4 تا 5 میلیارد دلار پول ایران در ایتالیا بلوکه شده است | اسپادانا خبر
 
 
چهارشنبه، 27 تير 1403 - 15:14

4 تا 5 میلیارد دلار پول ایران در ایتالیا بلوکه شده است

شماره: 11748
Aa Aa

احمد پور فلاح می گوید حتی اگر تحریم‌ها برداشته شود ولی به FATF نپیوندیم هیچ فایده‌ای نخواهد داشت چون نخواهیم نتوانست پول را جابجا کنیم.

رییس اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا عنوان کرد؛
4 تا 5 میلیارد دلار پول ایران در ایتالیا بلوکه شده است

احمد پور فلاح، رییس اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا گفت:

شبی که آقای ظریف برای نهایی کردن برجام به ژنو سفر می‌کرد من با هیئتی از تجار ایران به آنجا رفتم. معاون انرژی ایتالیا می‌گفت ما تا این اندازه پولدار نیستیم که غیر از ایران از کشور دیگر هم نفت بخریم. سوال کردم مگر ما نفت را ارزان می‌فروشیم؟ گفت اینطور نیست بلکه ما همه پالایشگاه‌هایمان را از نظر فرمولاسیون تنظیم کردیم که نفت ایران را مصرف کنند و تغییر دادن آن سرمایه‌گذاری زیادی را می‌خواهد اما امروز ایتالیا یک بشکه نفت هم از ما نمی‌خرد و مجبور به سرمایه‌گذاری زیادی شد تا نفت دیگری را جایگزین ایران کند. البته بازگشت این وضعیت دشوار است. اینها فرصت‌های طلایی هستند که ما از دست دادیم.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از ایلنا، رییس اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا تصریح کرد:

حجم اقتصاد ما در دنیا هجدهم یا نوزدهم است و تحریم‌ها و نپیوستن ما به FATF روی این مقوله بسیار تاثیر گذاشته است. نداشتن ارتباط سوئیفت با دیگر کشورها بسیار مشکل ایجاد کرده و بسیاری از فرصت‌طلبان از این وضعیت سوء استفاده می‌کنند و منافع ملی ایرانیان به خطر می‌افتد. من امیدوارم با گشایشی که در سطح بین‌المللی در حال انجام است به تدریج تحریم‌ها کمرنگ شود. سیاست‌گذاران و نخبگان ما بدانند که حتی اگر تحریم‌ها برداشته شود ولی نتوانیم ارتباط سوئیفت را برقرار کنیم و به FATF نپیوندیم هیچ فایده‌ای نخواهد داشت چون اگر نتوانیم پول را جابجا کنیم برداشتن تحریم‌ها چه سودی خواهد داشت؟

عضو اتاق بارگانی ایران تصریح کرد:

پول بلوکه شده ایران در ایتالیا به اندازه کشورهایی مثل چین، هند و عراق نیست ولی انتقال پول مقداری از محموله‌های آخر نفتی که به ایتالیا فروختیم امکان‌پذیر نبود، این رقم خیلی بالا نیست و فکر می‌کنم حداکثر 4 تا 5 میلیارد دلار باشد.

وی خاطرنشان کرد:

ما باید با حفظ منافع ملی مذاکره کنیم. من به عنوان فعال بخش خصوصی باور دارم که با قهر کردن و دور بودن هیچ گاه مشکلات ما حل نمی‌شود بنابراین با منافع 50-50 باید مذاکره کنیم. مسلما امروز به شرایط آینده خوشبینانه‌تر از یک سال گذشته می‌توان نگاه کرد البته نباید آنقدر خوشبین باشیم که فکر کنیم مثلا یک ماه دیگر اتفاق خاصی می‌افتد.

پورفلاح خاطرنشان کرد:

الان این التهابی که در بازار وجود دارد بیشتر از آنکه منطقی باشد هیجانی و احساسی است، قطعا این شرایط به شرایط 3-4 روز پیش می‌رسد ولی در میان‌مدت حتما شرایط ما در معامله با کشورهای دنیا بهتر خواهد شد. البته این شرایط مقدار زیادی به دیدگاه‌های سیاست‌گذاران داخلی ما مربوط می‌شود.

برچسب ها: 
نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان