قطعنامه مبارزه با اسلام هراسی تصویب شد | اسپادانا خبر
 
 
شنبه، 8 ارديبهشت 1403 - 11:17

قطعنامه مبارزه با اسلام هراسی تصویب شد

شماره: 24898
Aa Aa

قطعنامه اقدامات برای مبارزه با اسلام هراسی با ۱۱۵ رای مثبت، ۴۴ رای ممتنع و بدون هیچ رای مخالفی در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید.

با رای حداکثری اعضای مجمع عمومی سازمان ملل؛
قطعنامه مبارزه با اسلام هراسی تصویب شد

حسین ‏امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در شبکه ایکس نوشت:

۱۵ مارس "روز بین‌المللی مقابله با اسلام هراسی" را گرامی می‌داریم.

به گزارش اسپادانا خبر، او نوشته است:

آموزه‌های الهی و انسان‌ساز دین رحمانی اسلام همواره در معرض سیاست‌های توطئه آمیز نظام سلطه بوده است.‏ نظام سلطه همه توان شیطانی خود را برای ارائه تصویری مخدوش و تحریف شده از اسلام و تهدیدانگاری اسلام و مسلمانان نزد افکار عمومی دیگر جوامع جهان به کار گرفته است. ‏دین رحمانی اسلام همواره مشوق و مروج صلح، دوستی، محبت و همزیستی مسالمت آمیز و توأم با احترام متقابل میان ابنا بشر و پیروان ادیان آسمانی بوده است.

امیرعبداللهیان اظهار کرد:

‏مقابله با اسلام هراسی تلاش جمعی امت اسلامی با هدف بازدارندگی مؤثر در مقابل جریان‌های فتنه‌انگیز و مخالف صلح و امنیت پایدار است.

  •  

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در توضیح رأی جمهوری اسلامی ایران پیش از تصویب پیش نویس قطعنامه اقدامات مبارزه با اسلام هراسی افزود:

اجازه دهید حمایت کامل خود را از ابتکار پیشنهادی اعضای سازمان همکاری اسلامی برای انجام اقدامات پیگیری جهت رسیدگی به روند رو به رشد نابردباری و تعصب علیه اسلام و مسلمانان در سراسر جهان که چالشی دلهره آور برای جامعه بین المللی است تکرار کنم. در طول چند دهه گذشته کلیشه ها و تعصبات مضر در مورد مسلمانان و اسلام به طور مداوم توسط برخی رسانه ها، سیاستمداران و تأثیرگذاران فرهنگ عامه تقویت شده و اعمال تبعیض آمیز متعددی در نقاط مختلف جهان با هدف جلوگیری از زندگی مسلمانان مطابق با نظام اعتقادی خود در حال اجرا است. در چنین لحظات حساسی، مهم است که اطمینان حاصل گردد که سازمان ملل متحد در برابر تلاش برای پذیرش اسلام هراسی و اقداماتی مانند ممنوعیت سفر مسلمانان، سوزاندن قرآن، و ممنوعیت حجاب و نمادهای مسلمانان متحد بماند. اعتقاد راسخ داریم که ترتیبات پیشنهادی در پیش‌نویس قطعنامه از جمله تصمیم برای تعیین نماینده ویژه سازمان ملل برای مبارزه با اسلام‌هراسی به این سازمان کمک خواهد کرد تا تلاش‌ها را برای مبارزه با این چالش‌های فزاینده بسیج کند. همچنین لازم است در این نشست اقدامات خشونت آمیز علیه نمادهای دینی و کتاب مقدس مسلمانان را به شدت محکوم شود. هتک حرمت به کتب مقدس، پیش‌تر توسط مجمع عمومی به عنوان نقض قوانین بین المللی شناخته شده و عمیقا توهین آمیز و بی احترامی به حساب می آید. اینها در واقع اقدامات تحریک آمیز، خصومت وار و خشونت آمیزی هستند که برای جلوگیری و ایجاد پاسخگویی در قبال چنین اعمالی باید توسط قانون در سطوح ملی جرم انگاری و منع شوند. مایه تاسف است که چنین اقداماتی در کشورهایی صورت می گیرد که مدعی برقراری و اجرای حاکمیت قانون هستند. این که چنین اقداماتی در پوشش آزادی بیان موجه نمایش داده می شود، امری مذموم است. متاسفیم که به رغم تلاش های معتنابه سازمان همکاری های اسلامی برای به اجماع سازی، کشورهای عضو اتحادیه اروپا اصلاحاتی را ارائه کرده اند که مستقیماً بر اهداف اصلی پیش نویس قطعنامه با هدف مبارزه با اسلام هراسی در سراسر جهان تأثیر می گذارد. ایران مواضع همسو با اعضای سازمان همکاری های اسلامی دارد و به شدت با این اصلاحات مخالفت می‌کند و از کل اعضا می‌خواهد که علیه آن رای دهند. همچنان از همه کشورهای عضو می خواهیم که مسئولیت های خود را بر عهده بگیرند و به تعهدات قانونی خود عمل نمایند تا ارزش های مشترک همزیستی مسالمت آمیز، مدارا و درک متقابل را پیش ببرند. بیایید برای عدالت و عزت برای برادران و خواهران مسلمان خود و برای همه بشریت تلاش کنیم.

  •  

سازمان ملل متحد اسفند سال ۱۴۰۰ با صدور قطعنامه‌ای ۱۵ مارس (۲۵ اسفند) را به عنوان روز جهانی مقابله با اسلام هراسی تعیین و نامگذاری کرد که این تصمیم نقطه عطفی در مبارزه با اسلام هراسی در سطح بین المللی است.

مجمع عمومی سازمان ملل این قطعنامه را با عنوان «روز بین المللی مقابله با اسلام هراسی» و با اجماع به تصویب رساند.

بر اساس این قطعنامه امروز ۱۵ مارس روز بین المللی مقابله با اسلام هراسی تعیین و نامگذاری شد.

قطعنامه یاد شده هرگونه اظهارات تنفر آمیز و خشن علیه مسلمان را محکوم می کند و خواستار تقویت تلاش های بین المللی برای ارتقای مدارا، تحمل و صلح شده است.

اکنون دو سال پس از تصویب و تعیین روز بین المللی مقابله با اسلام هراسی قطعنامه اقدامات برای مبارزه با اسلام هراسی با ۱۱۵ رای مثبت، ۴۴ رای ممتنع و بدون هیچ رای مخالفی در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید.

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایرن در سازمان ملل متحد از تصویب پیش نویس قطعنامه اقدامات مبارزه با اسلام هراسی حمایت کرد.

 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان