معاون روحانی الحاق ایران به FATF و پالرمو را ضروری خواند | اسپادانا خبر
 
 
چهارشنبه، 18 مهر 1403 - 20:47

معاون روحانی الحاق ایران به FATF و پالرمو را ضروری خواند

شماره: 6927
Aa Aa

لعیا جنیدی گفته: ایران که خود در قوانین داخلی در این خصوص متعهد است چرا نباید در ارتباط بین المللی از مزایای نظام بانکداری بین المللی بهره مند شود؟

برای تامین مایحتاج عمومی مردم؛
معاون روحانی الحاق ایران به FATF و پالرمو را ضروری خواند

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از جماران، معاون حقوقی رییس جمهوری گفت: ارتباط ایران با سیستم بانکداری بین المللی و الحاق به قانون مقابله با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم برای سلامت بانکداری داخلی و بین المللی، پرداخت های صادرات و واردات و مایحتاج عمومی مردم ضروری است.

لعیا جنیدی در خصوص تکلیف سی اف تی و پالرمو افزود: ایران در این خصوص قوانین داخلی دارد اما اگر به این معاهدات نپیوندیم ما که خود قربانی تروریسم و جرایم پولشویی هستیم نمی توانیم معاضدت متقابل کشورها و همکاری آنها را در استرداد مجرمان و انتقال محکومان و مسائل ناشی از آن مطالبه کنیم. 

وی ادامه داد: ایران که خود در قوانین داخلی در این خصوص متعهد است چرا نباید در ارتباط بین المللی از مزایای نظام بانکداری بین المللی استفاده کند و از نتایج مقابله با پولشویی و درخواست از دولت ها که آنها هم باید با ایران همکاری کنند بهره مند شود. 

وی در خصوص دستاوردهای سفر اخیر در نشست شورای حقوق بشر ژنو نیز اظهار داشت: در این نشست موضوع چند جانبه گرایی، فرصت ها و مسیر پیش رو با ارایه دیدگاه بین المللی نسبت به موضوع، محوری ترین بحث بود. 

وی اضافه کرد: ایران نیز که به عنوان نماینده جنبش عدم تعهد در این نشست حضور داشت از این دیدگاه در مقابل یک جانبه گرایی دفاع کرد. 

جنیدی ادامه داد: گرچه چند جانبه گرایی مفهومی سیاسی است اما ترجمه حقوقی آن نیز که بیشتر به عنوان معاهده و توافق مطرح می شود در نظام حقوقی کاملا به رسمیت شناخته شده است. 

وی گفت: معاهدات چند جانبه در حقوق بین الملل الزام آور هستند حتی اگر در زمره عرف عام بین المللی باشند اتفاقا چند جانبه گرایی و التزام در آنها قوی تر است. 

معاون حقوقی رییس جمهوری افزود: هم اکنون تفکر یک جانبه گرایی با اندیشه حقوقی در هیچ کدام از نظام های حقوقی مکتوب و عرفی یا اسلامی سازگار نیست و دنیا باید به مبنای تمدنی چند جانبه گرایی بازگردد. 

وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی در نشست شورای حقوق بشر ژنو نیز قویا از این اعتقاد دفاع کرد که اعمال یک جانبه که در برخی از کشورها رویه شده و خروج از معاهدات بین المللی را در پی دارد، مخالف تمدن بشری است. 

 

 

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان