ولایت فقیه مدیریت توامان علم و عدالت است | اسپادانا خبر
 
 
سه شنبه، 4 ارديبهشت 1403 - 15:59

ولایت فقیه مدیریت توامان علم و عدالت است

شماره: 20427
Aa Aa

همه مقررات و قوانین باید در چارچوب موازین اسلامی باشد| عفت و پاکدامنی خواهران و مادران ما نقش مهمی در حفظ نهاد خانواده دارد.

الگوی زنان و خواهران ما حضرت صدیقه زهرا (س) است؛
ولایت فقیه مدیریت توامان علم و عدالت است

 سید محمدحسن ابوترابی فرد، خطیب نماز جمعه تهران مهمترین رکن توسعه و پیشرفت جوامع انسانی را سرمایه اجتماعی خواند و گفت:

سرمایه اجتماعی مفهوم نو در ادبیات سیاسی و اجتماعی امروز جهان است و در برگیرنده سه عنصر کلیدی سطح آگاهی، سطح اعتماد و سطح مشارکت است و هر خانواده، گروه و جامعه ای که سطح بالاتری از آگاهی، دانش، فرهنگ، اعتماد و مشارکت اجتماعی داشته باشد در سطح بالاتری از سرمایه اجتماعی قرار دارد.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایرنا، او سرمایه اجتماعی را دستاورد ارزش‌ها ، نگرش‌ها، پیوندهای اعتقادی، سیاسی و ملی دانست:

هر میزان که این سطح ارزش‌ها، نگرش ها و مبانی اعتقادی ارتقا یابد به همان میزان سرمایه اجتماعی ارتقا خواهد یافت. اعتماد اجتماعی و مشارکت اجتماعی دو شاخص اصلی سرمایه اجتماعی است که دامنه اعتماد و گستره آن را در سه حوزه خانواده، افراد جامعه به یکدیگر و نهادی تعریف شده که ناظر به سطح اعتماد افراد جامعه به نهادهای تخصصی، حرفه‌های مختلف و بخش های گوناگون اداری، دولتی و حکومتی است. سطح اعتماد حکایت از سطح مشارکت دارد و سطح مشارکت تبیین کننده سرمایه اجتماعی است.

وی با بیان اینکه اعتماد از مولفه‌های اساسی سرمایه‌های اجتماعی است و قدرت عمل کردن را ارتقا و هزینه های اقدام را به طور ملموس کاهش می دهد گفت:

نخستین حوزه‌ای که باید اعتمادسازی شود و نقش تعیین کننده در افزایش سرمایه اجتماعی نقش تعیین کننده دارد نهاد خانواده است و باید سطح اعتماد را در بین اعضای خانواده و بستگان ارتقا بخشید.

ابوترابی فرد با بیان اینکه نهاد خانواده در دوره کرونا در همه جوامع آسیب دید و جامعه اسلامی ما هم از این آسیب در امان نبوده است بیان کرد:

دنیا از دهکده هم کوچکتر شده است اما عفت و پاکدامنی خواهران و مادران ما نقش مهمی در حفظ نهاد خانواده دارد و الگوی زنان، خواهران ما حضرت صدیقه زهرا (س) است.

او ادامه داد:

باید به تعهدات خود وفادار باشیم و صداقت در رفتار و گفتار داشته باشیم و با اصلاح نفس و تقوا و آراستگی به ایمان و عمل صالح، احترام به یکدیگر و احترام به حقوق همسایگان این اعتماد را افزایش دهیم.

ابوترابی فرد در خطبه های اول نماز جمعه نیز با اشاره به توصیه امام علی (ع) به مالک اشتر در زمان قبول مسئولیت ادامه داد:

ایشان خطاب به مالک می فرمایند قدرت سیاسی خطرآفرین است و باید مراقب بود زیرا قدرت مسیر حرکت انسان را مورد تهدید قرار می‌دهد.

خطیب نماز جمعه تهران ولایت فقیه را به معنای مدیریت توامان علم و عدالت دانست:

یکی از مهمترین عوامل کنترل آسیب‌های قدرت در نظام اسلامی آراستگی مدیران در همه سطوح به ویژه سطوح عالی مدیریت به تقوا و علم است. اگر قرآن محور حرکت باشد سه اصل کلیدی شایسته سالاری، عدالت محوری و علم مداری، وحی مداری و قرآن مداری در بالاترین سطوح از برنامه قرار می‌گیرد و قرآن مداری یعنی علم و وحی باید فصل الخطاب باشد.

ابوترابی فرد با تاکید بر رعایت اصول اخلاقی و قانونی در حوزه سیاست اظهار کرد:

در هر جایگاهی از مدیریت، مسئولیت ویژه‌ای داریم و باید به طور جدی مراقب باشیم و بر اساس اصول علمی، معرفتی و توحیدی در همه جا تقوای الهی را مدنظر قرار داشته باشیم. عامل به اخلاق سیاسی نقش تعیین کننده در سلامت، پویایی و نشاط سیاسی جامعه دارد همانطور که در ساختار جمهوری اسلامی ایران طبق اصل سوم قانون اساسی همه مقررات و قوانین باید در چارچوب موازین اسلامی یعنی قرآن، سیره پیامبر اعظم (ص) محور باشد، عملکرد مسئولان نیز باید منطبق بر اررزش ها قواعد موازین و اصول اخلاق اسلامی باشد. اگر نفس مهار شد و تقوا و دین در جامعه حکومت کرد این رفتار سیاسی و اخلاقی است و می توان گفت که مدیریت سیاسی مبتنی بر اخلاق خواهد بود. اخلاق مدیران در ارتقای اعتماد عمومی بسیار سرنوشت ساز است. اعتماد آفرینی اخلاق، فراتر از قوانین است و اعتماد مردم دستاورد عمق تعهدات عملی مسئولان به اصول اخلاقی و قواعد حکمرانی است. اخلاق اعتماد آفرین است و مدیران و مقامات در همه سطوح اخلاق، ادب، تواضع و احترام به انسان‌ها را باید به عنوان تکلیف قطعی الهی مدنظر قرار دهیم.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان