پنج استان ایران در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند | اسپادانا خبر
 
 
يكشنبه، 11 شهريور 1403 - 16:49

پنج استان ایران در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند

شماره: 9676
Aa Aa

جهانپور با بیان این که باید زمان بخریم تا فناوری فرجی ایجاد کند گفته در ایران بستری افراد در راهروی بیمارستان‌ها و عدم پذیرش بیماران دیده نشده است.

سخنگوی وزارت بهداشت ایران خبر داد؛
پنج استان ایران در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران اظهار کرد:

بیش از ۳۴ هزار تیم شامل پزشک، بهورز، پرستار در مراکز بهداشتی مشغول ارائه خدمت هستند. شناسایی و مداخله زودهنگام که در حوزه بهداشت هدف‌گذاری شده بود، این روز‌ها در مدیریت بیماری موثر بوده است.

جهانپور گفت: مردم هشدار‌های بهداشتی را جدی بگیرند و در رعایت آن‌ها نهایت جدیدت را بکار گیرند.

او افزود: شاید در اسفند چند روز بحرانی را پشت سر گذاشتیم اما هیچ‌وقت کسی از بستری افراد در راهروی بیمارستان‌ها و عدم پذیرش افراد را ندید. این مهم مدیون اقدامات بزرگ پیشگیرانه است که در حوزه بهداشت کلید خورد که بار درمان و هزینه‌های درمان را کاهش داد.

به گزارش اسپادانا خبر، جهانپور بیان کرد:

هیچ کشوری نمی‌تواند در شرایط فاصله‌گذاری اجتماعی و فیزیکی شدید برای ماه‌ها و سال‌ها باقی بماند و باید برای این موضوع هم تدابیری اندیشیده شود. ما باید نمودار ابتلا به بیماری را کوتاه‌تر کنیم و سعی کنیم زمان و فرصت خریده تا با خسارات کمتری در حوزه سلامت بتوانیم از این واقعه عبور کنیم تا در ستون بعدی از نظر فناوری فرجی ایجاد شود و مقابله با این ویروس راحت‌تر شود تا زیان‌های اقتصادی کشور کاهش یافته و مردم به زندگی عادی خود بازگردند.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره وضعیت استان‌ها در ابتلا به کرونا بیان کرد:

علت اینکه آمار تفکیکی را تصمیم گرفتیم از مقطعی به بعد اعلام نکنیم این بود که برخی استان‌ها با فعال شدن سامانه بسیج ملی مقابله با کرونا عملکرد بهتری در غربالگری و شناسایی بیماران داشتند و تعداد مبتلایان جدید گزارشی بیشتر بود این اقدام در بیماریابی فعال نقش ویژه‌ای داشت.

جهانپور با اشاره به ۵ استانی که وضعیت قرمز دارند گفت: شرایط ملی و استان‌ها مدیریت شده بود اما برخی استان‌ها در وضعیت زرد و نارنجی و برخی در وضعیت قرمز هستند. برای اینکه تصور نشود استانی امن‌تر است و افراد به آن نقطه سفر کنند تصمیم گرفتیم که آمار‌ها را کلی اعلام کنیم. در آذربایجان شرقی، فارس، مازندران، اصفهان و خراسان رضوی وضعیت قرمز دارند و استان‌های مسافرپذیر هستند و بقیه استان‌ها وضعیت بهتری پیدا کرده اند.

جهانپور در پاسخ به این سوال که آیا عادی سازی شروع شده است که برخی مشاغل غیرضرور شروع به کار کرده‌اند گفت: وضعیت امروز مدیریت شده است و این تابع اتفاقات و رویداد‌هایی است که ظرف ۷ تا ۱۴ روز قبل افتاده و هر چه در جلوی چشم خود می‌بینیم کارنامه ۷ تا ۱۴ روز قبل تا به امروز است چرا که این مدت دوره کمون بیماری است و باید توجه داشت که نتایج اقدامات کنونی را باید ۱۴ روز بعد دید.

سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید براینکه هر اقدام مطالعه نشده ناگهانی ممکن است ما را به پیک مجدد ببرد گفت: فعالیت مشاغل غیرضرور‌ی مثل آموزشگاه‌ها تخلف است. مشاغلی که ستاد ملی مبارزه با کرونا تصویب کرده تا بیستم تعطیل باشند، کماکان تعطیل هستند. سامانه سجام بین وزارت بهداشت و قوه قضاییه برای گزارش موارد تخلف است؛ این موارد حتما پیگیری می‌شود چرا که سلامت عمومی از منافع عامه است.

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره وضعیت کارگران و عدم اخراج آنها، افزود: اینکه هیچ کارگری نباید اخراج شود، درست است و اگر هم کارگری اخراج شود، قطعا بنگاه‌ها از حمایت‌های اقتصادی دولت برای کرونا بهره‌مند نمی‌شوند. اخراج اگر خلاف قانون باشد، مسیر پیگیری آن از هیئت‌های حل اختلاف وزارت کار قابل پیگیری هستند و احتمالا می‌توانند از حمایت‌های بسته کمک‌های اقتصادی هم بهره‌مند شوند.

او افزود: درباره کارگران زیرزمینی که پیش از این هم بیمه نبوده‌اند، این اقدام غیرقانونی بوده و رسمیت نداشته است؛ کرونا نمی‌تواند به یک کار غیرقانونی رسمیت دهد. البته به عنوان بخشی از جامعه می‌توانند از حمایت‌های در نظر گرفته شده در بسته اقتصادی گارگر استفاده کنند، اما نه ذیل عنوان کارگر. اگر اختلاف نظری در ستاد ملی مقابله با کرونا باشد، درباره همین موضعات است که مشخص کنیم که هزینه اثربخشی اقدامات پیشگیرانه‌ای که برای حوزه سلامت انجام می‌شود، چقدر است و این هزینه‌ اثربخشی‌ها تا کجا می‌تواند فاصله‌گذاری اجتماعی و توقف مشاغل را ادامه دهد.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان