سازمان ملل خواستار عقب نشینی اسرائیل از جولان شد | اسپادانا خبر
 
 
پنجشنبه، 21 تير 1403 - 15:53

سازمان ملل خواستار عقب نشینی اسرائیل از جولان شد

شماره: 12006
Aa Aa

سازمان ملل بر غیرقانونی بودن شهرک‌سازی‌های اسرائیل و اقدامات یکجانبه این رژیم با هدف تغییر ترکیب جمعیتی قدس و کرانه باختری تاکید کرده است.

به مناسبت روز همبستگی با فلسطین در سازمان ملل؛
سازمان ملل خواستار عقب نشینی اسرائیل از جولان شد

در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل که به مناسبت روز همبستگی با فلسطین در سازمان ملل (۲۹ نوامبر ۱۹۴۷) برگزار شد پنج قطعنامه پیشنهادی علیه اسرائیل به رأی گذاشته شد.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از فارس، قطعنامه موسوم به «جولان سوری» که با ۸۸ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۶۲ رأی ممتنع تصویب شد، تاکید می‌کند که جولان سوریه از سال ۱۹۶۷ توسط اسرائیل اشغال شده است.

این قطعنامه هرگونه شهرک‌سازی و ساخت‌وساز اسرائیل در جولان سوریه را غیرقانونی دانسته و اعلام کرد که این کشور نه تنها از قطعنامه شورای امنیت تبعیت نمی‌کند بلکه اعمال حاکمیت آن بر این مناطق از سال ۱۹۸۱ باطل و بی‌اعتبار است.

این قطعنامه مجمع از اسرائیل خواست از تمام جولان اشغالی سوریه تا مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ عقب‌نشینی کند.

دیگر قطعنامه این نشست، «کمیته اجرای حقوق غیرقابل انکار مردم فلسطین» بود که با ۹۱ رأی موافق، ۱۷ رأی مخالف و ۵۴ رأی ممتنع تصویب شد.

این قطعنامه با تاکید بر مسئولیت دائمی سازمان ملل در قبال مسئله فلسطین تا زمان حل شدن آن از کمیته اجرای حقوق فلسطینی‌ها می‌خواهد که تمام تلاش‌ها برای احقاق این حقوق را انجام دهد که شامل حق تعیین سرنوشت و راهکار دو دولتی بر مبنای مرزهای پیش از ۱۹۶۷ است.

قطعنامه دیگر، بخش مخصوص برای حقوق فلسطینی‌ها در دبیرخانه سازمان ملل بود که با ۸۴ رأی موافق، ۲۵ رأی مخالف و ۵۳ رأی ممتنع تصویب شد.

این قطعنامه خواستار تشکیل بخش مخصوص برای تداوم نظارت بر تحولات مرتبط با مسئله فلسطن، سازمان‌دهی دیدارها و فعالیت‌های بین‌المللی در حمایت از مأموریت کمیته اجرای حقوق فلسطینی‌ها و همچنین تسهیل همکاری با جوامع مدنی در این زمینه شده است.

در ادامه، قطعنامه موسوم به «حل مسالمت‌آمیز مسئله فلسطین» با ۱۴۵ رأی موافق، ۷ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع مورد تصویب قرار گرفت.

مجمع عمومی سازمان ملل در این قطعنامه بر غیرقانونی بودن شهرک‌سازی‌های اسرائیل و تمام اقدامات یکجانبه این رژیم با هدف تغییر ترکیب جمعیتی شهر قدس اشغالی و کرانه باختری تاکید شده است.

این قطعنامه همچنین خواستار توقف فوری ساخت‌وساز واحدهای مسکونی در قدس و بخش‌هایی از کرانه باختری شد.

در این نشست همچنین قطعنامه‌ای برای ایجاد برنامه اطلاعاتی ویژه درخصوص مسئله فلسطین ذیل بخش اطلاعات عمومی در دبیرخانه سازمان ملل تصویب شد.

این قطعنامه که از حمایت ۱۴۲ رأی برخودار بود و با ۸ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع نیز مواجه شد، نظر دیوان بین‌المللی دادگستری درباره عواقب قانونی ساخت دیوار حائل در اراضی اشغالی فلسطینیان را یادآور می‌شود.

لازم به ذکر است که این قطعنامه‌های مجمع عمومی غیر الزام‌آور هستند.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان