۴۲ شهر ایران در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفتند | اسپادانا خبر
 
 
چهارشنبه، 13 تير 1403 - 2:48

۴۲ شهر ایران در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفتند

شماره: 16617
Aa Aa

گزارش شده که سرعت بستری در ابتدای موج ششم کرونا در ایران و سهم نوزادان و کودکان از موارد بستری به طرز بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است. 

تهران، مشهد و ۸ مرکز استان دیگر در وضعیت قرمز؛
۴۲ شهر ایران در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفتند

تهران، مشهد و ۸ مرکز استان دیگر ایران در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفتند.

به گزارش اسپادانا خبر و بنا بر اعلام ماسک، سرعت افزایش بستری در ابتدای موج ششم کرونا در ایران بی‌سابقه گزارش شده است. 

سرعت بالای انتقال امیکرون، کاهش استفاده از ماسک و مراقبت‌های بهداشتی، عدم پوشش کافی نوبت سوم واکسن، باز بودن تالارها و رستوران‌ها، تجمع در محیط‌های بسته از جمله کنسرت و سینما، کلاس‌های حضوری و خوابگاه‌ها، فقدان تهویه در حمل‌ونقل عمومی به خصوص مترو، اتوبوس و قطار و دورهمی‌های خانوادگی از مهم‌‌ترین دلایل افزایش ناگهانی آمار بستری‌ است.

سهم نوزادان و کودکان از موارد بستری نیز به طرز بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است. 

همچنین به علت سرمای هوا عملا امکان تهویه مناسب در مترو و اتوبوس، ادارات و بانک‌ها، شرکت‌ها و اصناف وجود ندارد. تنها راه جلوگیری از بروز بحران تعطیلی سریع ادارات دولتی و بانک‌ها و فعالیت‌های غیر ضروری در شهرهای قرمز و نارنجی و همچنین ممنوعیت جدی هرگونه تجمع از جمله در تالارها و رستوران‌ها، کلاس‌های حضوری و خوابگاه‌ها، و لغو مراسم و مناسبت‌ها در کل کشور است.

کانال تلگرامی وزارت بهداشت ایران نیز نوشته است در حال حاضر  ۴۲ شهر در وضعیت قرمز، ۱۴۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۳۰ شهر در وضعیت زرد و تنها ۳۴ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

همچنین محسن منصوری، استاندار و رئیس ستاد مدیریت و مقابله با بیماری کرونای استان تهران از غیرحضوری شدن یک هفته ای مدارس ابتدایی و تعطیلی مهدهای کودک در این استان به مدت یک هفته خبر داد.

منصوری ادامه داد:

در صورت تشدید و فراگیری بیماری کرونا محدودیت های جدیدی در استان تهران اعمال و در مراحل بعدی اطلاع رسانی خواهد شد.

  •  

«علیرضا ناطقیان» فوق تخصص بیماری‌های عفونی کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در ارتباط با وضعیت ابتلای کودکان به کرونا به ایلنا گفته است:

تقریبا از ده روز گذشته روند افزایش موارد سرپایی کرونا در اطفال به وضوح در شهر تهران افزایش پیدا کرده است و به نظر می‌رسد موارد بستری نیز در کودکان حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد بیشتر شده است. موارد مثبت پی سی آر به طور قابل توجهی بالا رفته و این نشان می‌دهد با سرعت بسیار زیادی در حال رفتن به سمت درگیری اطفال هستیم. اینکه میزان درگیری به چه میزان خواهد بود به بسیاری از عوامل از جمله به رفتار مردم و اینکه چه قدر بازگشایی ها و حضور افراد در دورهمی‌ها و تجمعات ادامه پیدا کند وابسته خواهد بود. 

ناطقیان در ارتباط با رایج ترین علایم کرونا در کودکان گفت:

علایم فعلی کرونا شبیه به علایم کرونای معمولی است اما ما در حال حاضر موارد تب بالا، بی حالی، تهوع و استفراغ و در ادامه درگیری ناحیه حلق و حنجره به صورت سرفه های خروسکی را به عنوان علایم احتمالی کرونا درنظر می‌گیریم. گاهی اوقات اسهال نیز در کودکان به خصوص در سنین پایین‌تر ممکن است دیده شود. علایم هشدار این است که اگر کودکی از ابتدا تب جدی دارد و بدن درد، کوفتگی، سردرد، احساس خشکی گلو در او به صورت عمده وجود دارد و تغییر صدا در آن دیده می‌شود یا سرفه های خروسکی در کودک شکل بگیرد باید آن را مشکوک قلمداد کرده و مورد بررسی قرار داد البته به نظر می‌رسد وزارت بهداشت باید علایم افراد با مثبت را ثبت کرده و علایم را در سطح کشور جمع‌آوری کند.

ناطقیان در ارتباط با وضعیت کادر درمان افزود:

تعداد قابل توجهی از پرسنل ما مبتلا شده اند که گرچه ابتلای آن‌ها شدید نیست اما به دلیل نیاز به قرنطینه و جدا شدن آن‌ها از تیم درمان هرکدام از آنها اگر تا هفت روز هم از خدمت رسانی معاف شوند، خواهید دید که در هفته های بعد ما با کمبود نیروهای تخصصی چه در زمینه پرستاری و چه پزشکی روبه رو خواهیم شد و این مساله دوباره بار کاری را برای دیگر پرسنل بیمارستان ها مضاعف می‌کند. این مساله دقت کار کادر درمان را پایین می آورد، احتمال خطای پزشکی را بالا می‌برد و تمام این‌ها باعث می‌شود از اوج گرفتن این بیماری آسیب ببینیم. درعین حال که سعی می‌کنیم تمام پروتکل ها را رعایت کنیم اما متأسفانه به دلیل سرایت پذیری بسیار بالای ویروس بازهم می‌بینیم پرسنل ما این روزها با شدت بیشتری به بیماری درگیر می‌شوند.

او با اشاره به بازگشایی مدارس گفت:

به نظر می‌رسد با توجه به اتفاقاتی که درسطح کشور درحال رخ دادن است و افزایش شهرهای با رنگ قرمز برای کنترل هرچه بیشتر بیماری هر استانی در مورد بازگشایی مدارس به صورت جداگانه تصمیم بگیرد و در حال حاضر اگر شیب موارد بیماری و بستری در هر استانی بالاست باید سعی کنند مدارس را دوباره غیرحضوری کنند، از طرفی دانشگاه ها را نیز باید تا جایی که می‌شود مدیریت کنند که افراد به صورت مجازی آموزش ببینند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان