به روزمرگی افتاده‌ایم | اسپادانا خبر
 
 
جمعه، 7 ارديبهشت 1403 - 14:54

به روزمرگی افتاده‌ایم

شماره: 16114
Aa Aa

حکمرانان ما در همه موضوعات از مردم فاصله گرفته‌اند| اگر امروز اقتصاد ما به گل نشسته و دچار بحران شده، پیش از تحریم، نتیجه دولتی‌سازی است.

«محمدباقر قالیباف» رییس مجلس شورای اسلامی؛
به روزمرگی افتاده‌ایم

«محمدباقر قالیباف» رییس مجلس شورای اسلامی در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش گفت:

مرکز پژوهش‌ها یکی از مهمترین مراکز تصمیم سازی در نظام جمهوری اسلامی است که به عنوان کارفرمای پیشرو، نه یک کارگزار پیرو می‌تواند در حکمرانی تاثیرگذار باشد.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایرنا، قالیباف با بیان اینکه کشور در اجرا و تصمیم گیری دچار مسئله است ادامه داد:

امروز این سؤال مطرح است آیا باید این مسیر را ادامه داده و آیا نباید مسیر را تغییر داد؟ در شرایط بدون تحریم، اقتصاد نفتی هیچ مشکلی از مسائل امروز کشور را حل نمی‌کند. درآمدهای نفتی پاسخگوی نیازهای ما نیست و معلوم است که مسیر بودجه مبتنی بر نفت مسیر درستی برای ما نیست و مسیر صحیح مسیر مبتنی بر علم، فناوری و دانش بنیان است. به واسطه موضوع موالید برای ۲۰ سال آینده نگرانی‌هایی وجود دارد. امروز در اوج ظرفیت منابع انسانی و در جوان ترین شرایط و باسوادترین شرایط هستیم اما از همین لحظه نیز استفاده نمی‌کنیم و در غم شرایط جمعیتی ۲۰ سال آینده هستیم. البته این نگرانی درباره جمعیت به جاست اما آیا نباید از شرایط و فرصت های امروز استفاده کنیم؟مجلس و مرکز پژوهش‌ها نقطه تحولی هستند که باید مسائل را حل کنند و در ریل اصلی خود قرار دهند و البته مجلس و مرکز پژوهش‌ها نقش بی نظیر و ظرفیت بالایی دارند اما متأسفانه به روزمرگی افتاده‌ایم. ما تا به یک فهم مشترک در اهداف سیاستگذاری و حکمرانی و اولویت‌های امروز کشور نرسیم نمی‌توانیم گام محکمی در اداره کشور برداریم.

وی گفت:

اولویت اصلی کشور سه موضوع آب، جمعیت به معنی موالید و اختلاف طبقاتی و مهاجرت و اقتصاد است.

قالیباف با بیان اینکه یکی از مشکلات امروز ما تدوین قوانینی است که قابلیت اجرا ندارد گفت: اگر قانونی بنویسیم که امکان اجرای آن نباشد، اولین قانون شکن خود ما هستیم و اگر چنین کاری رخ دهد، بدتر از آن قانونی است که امکان اجرا دارد و سایر قوا آن را اجرا نمی کنند.

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:

یک چالش بزرگ داریم و آن هم جدا کردن حکمرانی از مردمی سازی است و حکمرانان ما در همه موضوعات یعنی اقتصاد، فرهنگ، اجتماع و مسائل سیاسی از مردم فاصله گرفته‌اند و اگر در مسائل سیاسی نیز با مردم هستیم تنها در بزنگاه های انتخابات با آنها هستیم و پس از آن مردم دوباره حذف می شوند. یک بخش مهم حکمرانی که اتصال بین حکمران و مردم است، مورد غفلت قرار گرفته در حالی که در فلسفه نظام اسلامی این موضوع مورد تاکید قرار گرفته و از اوجب واجبات است. 

وی با انتقاد از ساختار اداری و مدیریت دولتی در کشور گفت:

اگر امروز اقتصاد ما به گل نشسته و دچار بحران شده، پیش از تحریم، دچار مشکل دولتی‌سازی شده‌ایم و شاهدیم شرکتی مثل ایران خودرو در حالی که تنها ۶ درصد از سهام آن برای دولت است، همه مدیران آن را دولت تعیین می‌کند و چون مدیران را دولت مشخص می کند، بدهی کلانی دارد. بدهی‌های خودروسازان به روایتی به ۸۵ هزار میلیارد تومان رسیده و به تحلیل دیگری به ۱۸۵ هزار میلیارد تومان رسیده است و این طبیعی است که وقتی مدیریت از جیب خود خرج نمی‌کند و فقط مدیریت می کند برای بیت المال بدهی ایجاد خواهد کرد.

قالیباف خاطرنشان کرد:

بسیاری از تبصره‌های بودجه در سال ۱۴۰۰ اجرایی نشد و حتی اگر از سال ۹۰ نگاه کنید این مسئله تکرار شده است و بسیاری از احکام بودجه اجرایی نشده است، آیا نباید در این مسیر تجدیدنظر کنیم و مسیر درست را طی کنیم؟ و اگر مسیر درست را طی کردیم پای آن بایستم و آن را اجرا کنیم؟

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان