مصرف گوشت در ایران 50 درصد کاهش یافت
منصور پوریان، رئیس شورای تامین دام ایران گقت:
گرانیها مصرف گوشت را 50 درصد کاهش داده است.
به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از تجارتنیوز، وی یکی از دلایل افزایش قیمت گوشت را «افزایش قیمت خوراک» آنها دانست و اضافه کرد:
انباشته شدن چربی در دامها هم یکی دیگر از دلایل است. یعنی خرید دامهای پر چربی دیگر برای متقاضیان صرفه اقتصادی ندارد.
پوریان «شیوع ویروس کرونا» و بسته شدن تالارها و آشپزخانهها را مسبب کم شدن تقاضا برای خرید گوشت عنوان کرد و گفت:
همچنین کاهش قدرت خرید باعث انباشت چربی در دامها شده که معمولا برای این دامهای پر چربی تقاضایی وجود ندارد. چنانچه تقاضایی هم برای دامهای پر چربی وجود داشته باشد فعالان بازار مجبورند به دلیل افزایش هزینههای تمام شده قیمت دنبه را هم با قیمت گوشت محاسبه کنند.
او با اشاره به ممنوعیت صادرات دام گفت:
متأسفانه صادرات دام زنده همچنان ممنوع است. چنانچه صادرات دام زنده آزاد بود بخشی از دامهای پر چربی به کشورهای همسایه صادر میشد اما به دلیل کنترل بازار در نیمه دوم سال ممنوعیت صادرات دام زنده همچنان تداوم دارد. از طرف دیگر دولت اخیرا برای کنترل بازار در نیمه دوم سال دام را کیلویی 26 هزار تومان یعنی یک چهارم قیمت واقعی از عشایر میخرد تا در نیمه دوم سال بحران جدیدی در این حوزه به وجود نیاید.