کارخانه داروگر تعطیل شد
کارگران کارخانه داروگر تهران از تعطیلی این کارخانه باقدمت ۹۵ ساله و پایهگذار تولید صنعتی صابون و پودر لباسشویی در ایران خبر دادند.
به گزارش اسپادانا خبر، این تعطیلی به دلیل مشکلات مالی کارفرما، اخراج تعدادی از کارگران و مطالبات معوقه ۴ ماهه حدود ۱۰۰ کارگر بوده است.
در اواخر دهه ۶۰ نماد داروگر روی تابلوی بورس اوراق بهادار نشست و همین نقطهعطفی در بهبود کیفیت صنعت فرآوردههای بهداشتی کشور بود تا این که عمده سهام این شرکت در راستای اجرای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی در دو مرحله به فردی به نام بیژن اسماعیلی واگذار شد که به عنوان سهامدار عمده شرکت داروگر در مجمع سال ۸۹ این شرکت بیش از ۹۵ درصد سود تحققیافته شرکت را میان سهامداران توزیع کرد و همین نخستین نشانه از سقوط داروگر بود.
بدهی به نظام بانکی و سوء مدیریت به عنوان دلایل اصلی تعطیلی این کارخانه قدیمی عنوان میشود. بحرانهایی که موجب افزایش روزافزون بدهیها، کاهش سهم داروگر در بازار و افزایش زیانانباشته این شرکت شد. افزایش تصاعدی زیان انباشته داروگر ۴ سال پس از واگذاری سهام این شرکت آغاز شد. به گونهای که طی سالهای ۹۲ تا ۹۹ زیان انباشته داروگر افزایش ۲۷۰ برابری داشت. صورتمالی این شرکت نشان میدهد که زیانانباشته داروگر در حالی از ۸۳۸ میلیارد تومان در سال ۹۸ به هزار و ۷۹ میلیارد تومان در سال ۹۹ افزایش یافته که کل درآمد عملیاتی این شرکت در سال ۹۹ حدود ۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود. تولید پودر لباسشویی این شرکت در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ حدود ۲۹ درصد، تولید شامپو ۶۱ درصد و تولید نرمکننده موی سر ۵۰ درصد کاهش داشتند. به طور کلی اما مقدار تولیدات داروگر بلافاصله پس از خصوصیسازی تا ۱۳۹۹شاهد کاهش ۷۰ درصدی بوده است. با استناد به نمودار مربوط به کل محصولات تولیدی شرکت داروگر تولیدات این شرکت از ۷۴ هزار و ۶۶۳ تن در سال ۸۹، به ۲۲ هزار و ۲۷۷ تن در پایان سال ۱۳۹۹ رسیده بود.
منبع| فراز
پلمب کارخانه داروگر باز شد
علی خدایی، رئیس هیئت مدیره شورای اسلامی کار استان تهران با اشاره به برگزاری جلسه اضطراری هیئت مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران درباره کارگران شرکت داروگر اظهار داشت:
توافقاتی صورت گرفت و در نتیجه کارخانه از پلمب خارج و در واحد تولید کارخانه باز و کارگران اخراجی به محل کار خود بازگشتند.
او اظهار داشت:
همچنین برای حل مسائل مربوط به حوزه روابط کار و کارگر نیز مقرر شد که اداره کل کار یک شعبه ویژه در نظر بگیرد تا سریعا مشکلات این بخش رسیدگی و حل شود. در رابطه با رسیدگی به مسائل و مشکلات حقوقی و مالیاتی شرکت داروگر نیز مقرر شد تا مسائل توسط کارفرما پیگیری شود. تلاش میکنیم تا مشکلات کارگران حل شود و درخواست ما از مسئولین این است که هر چه زودتر بررسی مشکلات شرکت در خصوص مالیات و غیره انجام شود تا مشکل کارگران حل شود.
وی افزود:
کارفرما مدعی است که اموال خود را به اداره مالیات معرفی کرده و اگر برای وی حسابی باز شود میتواند تولید را از سر گیرد ضمن اینکه وی بر این اعتقاد است که این کارخانه از ظرفیتی برای ایجاد 8 هزار اشتغال برخوردار است.