیگر هم علاقمند هستند، اما نمی پذیرند که یک نهاد ملی یا حتی گاهی فراملی تبدیل شود به فروملی یا یک جناح.

رئیس جمهوری منتخب مردم خاطرنشان کرد: ولایت فقیه، مقام رهبری متعلق به کل ملت ایران همه مردم است. تعلق به گروه خاص یا جناج خاص ندارد. مردم پایین آوردن مقام رهبری را نه گفتند مقام سپاه و بسیج و ارتش را نه گفتند. سپاه تعلق به کل ملت ایران دارد. بسیج و نیروهای مسلح متعلق به کل مردم ایران هستند. مردم خواستند اعلام کنند که ما یک ملت هستند و صدای ما باید شنیده شود.

حجت الاسلام حسن روحاني در ادامه نشست خبري خود با بيان اينکه ترانه همه مردم و موسيقي وحدتشان يکسان بود، افزود: همه اقوام، روستايي و شهري مثل هم راي دادند و مسیر اعتدال و عقلانيت را در پيش گرفتند. آن هم براي پيشرفت اقصاد کشور. چون مردم مي دانند که اقتصاد ما بدون تکيه بر کيفيت محصول و نه بر مبناي مسائل امنيتي است که پيشرفت مي کند. اقتصاد در سايه سرمايه گذاري و در سايه امنيت و آزادي و تعامل سازنده با جهان امکان پذير است. مردم خواستند بگويند هيچ کس حق ندارد سليقه خود را به ديگران تحميل کند و همه بايد تابع قانون باشند. هيچ کس حق ندارد سليقه اش را فراتر از قانون به مردم تحميل کند. مردم انقلاب کردند و بهتر از همه معناي انقلاب را مي فهمند.

وي با اشاره به اينکه همه مردم در انقلاب شعار مي دادند " استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي" ادامه داد. انقلاب معناي همين سه کلمه است و هيچ کس حق ندارد انقلاب را از آن خودش بداند. انقلاب براي همه مردم است.

به گفته وي انقلاب يک پناه داشت و آن اينکه مردم به مسئولان بگويند که بايد مردم را باور کنند. مردم يعني انقلاب اسلامي، مردم يعني دموکراسي. بايد جوانان و زنان و مرزنشينان، اقوام و .. را باور کنيم. راي مرزنشينان، روستاييان و حاشيه نشينان را بايد ببينيم. آنها با اينکه در فشار و زحمت هستند اما براي سرنوشتشان پاي صندوق ها آمدند. مردم پيشاپيش چهل سالگي نظام را جشن گرفته و به ملت هاي منطقه گفتند ما و دولت دوازدهم در کنار شما است و تروريسم را به حول و قوه الهي ريشه کن کرده و در چهار سال آينده ثبات را به منطقه بر مي گردانيم.

روحاني افزود: با احترام متقابل و منافع مشترک حاضريم با همه کشورها تعامل کنيم. پيام انتخابات ما همبستگي ملي و گفت و گوي بين المللي بود.

رئیس جمهور در واکنش به نشست اعراب برای حل تروریسم در منطقه یادآور شد که این معضل با جلسه حل نمی‎شود و حامیان تروریسم هم نمی‎توانند به مبارزه با آن بپردازند. به گفته وی، هیچ کس نمی‌تواند بگوید که بدون ایران می‎توان در منطقه ثبات ایجاد کرد.

حسن روحاني در ادامه نشست خبري خود به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. سوالاتي که بسته به گرايش رسانه‎ها متفاوت بود. مثلا المنار از نشست اعراب با ترامپ پرسيد و خبرگزاري تسنيم که از منتقدان دولت روحاني است، ليست بلندي از وعده‎هاي انتخاباتي روحاني را قرائت کرد. سوالي که شوخي رئيس جمهور را به همراه داشت که گفت " خب وعده هاي من را گفتي که چي بپرسي؟" او حتي سوال خبرنگار اين رسانه را هم متناسب با شعارهايش اصلاح کرد و گفت: من از ايجاد 950 هزار شغل در سال سخن گفته بودم نه 95 هزارتا!

در ادامه پرسش و پاسخ هاي اين نشست مطبوعاتي را بخوانيد:

ايسنا: شما چهارسال قبل خود را حقوقدان معرفي کرديد. امسال هم خودتان را وکيل مردم معرفي کرديد. منظورتان چه بود؟ آيا به منزله احقاق حقوق ملت بود؟

روحاني: يکي از اهداف ما در گذشته و امروز احقاق حقوق مردم در همه زمينه ها بوده است که بايد در سايه اجماع و انسجام ملي حاصل شود. اينکه در بحث هسته اي موفق شديم به دليل آن بود که همه مردم پشت سر رهبري جمع شدند و يک اجماع ملي ايجاد شد. ما هم توانستيم از تحريم هسته اي بگذريم. براي احقاق حقوق مردم در ديگر زمينه ها هم راهش اجماع همه قوا پشت سر رهبري است.

المنار: در ديدار سران عرب با ترامپ بار ديگر ايران تروريست خوانده شد و شرط پذيرش ايران در جامعه جهاني را منع حمايت از حزب الله دانستند. آيا اين زمينه ساز بحران ديگري در منطقه نيست؟

اجتماع در عربستان يک اجتماع نمايشي بود و هيچ ارزش سياسي و عملي نداشت و تاثيري نخواهد داشت. مبارزه با تروريسم با جلسه و اعطاي پول به يک ابرقدرت، پيش نمي رود و اين مساله اينگونه حل نمي شود. ملت عراق و سوريه و لبنان هستند که در مقابل تروريسم ايستاده اند. ملت ايران از طريق ديپلمات هاو مستشارانش به اين ملل کمک کرده و مي کند.

چه کسي باعث شده که امروز داعش در شهرهاي بزرگ و دمشق نباشد؟ جز ملت عراق و سوريه؟ ايران هم در کنار آنها بوده و خواهد بود. چه کسي مي تواند ادعا کند که بدون ايران، ثبات و امنيت کامل در منطقه حاکم خواهد شد؟ چه کساني با تروريسم جنگيدند؟ چه کساني به تروريست ها پول دادند و از آن حمايت کردند؟ حاميان تروريسم نمي توانند مدعي مبارزه با تروريسم باشند.

دولت آمريکا هرگز با تروريسم مبارزه نکرده اما مردم آمريکا با تروريسم مخالفند. حزب الله يک گروه قابل قبول مردم در لبنان است و با راي مردم در مجلس اين کشور حضور دارد. با اتهام زدن کاري حل نمي شود و بايد صادقانه با تروريسم مبارزه کرد.

تسنيم: در ايام انتخابات وعده هاي انتخاباتي متعددي همچون افزايش وام مسکن زوجين، يک سوم حقوق کارورزي، رفع فقر مطلق تا پايان دولت، ساخت مسکن اجتماعي براي محرومان، 8 تا ميليون سبد غذايي در ماه و... را داديد. چقدر در اين وعده ها جدي هستيد و چه موقع به مردم گزارش عملکرد مي دهيد؟

متشکرم که برخي نکات مرا تکرار کرديد. البته برخي از حرف هايتان دقيق نبود. همه تلاشم اين است که به وعده هايم عمل کنم. به حمدالله تا حد زيادي هم موفق بودم در دولت گذشته. البته با کاهش نرخ نفت و درآمد کشور روبرو بوديم اما مردم کمک کردند. اما در صادرات غير نفتي حتما برنامه ريزي و تلاش مي کنيم. سالانه 25 درصد بايد به سقف صادرات غير نفتي بيافزاييم. اين کار با شرايطي امکان پذير است.

بر اساس قانون برنامه بايد 950 هزار شغل ايجاد کنيم البته شرط و شروطش هم آمده که چه مقدار بايد سرمايه گذاري کنيم که شغل پايدار ايجاد شود. 770 ميليارد تومان سرمايه گذاري سالانه براي اين امر لازم است. بايد شرايط را به گونه اي نگه داريم که بتوانيم سرمايه خارجي را جذب کنيم. همه اينها با حضور و حمايت مردم امکان پذير است.

تلاشمان اين است که مستمري افراد نيازمند سه برابر شود و فقر مطلق را تا چهارسال آينده ريشه کن کنيم. هرچه گفتيم بر اساس کار کارشناسي و کتاب منتشر شده براي دولت دوازده است که مبناي قانوني آن هم آمده است. از همه مردم و رقبايم و احزاب و جناح ها هم کمک مي خواهم. من از مخالفانم هم کمک مي خواهم تا براي مردممان کار و کمک کنيم.

براي همه آنچه وعده داده ام تلاش مي کنم تا محققش کنم.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان